Aké skladovacie zariadenia spoločnosť potrebuje?

Created by Monika Sojka | |   Rady od bekuplast

To, aké vybavenie by malo byť v sklade vašej spoločnosti, závisí najmä od odvetvia, v ktorom pracujete. Iná organizácia práce platí pre potravinárstvo a úplne iná pre ťažký priemysel. Každé odvetvie má totiž trochu iné charakteristiky. Existujú však niektoré stroje a výrobky, ktoré sú v moderných skladoch jednoducho nevyhnutné. Zistite, do čoho by ste mali investovať, aby bola vaša práca efektívnejšia a ľahšia.

Neváhajte s otázkami!

Sme tu, aby sme na ne odpovedali a pomohli vám lepšie spoznať našu ponuku. Váš záujem o našu firmu bekuplast je pre nás prioritou. Kliknite na tlačidlo vedľa – tešíme sa na vašu spätnú väzbu!

Zriaďujete firemný sklad? Zistite, aké skladovacie zariadenia vaša spoločnosť potrebuje a ako vám uľahčia skladovanie tovaru.

Čo je to skladové vybavenie?

Sklad, bez ohľadu na plochu, je miesto, kde nájdete množstvo predmetov a zariadení, ktoré uľahčujú organizáciu priestoru a prepravu a skladovanie nákladu. Existuje mnoho spôsobov, ako optimalizovať skladovanie. Ako to možno dosiahnuť? Samozrejme, na to sa oplatí investovať do potrebného vybavenia a výrobkov. Oddelením položiek a skladovaním celých paliet na konštrukčných regáloch môžete zabezpečiť, aby bol tovar bezpečný a neohrozoval život alebo zdravie vašich zamestnancov.

Teraz, keď poznáte najdôležitejšie funkcie skladovacích zariadení, je čas oboznámiť sa s typmi skladovacích zariadení.

Skladovacie zariadenia - príklady

Moderné skladové priestory znamenajú tisíce metrov voľného priestoru, ktorý sa dá využiť. Takéto rozsiahle interiéry by mali okrem iného obsahovať zariadenia, ktoré uľahčujú manipuláciu s nákladmi umiestnenými na veľmi vysokých regáloch. Tu sú uvedené najčastejšie používané stroje:

  • Paletové zakladače - vo všeobecnosti sa podnikatelia rozhodujú pre automatizované nakladanie tovaru. Existujú paletové zakladače a trojstranné modely. Ovládajú sa prostredníctvom špeciálneho systému. Niektoré z nich dokážu zdvihnúť tovar až do výšky 40 metrov.
  • Vysokozdvižné vozíky - zariadenie, ktoré by nemalo chýbať vo vysokozdvižnom sklade. Ich pomoc je neoceniteľná, pretože ide o modely prispôsobené na prácu aj v úzkych uličkách. Okrem toho dokážu zdvíhať náklad do výšky viac ako 10 metrov a niektoré z nich sa dokážu otáčať aj o 90 stupňov.
  • Žeriavy na ukladanie tovaru do zásobníkov - tieto stroje skracujú čas potrebný na uloženie tovaru do regálov a na jeho vybratie aj z vysokých partií. Účinne nahrádzajú ľudskú prácu a umožňujú zachovať oveľa vyššiu úroveň bezpečnosti. Vďaka špeciálnym kontajnerom nie je pre tieto automatizované stroje ukladanie tovaru a jeho stohovanie náročné.

Aký vplyv majú zariadenia v sklade na organizáciu práce?

Správna príprava a vybavenie skladových priestorov má významný vplyv na zlepšenie práce a prípravu a vychystávanie zásielok priamo v mene zákazníkov. Je veľmi dôležité investovať okrem vybavenia v podobe vysokozdvižných vozíkov aj do vhodných kontajnerov na skladovanie, triedenie a prepravu tovaru. Vďaka takejto kombinácii práca v sklade prebieha hladko a zaberá oveľa menej času.

Samozrejme, neexistujú univerzálne riešenia, ktoré by fungovali v každom sklade. Veľa závisí od špecifík daného odvetvia, výšky samotného skladu a druhu skladovaného tovaru. Oplatí sa však postarať sa o správnu logistiku, investovať do systémov na automatizáciu prekládkových procesov, aby bolo možné denne vybaviť ešte viac objednávok, čo sa premietne do možnosti generovať ešte väčšie zisky.

Záver: stavte na moderné skladové vybavenie, aby bola práca vždy dobre zorganizovaná!

Zabezpečte bezpečnosť v súlade s predpismi o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci a investujte do skladového vybavenia, ktoré zlepší nakladacie operácie a odľahčí prácu vašich zamestnancov. Moderné vybavenie zabezpečí výrazné zvýšenie obratu vašej spoločnosti. Využite potenciál špecializovaných strojov a skladovacích kontajnerov. Vyberte si palety a polpalety, ako aj stohovateľné kontajnery, ktoré uľahčia skladovanie malých predmetov. Kombinácia všetkých týchto článkov zefektívni prácu vo veľkosklade.

Ak hľadáte vhodné položky na vybavenie svojho skladu, zoznámte sa so skladovacími kontajnermi bekuplast. Oceňte ich odolnosť a vynikajúce technické parametre a využite možnosť vybrať si kontajnery podľa svojich individuálnych potrieb. Obráťte sa na nášho zástupcu, ktorý vám vyberie výrobky podľa vašich potrieb.


Autor príspevku: Ing:

Monika Sojka - marketingová špecialistka