contecline: testované v skladoch

Created by Monika Sojka | |   Úložisko

Riadenie veľkého skladu je pre modernú intralogistiku veľkou výzvou. Je to totiž miesto, kde sa - vzhľadom na jeho veľkosť a potrebu udržiavať poriadok v dynamicky sa meniacom prostredí, t. j. pri neustálom obrate tovaru - vyžaduje dokonalá organizácia priestoru a procesov. Jedným z nevyhnutných prvkov efektívnej a spoľahlivej skladovacej techniky sú odolné a pohodlné skladovacie kontajnery, aké vyrába napríklad spoločnosť bekuplast.

Neváhajte s otázkami!

Sme tu, aby sme na ne odpovedali a pomohli vám lepšie spoznať našu ponuku. Váš záujem o našu firmu bekuplast je pre nás prioritou. Kliknite na tlačidlo vedľa – tešíme sa na vašu spätnú väzbu!

Bez efektívneho a neprerušovaného príjmu, skladovania a vydávania tovaru nebude žiadny dodávateľský reťazec fungovať tak, ako by mal. Preto logistické spoločnosti neustále vyvíjajú nové metódy na zlepšenie prevádzky svojich skladov, ktoré zabezpečujú rýchly a spoľahlivý obrat uskladnených materiálov a optimálne využitie dostupného priestoru. Skladovacie boxy majú obrovský vplyv na úspešnosť logistických stratégií určených na zvýšenie zisku spoločnosti. Uľahčujú udržiavanie poriadku v sklade, zjednodušujú prepravu a skladovanie rôznych predmetov a vďaka svojej pevnosti a odolnosti chránia náklad pred poškodením. Príkladom takéhoto riešenia je séria špeciálnych kontajnerov contecline pre automatizované sklady s malými dielmi, ktoré sú vybavené systémami kyvadlovej dopravy. V skladoch AKL ustupuje paletová preprava typická pre objemné výrobky kontajnerom/kontajnerom, zvyčajne vyrobeným z plastu. Séria contecline spĺňa náročné požiadavky moderných skladových dopravníkov a skladovej techniky.

Čistý, robustný, šetrný k životnému prostrediu

Séria contecline vyrobená z polypropylénu - alebo vysokokvalitnej zmesi BQC, ktorá je lacnejšia a udržateľnejšia ako PP - sa vyznačuje vysokou odolnosťou, takže životnosť týchto výrobkov nie je nezvyčajná niekoľko rokov. Po použití je plast recyklovateľný a opätovne použiteľný, aj keď len na výrobu ďalších nádob. Ďalšou veľkou výhodou je, že nádoby sa ľahko udržiavajú v čistote (možno ich umývať v automatických umývačkách) a možno ich stohovať (čo poskytuje výhodu úspory cenného skladovacieho priestoru).

Ideálne prevádzkové vlastnosti

Kontajnery radu contecline sú vybavené uzavretou obvodovou minipodstavou; vďaka tomu sú napriek nízkej vlastnej hmotnosti veľmi odolné a môžu prepravovať výrobky s hmotnosťou až 50 kg bez toho, aby sa narušila ich konštrukcia. Špeciálna konštrukcia základne zabezpečuje aj ideálne prevádzkové vlastnosti a nízku hladinu hluku počas prepravy na dopravníkoch. Efektívna preprava na automatických linkách je možná aj vďaka stabilnej dvojstennej rohovej konštrukcii, ktorá je ideálna na zatáčanie. Zákazníci si môžu vybrať zo 600 mm dlhých a 400 mm širokých kontajnerov v troch výškových variantoch: 220 mm, 270 mm a 320 mm. Štandardnú verziu s plnými stenami dopĺňa model s odtokovými otvormi v základni a bočných stenách. Okrem toho sú intralogistické kontajnery štandardne vybavené integrovaným deliacim systémom, ktorý umožňuje flexibilné rozdelenie vnútorného priestoru kontajnera na oddelenia s rôznou kapacitou (1/8 až 1/2 delenia). Priečky sú bezpečne upevnené a počas prepravy sa neposúvajú ani nevydávajú hluk. Zákazník si môže vybrať aj typ ručného držadla - uzavreté alebo otvorené.

Testované v reálnych podmienkach

O tom, ako dobre sa contecline správa v reálnych skladových podmienkach, svedčia nasledujúce dve "prípadové štúdie" spoločností Onninen a Orbico. Projekt DOMINO, ktorý bol spustený v roku 2019 , je jedným z najdôležitejších počinov v histórii spoločnosti Onninen - ide o sériu kombinovaných investícií do rozvoja infraštruktúry, optimalizácie logistických procesov a zlepšenia kompetencií tímu zamestnancov. Jedným z hlavných cieľov projektu bola automatizácia vychystávania všeobecného nákladu - a práve s týmto cieľom si tvorcovia projektu DOMINO objednali 40 000 kontajnerov AKL radu contecline od spoločnosti bekuplast. Sklad bol vybavený centrálnym automatickým regálovým systémom Onnimat s výškou približne 10 metrov a kapacitou 40 000 kontajnerov bekuplast, ktoré boli rozmiestnené v troch 66 m dlhých regálových uličkách na 20 skladovacích úrovniach s trojnásobnou hĺbkou. Tento systém organizácie viedol k veľkému zvýšeniu efektívnosti vychystávania drobného tovaru a prispel k zvýšeniu objemu skladovacích priestorov pre takéto výrobky. Navyše uvoľnením plných pracovných úväzkov na manipuláciu s drobným tovarom spoločnosť posilnila ostatné skladové oblasti, aby ešte viac minimalizovala časy manipulácie s objednávkami a prispôsobila sa tak rýchlosti, akou prebiehajú procesy podporované automatizáciou.

Druhým príkladom je skladový objekt s rozlohou 25 000 m2 v Teresine pri Varšave, ktorý bol dokončený pred rokom a využíva ho spoločnosť Orbico Supply, patriaca do skupiny Orbico Group, distribútora svetových značiek z mnohých priemyselných odvetví. Aj tu sa o plynulý chod intralogistiky skladu stará sieť vysoko automatizovaných dopravníkov a výťahov, ktoré obsluhujú 46 000 kontajnerov contecline od spoločnosti bekuplast. Gigantický rozsah projektu potvrdzujú čísla: sklad má dve 85 m dlhé uličky, každá s 27 skladovacími úrovňami. Celková kapacita skladu je 48 600 kontajnerových miest. Spektrum skladových činností siaha od stohovania a skladovania cez paletizáciu až po kompletizáciu a balenie. Automatizáciou skladu môže spoločnosť výrazne zvýšiť efektívnosť svojich činností, optimalizovať časy realizácie, vopred odhaliť logistické chyby a monitorovať celkový stav zásob. To všetko by však nebolo možné bez spoľahlivých skladovacích boxov prispôsobených na použitie v automatizovaných veľkoskladoch - presne takých, ako sú výrobky spoločnosti bekuplast z nového radu contecline.

 

Autor príspevku: Mgr:

Monika Sojka - marketingová špecialistka