Debny na fľaše - aké vlastnosti by mali mať? Ktoré prepravky na fľaše sa hodia na skladovanie, prepravu?

Created by Monika Sojka - Specjalista ds. marketingu | |   Rady od bekuplast

Európsky trh s plastmi intenzívne rastie, výroba plastových nádob, prepraviek, viečok a paliet neustále spĺňa očakávania mnohých priemyselných odvetví. Debny na fľaše zohrávajú veľkú úlohu pri preprave a skladovaní tovaru; preprava a skladovanie fliaš, najmä sklenených, si vyžaduje osobitnú starostlivosť. Aké vlastnosti by mali mať prepravky na fľaše?

Neváhajte s otázkami!

Sme tu, aby sme na ne odpovedali a pomohli vám lepšie spoznať našu ponuku. Váš záujem o našu firmu bekuplast je pre nás prioritou. Kliknite na tlačidlo vedľa – tešíme sa na vašu spätnú väzbu!

 

Boxy na fľaše - čo by mali obsahovať?

 

Výrobcovia plastov významne ovplyvňujú vývoj mnohých priemyselných odvetví. Široký trh s tovarom očakáva riešenia, ktoré poskytujú možnosti efektívnej logistiky pri preprave, manipulácii a skladovaní výrobkov. Moderné plastové nádoby, prepravky a boxy odrážajú inovatívne technologické koncepcie. Vďaka tomu výrobky bekuplast prispievajú k efektívnemu a racionálnemu využívaniu prírodných zdrojov, umožňujú recykláciu a chránia životné prostredie.

Jedným z odvetví, ktoré očakáva profesionálne riešenia skladovania a prepravy, je trh s nápojmi. Sklenené alebo plastové fľaše si počas prepravy a skladovania vyžadujú osobitnú starostlivosť, prepravky na fľaše musia zaručiť primeranú ochranu tovaru. Okrem už spomínanej bezpečnosti tovaru by prepravky na vodu, nápoje, pivo mali zabezpečiť efektívne využitie úložného priestoru a ergonómiu počas prepravy. Profesionálny výrobca plastových prepraviek si zakladá aj na vysokých hygienických štandardoch. Plasty schválené na styk s nápojmi sa musia dať ľahko čistiť a mali by byť vhodné do automatických umývačiek. Dôležitá je aj dôsledná vizuálna identifikácia obalov, jednotný a výrazný dizajn.

Ktoré prepravky na fľaše sú vhodné na skladovanie, prepravu?

Debna na fľaše je neoddeliteľnou súčasťou celého logistického procesu, bez nej si možno len ťažko predstaviť prepravu, manipuláciu a skladovanie nápojov všetkého druhu. Drevené a kovové prepravky postupne zastarávajú, v dnešnej realite

  • veľkoobchodov
  • majiteľov obchodov
  • stravovacích zariadení,
  • barov
  • krčiem

najčastejšie si vyberajú plastové prepravky na fľaše. Plastové prepravky na fľaše od uznávaných výrobcov zaručujú komfortné a bezpečné skladovanie. Trvanlivý plast odolný voči poškodeniu nepraská ani sa neodiera, takže fľaše sú chránené pred rozbitím, čo znižuje finančné straty spôsobené poškodením tovaru. Debny na fľaše by mali vydržať veľké zaťaženie a nerozpadnúť sa. Je dôležité, aby boli prepravky na fľaše vybavené ergonomickými rukoväťami, ktoré výrazne uľahčujú manipuláciu a stohovanie.

Plastové prepravky na fľaše - výhody

Medzi výhody prepravných boxov tohto typu patrí to, že sú odolné proti rozbitiu, takže tovar sa dostane na miesto určenia nepoškodený. Priehradkové prepravky na pivo, prepravky na minerálnu vodu zabraňujú nárazom fliaš, neumožňujú ich vypadnutie a sú optimálnym riešením pre pivovarnícky a fľaškový priemysel. Plast sa ľahko udržiava v čistote a nevyžaduje dodatočnú impregnáciu. Výhodou prepraviek na opakované použitie je, že šetria množstvo obchodných nákladov. Kvalitné prepravky na nápoje môžu vydržať mnoho rokov, čím sa znižujú podnikové výdavky. Cena plastových prepraviek na fľaše sa určuje podľa kvality materiálu, z ktorého sú vyrobené, a značky výrobcu, výdavky spojené s nákupom sú investíciou do bezpečnosti dodávok.

V dnešnej realite je dôležitá ochrana životného prostredia, preto stojí za zmienku, že prepravky na polyetylénové fľaše sú 100 % recyklovateľné. Po recyklácii dostanú poškodené obaly nový život, granulát, ktorý vznikne rozomletím prepraviek, má rovnakú kvalitu ako pôvodná verzia. Poprední výrobcovia plastových prepraviek na trhu venujú veľkú pozornosť čo najväčšiemu využívaniu recyklovaných materiálov a energeticky efektívnej výrobe.

Aké by mali byť profesionálne prepravky na pivo?

 

Okrem vyššie uvedených vlastností, ktoré by mali mať prepravky na nápoje, je potrebné spomenúť atraktívny a moderný dizajn, dobre ak spĺňa požiadavky konkrétneho odvetvia. Výrobcovia prepraviek na pivo ponúkajú možnosť viacfarebnej potlače na prepravkách a existuje aj možnosť zobrazenia predávaných výrobkov. Treba mať na pamäti aj štandardné rozmery prepraviek na pivo, jednotné rozmery umožňujú optimalizovať náklady na využitie priestoru.

 

Autor príspevku: Mgr:

Monika Sojka - marketingová špecialistka