Balenie má význam


Štúdia Fraunhoferovho inštitútu dokazuje, že opakovane použiteľné plastové prepravné obaly chránia potraviny počas prepravy lepšie ako jednorazové obaly. Šetrite potraviny, zastavte plytvanie
Plytvanie potravinami je vážny problém. Milióny ton potravín končia v odpade, pričom mnoho ľudí na svete trpí hladom. Len Nemecko odhaduje množstvo odpadu na 300 000 až 20 miliónov ton ročne. Aj keď sa odhadované čísla výrazne líšia, jedno je nespochybniteľné: je naliehavo potrebné znížiť množstvo potravinového odpadu. Má to negatívny vplyv na životné prostredie, spoločnosť a hospodárstvo.
Menšie škody pri preprave s opakovane použiteľnými prepravnými obalmi ako s kartónovými krabicami
Veľké množstvo potravín sa poškodí už počas prepravy. Štúdia, ktorú vykonal Fraunhoferov inštitút v mene nadácie Stiftung Initiative Mehrweg (Iniciatíva pre opakovane použiteľné obaly), skúmala, ako obaly ovplyvňujú prepravu ovocia a zeleniny. Štúdia ukázala, že prepravné obaly majú významný vplyv na mieru poškodenia. Opakovane použiteľné obaly (napríklad nádoby na skladovanie potravín) zaznamenávajú výrazne nižšiu mieru poškodenia obalov v porovnaní s jednorazovými obalmi. Štúdia dospela k záveru, že miera poškodenia obalov je 35-krát vyššia v prípade kartónových krabíc ako v prípade opakovane použiteľných plastových prepravných obalov. Kľúčové fakty štúdie prehľadne zhrnula iniciatíva Mehrweg v animácii.
Opakovane použiteľné obaly znižujú množstvo potravinového odpadu
Štúdia Fraunhoferovho inštitútu ukazuje, že opakovane použiteľné plastové prepravné obaly výrazne znižujú poškodenie potravín počas prepravy v porovnaní s jednorazovými obalmi, čo pomáha znižovať množstvo potravinového odpadu. Tieto zistenia poukazujú na potrebu prechodu na udržateľné obalové riešenia s cieľom chrániť životné prostredie a znížiť množstvo potravinového odpadu.