Aké rozmery by mali mať prepravky na pivo?

Created by Monika Sojka |

Vzhľadom na rôzne veľkosti a tvary fliaš a očakávanú kapacitu veľkoobjemových obalov (zákazníci používajú prepravky na 12, 20 alebo dokonca 24 fliaš) je výber priehradkových obalov na fľaškové pivo pomerne široký. Na trhu sú k dispozícii prepravky, ktoré zaručujú dostatočnú ochranu krehkého skleneného obsahu počas prepravy, chránia ho pred pádom alebo rozbitím počas prepravy a skladovania. Jedným z popredných dodávateľov takýchto riešení je spoločnosť bekuplast, ktorá ponúka modely rôznych veľkostí na bezpečnú prepravu 0,33 aj 0,5 litrových fliaš.

Neváhajte s otázkami!

Sme tu, aby sme na ne odpovedali a pomohli vám lepšie spoznať našu ponuku. Váš záujem o našu firmu bekuplast je pre nás prioritou. Kliknite na tlačidlo vedľa – tešíme sa na vašu spätnú väzbu!

Ako vybrať správnu veľkosť prepravky na pivo?

Vďaka jednoduchosti, s akou sa plastové obaly dajú formovať, je možné prispôsobiť dizajn a vybaviť ho individuálnymi riešeniami na jednoduchú manipuláciu. V každodennej praxi je však dôležitá predovšetkým štandardizácia veľkosti, ktorá umožňuje jednoduché a automatizované balenie výrobkov - v tomto prípade piva. Umožňuje tiež vyrobiť a prepraviť viac výrobkov za kratší čas. V podstate ide o to, že prepážky sa dajú bez námahy premiestňovať pomocou vysokorýchlostných automatizovaných výrobných alebo prepravných liniek, vysokozdvižných vozíkov a mostových žeriavov a dajú sa voľne a pohodlne stohovať, aby sa ušetril priestor (aj pri preprave) bez poškodenia skla. Za týchto podmienok sú osvedčené a vyskúšané riešenia najlepšie.

Najobľúbenejšie rozmery prepraviek na pivo

Osvedčené, t. j. štandardné. Pokiaľ ide o prepravky na pivo, zvyčajne sa volia modely s rozmermi 400 x 300 x 290 alebo 400 x 330 x 205 mm, do ktorých sa zmestí 20 fliaš s objemom (0,33, resp. 0,5 litra) v usporiadaní po päť fliaš v štyroch radoch.

Rozmery prepraviek na pivo z radu bekuplast

Pivné prepravky Bekuplast sú modely rôznych rozmerov, určené na bezpečnú prepravu fliaš s objemom 0,5 l aj 0,33 l. Konštrukcia pivných prepraviek sa vyznačuje špičkovým spracovaním, sú odolné a robustné, vyrobené z HDPE, vďaka čomu sú 100 % recyklovateľné. Sortiment prepraviek na pivo spoločnosti je k dispozícii v rozmeroch:

  • 400 x 300 mm
  • 400 x 330 mm
  • 400 x 304 mm
  • 415 x 285 mm

takže ich možno prispôsobiť individuálnym požiadavkám každého zákazníka. Rozdeľovacie boxy na pivo bekuplast sú praktické a osvedčené riešenia určené na umiestnenie a zviditeľnenie v mieste predaja. Vyrábajú sa z najkvalitnejších surovín, dokonale fungujú v náročných podmienkach a zaručujú bezpečnosť výrobkov.

Ako by mala byť prepravka na pivo skonštruovaná?

Najdôležitejšou úlohou každej prepravky na nápoje (nielen na pivo) je zaručiť bezpečnú prepravu a skladovanie. Konštrukcia prepravky na pivo by preto mala zabezpečiť robustnosť a odolnosť a vďaka ergonomickému dizajnu umožniť efektívne využitie priestoru: či už v dodávkovom vozidle, alebo v sklade predajne. Dôležitým faktorom je aj zachovanie vysokej úrovne hygieny: vyžaduje sa vždy, ale je obzvlášť dôležité pri manipulácii s biologicky aktívnymi látkami. To znamená, že box musí byť vyrobený z materiálov, ktoré zabezpečujú jednoduché čistenie, najlepšie v automatizovaných systémoch. Dôležitá je aj jednotná vizuálna identifikácia obalu, čo znamená jednotný a výrazný dizajn.

Drevo alebo plast?

Plast ako vynález s históriou len o niečo viac ako 100 rokov (prvý celoplastový výrobok - bakelit - vznikol v roku 1907) musí od svojho vzniku konkurovať prírodným materiálom. V prípade debien to bolo drevo. A z tohto súboja vyšlo nepochybne víťazne. Dnes sa na prepravu sklenených obalov používajú predovšetkým plastové prepravky. Aké sú hlavné výhody plastových prepraviek? Predovšetkým vhodná konštrukcia prepraviek na pivo, ktorá zabezpečuje ich pevnosť pri obmedzenej hmotnosti, ako aj ich relatívne nízka cena, odolnosť voči vlhkosti/vode a iným poveternostným vplyvom a ich jednoduché čistenie a dezinfekcia. Medzi nevýhody patrí potenciálna kazivosť (hoci použitie kvalitných plastov tento problém eliminuje) a neekologickosť (diskutabilná otázka, keďže plast je recyklovateľný - za predpokladu, že sa správne zbiera, triedi a zhodnocuje, ale to predsa nie je jeho úlohou...). Drevo je objemný a ťažký materiál (a ešte ťažší, keď absorbuje vodu, preto sa drevené debny musia za každú cenu chrániť pred navlhnutím) a vzhľadom na pórovitosť jeho štruktúry sa nedajú čistiť a hrozí riziko poranenia pri manipulácii. Naopak, sú odolné a šetrné k životnému prostrediu.

Zhrnutie

Nákup prepravných boxov na fľaše je určite výhodná investícia. Bezpečnosť tovaru je prioritnou otázkou pre veľkoobchody, sklady a obchody, ako aj pre individuálnych zákazníkov. Prehradové debny vyrobené z vysokokvalitného polyetylénu s vysokou hustotou (HDPE) sú trvanlivé a odolné voči poškodeniu; plast nepraská ani sa neodiera, takže fľaše sú chránené pred rozbitím. Rozbitý alebo poškodený tovar generuje náklady a straty, ktorým sa môžete vyhnúť investíciou do osvedčených riešení: takých, aké už roky dodáva na trh spoločnosť bekuplast.

 

Autor príspevku: Mgr:

Monika Sojka - marketingová špecialistka