Ako prepravovať a skladovať chlieb? Plastové boxy na chlieb sú najlepšou voľbou

Created by Monika Sojka | |   Logistika

Debny pre pekárne a cukrárne sú nevyhnutné na zabezpečenie správnej a bezpečnej prepravy chúlostivých výrobkov. Takéto prepravky musia byť vyrobené z vhodných materiálov, musia mať certifikát pre styk s potravinami, veľmi dobré hygienické vlastnosti, ale nielen to. Debny na chlieb by mali spĺňať niekoľko požiadaviek, aby sa v nich mohol prepravovať chlieb, rožky alebo cukrovinky. Čím by sa teda mali plastové prepravky na chlieb vyznačovať? Aký druh prepraviek na cukrovinky výrobca ponúka?

Neváhajte s otázkami!

Sme tu, aby sme na ne odpovedali a pomohli vám lepšie spoznať našu ponuku. Váš záujem o našu firmu bekuplast je pre nás prioritou. Kliknite na tlačidlo vedľa – tešíme sa na vašu spätnú väzbu!

Ako prepravovať chlieb?

Chlieb a cukrovinky sú veľmi krehké výrobky. Aby sa do obchodov dostali neporušené, mali by sa prepravovať v bezpečných prepravných boxoch, ktoré sú na to určené. Takéto debny sa musia vyznačovať trvanlivosťou, vysokou teplotnou odolnosťou a vysokými hygienickými vlastnosťami. Okrem toho by plastové pekárenské koše mali mať perforované steny, aby sa zabezpečilo vetranie výrobkov a aby počas prepravy nestratili svoju čerstvosť. Majitelia pekární a cukrární sú povinní prepravovať svoje výrobky za určitých podmienok. Vybrané plastové boxy na pekárenské výrobky musia byť predovšetkým čisté. Preto je dôležité, aby sa prepravky dali ľahko udržiavať v čistote, aby sa v nich nehromadili zvyšky potravín a neusadzovali sa v nich baktérie alebo iné mikroorganizmy. Musí sa tiež udržiavať správna teplota. Niektoré cukrárenské výrobky, ako napríklad zmesi na koláče, nemožno prepravovať v rovnakých podmienkach ako trvanlivejšie výrobky. Preprava potravín v nevhodných podmienkach môže mať za následok nielen prípadné sankcie, ale aj obyčajné finančné straty. Ak sa prepravované koláče pokazia alebo poškodia počas prepravy, nie je možné ich predať.

V čom prepravovať chlieb a cukrovinky?

Plastové boxy na chlieb a cukrovinky by mali byť vyrobené z najkvalitnejších plastov. Najlepšie také, ktoré budú vynikať svojou odolnosťou, vydržia vysoké aj nízke teploty a nedeformujú sa ani nepraskajú. Takéto vlastnosti majú kontajnery vyrobené z polyetylénu. Okrem toho bol tento plast schválený na styk s potravinami. Je tiež veľmi dôležité, aby boli zabezpečené dobré hygienické vlastnosti. Pri preprave potravín je rozhodujúca čistota a možnosť jednoduchého a rýchleho umývania plastových prepraviek. Okrem toho by mal výrobca plastov zabezpečiť, aby prepravné boxy pre pekárenský a cukrárenský priemysel mali ergonomické rukoväte. To je dôležité najmä pri ručnej manipulácii s prepravkami. Dôležité sú aj rozmery takýchto prepraviek na pečivo. Výrobcovia väčšinou zabezpečujú, aby boli prepravky k dispozícii v rôznych rozmeroch. Pokiaľ ide o štandardné prepravky na chlieb a cukrovinky, majú rozmery 600 x 400 mm. Ich steny a dno sú perforované, aby sa zabezpečila cirkulácia vzduchu pre výrobky. Spoločnosť Bekuplast má vo svojom sortimente aj odložené formy na pečenie s perforovaným alebo plným dnom. Tie sú vhodné na prepravu výrobkov do hypermarketov, kaviarní alebo cukrární. V predaji sú aj skladacie boxy na pečivo, ktoré sa dajú po preprave zložiť. Ich plocha sa zmenší o 70 % a dajú sa bez problémov stohovať.

Ako si vybrať plastové prepravky na chlieb a pečivo?

Pri výbere prepravných boxov na chlieb a pečivo sa v prvom rade zamerajte na kvalitu. Najdôležitejšie je, z akého plastu sú vyrobené a či sú schválené na styk s potravinami. Prepravované potraviny sa nesmú prepravovať v podmienkach, ktoré by oslabili ich vlastnosti z hľadiska chuti alebo vône. Za zmienku stojí aj to, či sú predmetné boxy vyrobené zo 100 % recyklovateľných plastov, aby nijako nepoškodzovali životné prostredie a mohli sa v budúcnosti opäť recyklovať. Dôležitá je aj životnosť boxov. Musia byť preto schopné odolať extrémnym teplotám. Je dôležité, aby nepraskali a nedeformovali sa. Dôležité sú aj ručné držadlá, ktoré by mali poskytovať maximálny komfort pri manipulácii s plnými a ťažkými kontajnermi. Pri výbere prepravných boxov treba venovať pozornosť aj ich rozmerom. Výrobcovia kontajnerov dokonca na požiadanie ponúkajú výrobu prepraviek v konkrétnych rozmeroch. Najčastejšou voľbou sú však prepravky na chlieb, ktoré majú rozmery 600 x 400 mm s perforovanými stenami, a skladacie prepravky, ktorých plocha sa po zložení výrazne zmenší.

 

Autor príspevku: Mgr:

Monika Sojka - marketingová špecialistka