Ako si vybrať skladovací kontajner? Praktický sprievodca krok za krokom.

Created by Monika Sojka | |   Rady od bekuplast

Jednotlivé sklady sa môžu líšiť veľkosťou, použitím špecifických technológií, typom skladovaných výrobkov, ako aj celým radom ďalších aspektov, ktoré okrem iného určujú ich fungovanie. Jedno je však isté: každá spoločnosť tohto typu potrebuje skladové kontajnery, ktoré sú odolné, spoľahlivé a prispôsobené špecifikám jej činnosti. Práve to im umožňuje efektívne zabezpečiť skladovaný tovar, zabezpečiť jeho rýchlu a efektívnu prepravu a následne vysokú kvalitu služieb poskytovaných ostatným obchodným partnerom.

Neváhajte s otázkami!

Sme tu, aby sme na ne odpovedali a pomohli vám lepšie spoznať našu ponuku. Váš záujem o našu firmu bekuplast je pre nás prioritou. Kliknite na tlačidlo vedľa – tešíme sa na vašu spätnú väzbu!

Ako si vybrať tie správne, aby boli vaše prepravné a skladovacie procesy efektívne a váš tovar čo najbezpečnejší? Zistite to! Všetko sa dozviete neskôr v tomto príspevku.

Prečo je tak dôležité vybrať si správny skladovací kontajner?

Skôr než sa dostaneme k poradenskej časti tohto článku - na úvod si povieme niečo viac o tom, aké dôležité je správne rozhodnutie, pokiaľ ide o výber týchto typov predmetov. Nuž, vhodne prispôsobené prepravné boxy majú značný vplyv na celú skladovú infraštruktúru - súvisí to s príjmom, prepravou, skladovaním aj výdajom jednotlivých tovarov. Vďaka nim je práca v sklade bezpečnejšia, efektívnejšia a plynulejšia a v neposlednom rade chránia manipulované položky. Za zmienku stojí aj úspora času, peňazí a energie, ktorú možno dosiahnuť práve vďaka dobre vybaveným kontajnerom. A ak máme tento úvod za sebou - je čas na ďalší krok, a to návod.

Ako si vybrať kontajner pre svoj sklad?

Objavte 3 základné kroky, ktoré vám pomôžu urobiť správne rozhodnutie a vybrať kontajnery na tovar, ktoré pozitívne ovplyvnia bezpečnosť, ergonómiu aj efektívnosť vášho skladu. Ak chcete vybrať správne - dbajte na nasledujúce kroky:

  1. Určite účel skladového kontajnera

Tu zvážte predovšetkým typ tovaru, ktorý v nich bude uskladnený. Typy skladovacích boxov možno rozdeliť podľa faktorov, ako sú napr:

  • Priemysel - rôzne kontajnery sa dobre hodia na prepravu a skladovanie potravín (vrátane chleba, mäsa, zeleniny a ovocia), zatiaľ čo iné sú určené na skladovanie napríklad automobilových súčiastok, rastlín a celého radu iného tovaru.
  • Veľkosť a špecifickosť -Pri výbere správnych riešení je dôležitý aj objem a hmotnosť sortimentu. V našej ponuke nájdete kontajnery v najbežnejších rozmeroch (napr. 600 x 400, 400 x 300 a 300 x 200 mm). V prípade menších položiek sa oplatí zvážiť kontajnery s prídavnými priečkami alebo zvoliť menšie riešenia v podobe prepravných zásobníkov.
  • Dodatočná ochrana - ak je skladovaný tovar obzvlášť krehký alebo si vyžaduje špeciálne zaobchádzanie, oplatí sa použiť kontajnery s ochrannými krytmi. Pomôže to ochrániť tovar pred poškodením aj znečistením.
  1. 2) Analyzujte spôsob prepravy a skladovania skladovaného tovaru.

Ak si charakter vášho skladu vyžaduje, aby sa jednotlivé kontajnery ukladali na seba, uistite sa, že sú navrhnuté tak, aby sa dali stohovať. - Uistite sa, že to ich konštrukcia umožňuje. Ak potrebujete rýchly prístup k ich obsahu, zvážte výber kontajnerov so špeciálnymi kontrolnými okienkami. Tie umožňujú ľahký prístup a sú užitočné najmä vtedy, ak chcete vybrať len časť tovaru bez toho, aby ste museli premiestňovať celý kontajner. Tieto typy sú vhodné najmä pre voľne uložený tovar, vrátane: skrutiek, matíc, drobných súčiastok, ako aj mnohých ďalších.

  1. 3 Zvážte použitie úložného boxu

Táto oblasť striktne súvisí s infraštruktúrou vášho skladu. Ak sa väčšina práce vykonáva ručne alebo len s čiastočným zapojením strojov (tzv. poloautomatizovaný sklad), stojí za zváženie výber klasických kontajnerov vybavených držadlami na ručnú manipuláciu. Ak je práca vašej spoločnosti založená najmä na využívaní strojov, môžete sa rozhodnúť pre prepravné boxy určené pre automatizované sklady (napríklad kontajnerové riešenia).

Už viete, ako vybrať správne kontajnery pre váš sklad?

Potom už nečakajte a využite širokú ponuku spoločnosti bekuplast už teraz. V našej ponuke na vás čaká široký sortiment skladovacích boxov, medzi ktorými ľahko nájdete riešenia vyhovujúce špecifickým potrebám vašej spoločnosti. Ak potrebujete ďalšiu podporu - kontaktujte nás. Naši poradcovia vám ukážu všetky dostupné možnosti a pripravia individuálnu ponuku spojenú s komplexnou kalkuláciou pre vaše skladové kontajnery.

 

Autor príspevku: Ing:

Monika Sojka - marketingová špecialistka