contecline prepája intralogistické procesy v sklade Orbico

Created by Monika Sojka | |   Výrobky Bekuplast

Vo februári 2021 spoločnosť Panattoni dokončila výstavbu skladových priestorov s rozlohou 25 000 m2 (vrátane 1 000 m2 kancelárskych priestorov) v Teresine pri Varšave. Investíciu BTS (built-to-suit) si objednala spoločnosť Orbico Supply, člen skupiny Orbico Group, ktorá je distribútorom svetových značiek z mnohých priemyselných odvetví. O plynulý chod intralogistiky skladu sa stará sieť vysoko automatizovaných dopravníkov a výťahov obsluhujúcich 46 000 kontajnerov contecline od spoločnosti bekuplast.

Neváhajte s otázkami!

Sme tu, aby sme na ne odpovedali a pomohli vám lepšie spoznať našu ponuku. Váš záujem o našu firmu bekuplast je pre nás prioritou. Kliknite na tlačidlo vedľa – tešíme sa na vašu spätnú väzbu!

Zariadenie sa využíva najmä na skladovanie tovaru pred jeho odoslaním zákazníkom. Keďže spoločnosť Orbico Supply sa špecializuje na distribúciu širokého sortimentu výrobkov: od

  • FMCG,
  • malých domácich spotrebičov,
  • osobnej starostlivosti,
  • kozmetiky,
  • chemikálie pre domácnosť,
  • potravinárske výrobky,
  • obuv,
  • oblečenie a hračky,

Rozhodujúce bolo správne navrhnúť skladovacie priestory, dopravné linky, ako aj vybrať najvhodnejšieho dodávateľa skladovacích prepraviek. Investor sa rozhodol zvýšiť výšku haly na 12 metrov, zaviesť prísne protipožiarne predpisy a prispôsobiť priestor pre pokročilú automatizáciu. Investícia bola navrhnutá v súlade s certifikáciou BREAAM na úrovni DOBRÝ. V budúcnosti bude možné v prípade potreby rozšíriť sklad o ďalších 13 000 m2.

Orbico sa rozhodlo pre spoľahlivosť = kontajnery contecline v mega sklade

Aby sme si vedeli predstaviť rozsah projektu, je vhodné uviesť niekoľko čísel. Sklad je vybavený dvoma 85 m dlhými uličkami, z ktorých každá má 27 skladovacích úrovní. Každú úroveň obsluhuje jeden kyvadlový systém (ktorý pozostáva zo špeciálnej regálovej konštrukcie a pohyblivej plošiny). Každú uličku obsluhujú dva výťahy: vstupný a výstupný (infeed a outfeed), ktoré sa pohybujú maximálnou rýchlosťou 5 m/s. Každú úroveň tvorí 15 miest na jednej strane a 148 miest na druhej strane (všetky miesta sú trojmiestne); celková skladovacia kapacita je 48 600 miest. Bezpečnostné predpisy umožňujú, aby 95 % miest bolo naraz naplnených skladovacími kontajnermi s hmotnosťou najviac 30 kg. BTS Navo Orbico sa nachádza v tretej zóne Varšavského regiónu, v obci Teresin. V blízkosti zariadenia bude štátna cesta 92, ktorá sa pripája na diaľnicu A2 vzdialenú 26 km. Zo skladu pri Varšave bude spoločnosť zásobovať maloobchodné reťazce a predajné miesta. Nové centrum optimalizuje a zvýši efektívnosť distribučných činností našej spoločnosti. Skladové priestory sú väčšie, ako je dnešný dopyt, vzhľadom na plány rozšíriť súčasné distribučné aktivity o ďalšie logistické služby pre externých partnerov. Zariadenie predstavuje prelom v logistike skupiny Orbico, keďže časť skladu bude plne automatizovaná. Pre Orbico je to pilotný projekt a prvý krok do sveta automatizácie," vysvetlil rozhodnutie začať výstavbu viceprezident skupiny Orbico Igor Šprajcar. Spoločnosť Panattoni sa špecializuje na realizáciu priemyselných zariadení na mieru. Dôležitým prvkom tohto projektu bol výber kontajnerov na prepravu a skladovanie tovaru. Ich dodávka bola zadaná spoločnosti bekuplast, jednému z popredných európskych výrobcov opakovane použiteľných plastových obalov, ktorá ponúkla sériu prepraviek, boxov a zásobníkov contecline určených na automatizované skladovanie malých dielov a kyvadlové systémy, ktoré spĺňajú náročné požiadavky moderných skladových dopravníkov a skladovacích technológií.

Niekoľko slov o kontajneroch contecline od spoločnosti Bekuplast

Kontajnery contecline sú vyrobené z polypropylénu alebo vysokokvalitnej zmesi od spoločnosti bekuplast s názvom BQC, ktorá je šetrnejšia k životnému prostrediu a lacnejšia ako panenský PP. Použitie vysokokvalitného plastu zaručuje vysokú odolnosť nádob, ktoré môžu používateľom slúžiť až niekoľko rokov. Medzi ďalšie výhody patrí jednoduché čistenie a možnosť stohovania (čo je nevyhnutné na úsporu cenného skladovacieho priestoru). kontajnery contecline majú uzavretú obvodovú miniload základňu, ktorá je napriek ich nízkej hmotnosti mimoriadne pevná a pojme tovar s hmotnosťou až 50 kg. Špeciálna konštrukcia ich základne zabezpečuje ideálne prevádzkové vlastnosti a - čo je nevyhnutné pre obrovské skladové haly obsluhované automatizovanými dopravníkmi - umožňuje tichý prechod uličkami. Hladký transport na automatizovaných linkách je možný aj vďaka stabilnej dvojstennej rohovej konštrukcii, ktorá je ideálna na prekonávanie zákrut.

Aké varianty kontajnerov contecline ponúka spoločnosť Bekuplast?

Spoločnosť Bekuplast ponúka kontajnery contecline v dĺžke 600 mm a šírke 400 mm a v troch výškových variantoch (220 mm, 270 mm a 320 mm). Okrem verzie s plnou stenou na použitie vo vysokostenných skladoch sú kontajnery k dispozícii aj s drenážnymi otvormi v základni a bočných stenách; v prípade bočných stien si môžete vybrať medzi drenážnymi otvormi, ktoré sú v súlade s protipožiarnymi smernicami VDS alebo FM Global. Okrem toho sú intralogistické kontajnery štandardne vybavené integrovaným deliacim systémom, ktorý umožňuje flexibilné rozdelenie vnútorného priestoru kontajnera na oddelenia s rôznou kapacitou (1/8 až 1/2 delenia). Priečky sú bezpečne upevnené a počas prepravy sa neposúvajú ani nevydávajú hluk. Na zákazníkovi je tiež, aby si zvolil verziu ručného držadla - uzavretú alebo otvorenú. Nový sklad spoločnosti Orbico, ktorý bol uvedený do prevádzky na prelome apríla a mája 2021, už žne prvé priemyselné vavríny. Distribučné centrum so sídlom v Terezíne ocenil časopis Forbes ako jedného z najlepších logistických operátorov v našej krajine v tomto roku. Svoj podiel na tomto úspechu má aj spoločnosť bekuplast, bez ktorej kontajnerov by ani najmodernejšia intralogistika nezvládla balenie, skladovanie a expedíciu obrovskej masy tovaru.

 

Autor príspevku: Mgr:

Monika Sojka - marketingová špecialistka