Ako si vybrať plastové prepravky pre potravinársky priemysel?

Created by Monika Sojka | |   Rady od bekuplast

Hlavnou úlohou profesionálnych plastových obalov je pomáhať spoločnostiam chrániť ich výrobky počas skladovania a prepravy.

Neváhajte s otázkami!

Sme tu, aby sme na ne odpovedali a pomohli vám lepšie spoznať našu ponuku. Váš záujem o našu firmu bekuplast je pre nás prioritou. Kliknite na tlačidlo vedľa – tešíme sa na vašu spätnú väzbu!

Ako si vybrať plastové prepravky pre potravinársky priemysel? Skontrolujte označenie

Pri rozhodovaní o kúpe konkrétnej prepravky by mal zákazník venovať pozornosť označovaniu. Každá prepravka je trvalo označená. Na výrobku by mal byť uvedený názov spoločnosti a dátum výroby, t. j. informácie, podľa ktorých môžeme identifikovať výrobok a materiál, z ktorého je vyrobený. Nemenej dôležitý je aj prvok v podobe symbolu pohárika a vidličky - ten označuje, že škatuľa je určená na styk s potravinami. Ak výrobok nemá toto označenie, krabica by sa nemala používať na skladovanie a prepravu potravín. Okrem toho je výrobca alebo distribútor povinný poskytnúť vyhlásenie o zhode.

Pozrite si našu stránku:

Ako si vybrať plastové prepravky pre potravinársky priemysel? Skontrolujte vyhlásenie o zhode

Ide o dokument potvrdzujúci, že výrobok prešiel testami, ktoré umožňujú jeho priamy kontakt s potravinami, a spĺňa požiadavky vnútroštátnych právnych predpisov a právnych predpisov EÚ. Naše hotové výrobky testujeme v externých, nezávislých, akreditovaných laboratóriách. Okrem toho testujeme naše výrobky aj z hľadiska trvanlivosti. Spoločnosť Bekuplast S.A. má vlastné laboratórium vybavené špecializovanými meracími prístrojmi.

Riaďte sa funkčnosťou pri výbere plastových prepraviek podľa potravinárskeho priemyslu

Najdôležitejšou otázkou je nepochybne bezpečnosť výrobkov, ktoré sa v nich skladujú a prepravujú. Dôležitá je aj primeraná cirkulácia vzduchu, aby sa zabezpečilo zachovanie najvyššej kvality výrobkov. Nemenej dôležitými aspektmi sú:

  • celková trvanlivosť prepraviek
  • odolnosť voči teplotným zmenám

Boxy bekuplast môžu štandardne pracovať v teplotnom rozsahu od -20 °C do +70 °C.

Posledným prvkom pri výbere správneho boxu pre potravinársky priemysel je cena.

Cenu ovplyvňuje mnoho faktorov, pričom kľúčovými sú určite typ použitého plastu a konštrukcia boxu, ktorá súvisí s jeho hmotnosťou. Pri porovnávaní ceny prepraviek sa musíte riadiť životnosťou výrobku. Dlhoročné skúsenosti ukazujú, že skutočnú cenu predstavujú náklady na kontajner vo vzťahu k určitej časovej jednotke. Zdanlivo lacnejší výrobok sa v dôsledku nižšej pevnosti alebo životnosti ukáže ako drahší. Okrem toho jednoduchá výmena objemu prepraviek je ťažkopádna a zahŕňa ďalšie náklady, t. j. dopravu. Preto by sme mali hľadať kontajnery veľmi dobrej kvality a za atraktívnu cenu.

 

Autor príspevku: Ing:

Monika Sojka - marketingová špecialistka