Balenie má význam

Štúdia Fraunhoferovho inštitútu dokazuje, že opakovane použiteľné plastové prepravné obaly chránia potraviny počas prepravy lepšie ako jednorazové obaly. Šetrite potraviny, zastavte plytvanie

Neváhajte s otázkami!

Sme tu, aby sme na ne odpovedali a pomohli vám lepšie spoznať našu ponuku. Váš záujem o našu firmu bekuplast je pre nás prioritou. Kliknite na tlačidlo vedľa – tešíme sa na vašu spätnú väzbu!

Plytvanie potravinami je vážny problém. Milióny ton potravín končia v odpade, pričom mnoho ľudí na svete trpí hladom. Len Nemecko odhaduje množstvo odpadu na 300 000 až 20 miliónov ton ročne. Aj keď sa odhadované čísla výrazne líšia, jedno je nespochybniteľné: je naliehavo potrebné znížiť množstvo potravinového odpadu. Má to negatívny vplyv na životné prostredie, spoločnosť a hospodárstvo.

Menšie škody pri preprave s opakovane použiteľnými prepravnými obalmi ako s kartónovými krabicami

Veľké množstvo potravín sa poškodí už počas prepravy. Štúdia, ktorú vykonal Fraunhoferov inštitút v mene nadácie Stiftung Initiative Mehrweg (Iniciatíva pre opakovane použiteľné obaly), skúmala, ako obaly ovplyvňujú prepravu ovocia a zeleniny. Štúdia ukázala, že prepravné obaly majú významný vplyv na mieru poškodenia. Opakovane použiteľné obaly zaznamenávajú výrazne nižšiu mieru poškodenia obalov v porovnaní s jednorazovými obalmi. Štúdia dospela k záveru, že miera poškodenia obalov je 35-krát vyššia v prípade kartónových krabíc ako v prípade opakovane použiteľných plastových prepravných obalov. Kľúčové fakty štúdie prehľadne zhrnula iniciatíva Mehrweg v animácii.

Fraunhofer-Gesellschaft
Neplytvajte jedlom

Opakovane použiteľné obaly znižujú množstvo potravinového odpadu

Štúdia Fraunhoferovho inštitútu ukazuje, že opakovane použiteľné plastové prepravné obaly výrazne znižujú poškodenie potravín počas prepravy v porovnaní s jednorazovými obalmi, čo pomáha znižovať množstvo potravinového odpadu. Tieto zistenia poukazujú na potrebu prechodu na udržateľné obalové riešenia s cieľom chrániť životné prostredie a znížiť množstvo potravinového odpadu.