Ekologické prepravné kontajnery? Iba od Modrého anjela

Created by Monika Sojka | |   Výrobky Bekuplast

Spoločnosť bekuplast berie otázky životného prostredia vážne a v rámci svojich aktivít im venuje veľkú pozornosť. Jej portfólio zahŕňa opakovane použiteľné plastové nádoby, podnosy a palety pre rôzne priemyselné odvetvia.

Neváhajte s otázkami!

Sme tu, aby sme na ne odpovedali a pomohli vám lepšie spoznať našu ponuku. Váš záujem o našu firmu bekuplast je pre nás prioritou. Kliknite na tlačidlo vedľa – tešíme sa na vašu spätnú väzbu!

Ekologické otázky sa stali predmetom masovej predstavivosti; moderný zákazník sa pri nákupe rozhoduje cez prizmu toho, ako výrobok, ktorý si vyberie, zapadá do environmentálneho kalkulu zisku a straty. Právne prísnosti (Európska únia zakáže plastové výrobky na jedno použitie v roku 2021) a ekonomické donútenie (krajiny a spoločnosti, ktoré nedodržiavajú požadované recyklačné kvóty, čelia vážnym finančným dôsledkom) nútia k udržateľným opatreniam.

Kontajnery Bekuplast a Modrý anjel v záujme ekológie

Dobre si to uvedomuje aj spoločnosť Bekuplast, výrobca prepravných a skladovacích kontajnerov. Ponúka plastové nádoby vyrobené z recyklovaných materiálov. Ich výroba sa uskutočňuje s použitím frézovania a regranulátov s overenou kvalitou. Všetky použité plasty pochádzajú zo spoľahlivých zdrojov; spoločnosť sa preto zaviazala zhodnocovať staré kontajnery, recyklovať a opätovne využívať suroviny na výrobu novej série kontajnerov. Výhody opakovane použiteľných prepravných obalov sú jasné: šetria náklady a zároveň šetria iné cenné zdroje. Aj ten najlepší plastový obal sa časom opotrebuje. Poškodené kontajnery sa separujú, drvia, melú a znovu recyklujú. Z hľadiska kvality a vlastností materiálu regranulát v ničom nezaostáva za novým materiálom.

"Modrý anjel" pre vysokokvalitné certifikované plastové nádoby

Potvrdením vysokých environmentálnych štandardov spoločnosti bekuplast je certifikát Modrý anjel udelený dvom sériám nádob vyrobených z recyklovaných materiálov. Certifikát potvrdzuje, že výrobky vyrobené z plastov spĺňajú najvyššie environmentálne, zdravotné a kvalitatívne normy, pretože vďaka svojej udržateľnosti umožňujú:

  • šetriť prírodné zdroje a energiu,
  • neobsahujú látky, ktoré sú škodlivé pre ľudské zdravie alebo nebezpečné pre životné prostredie
  • sú plne obnoviteľné.

Čo je to certifikát Modrý anjel?

Modrý anjel (anglicky Blue Angel, nemecky Blauer Engel) je najstarší certifikát na svete a je široko používaný v Nemecku a krajinách západnej Európy. Vznikol v roku 1978 z iniciatívy nemeckého ministerstva vnútra a schválilo ho ministerstvo životného prostredia, spravuje ho široký okruh spoločenských organizácií, odborových zväzov, podnikov, občianskej spoločnosti a miestnych orgánov. Orgánom, ktorý udeľuje certifikát a overuje dodržiavanie noriem, je RAL gGmbH. Udeľuje sa vo viac ako 90 rôznych kategóriách výrobkov (okrem potravín) a hlavným kritériom certifikácie je minimalizácia negatívneho vplyvu spracovania surovín a výroby konečných výrobkov na životné prostredie. V súčasnosti ju má približne 11 500 rôznych výrobkov. Certifikačné kritériá sú vypracované osobitne pre rôzne kategórie výrobkov, ale vo všeobecnosti sa zaoberajú týmito otázkami:

  • úspory surovín,
  • zníženie znečistenia a hluku,
  • odstránenie alebo zníženie množstva odpadu a opätovné použitie.

Certifikácia umožňuje umiestniť na ocenené výrobky špeciálnu značku, ktorá informuje spotrebiteľa, že má do činenia s výrobkom šetrným k životnému prostrediu.

Kontajnery Basicline a Lightline s certifikátom Blue Angel

Dve série ekologických kontajnerov Euro-Norm, basicline a lightline, získali v sortimente spoločnosti bekuplast symbol Modrý anjel. Plastové prepravky a boxy basicline sú vysokokvalitnou sériou kontajnerov Euro-Norm zameranou na potravinársky aj nepotravinársky sektor. Tieto ľahké, ale veľmi stabilné kontajnery sú vďaka rôznym možnostiam povrchovej úpravy vhodné prakticky na akékoľvek použitie. bekuplast ponúka kontajnery vo formáte Euro, t. j. so štandardizovanými rozmermi dna (150x200 mm, 300x200 mm, 400x300 mm, 600x400 mm), ktoré možno ľubovoľne kombinovať a stohovať na europalety 1200x800 mm a priemyselné palety 1200x1000 mm. Kontajnery sú veľmi stabilné a vhodné na ručnú manipuláciu a automatickú dopravníkovú technológiu. Séria plastových kontajnerov basicline presvedčí nielen svojou funkčnosťou, ale aj vzhľadom: oblé tvary a charakteristický perforovaný dizajn dodávajú kontajnerom ich typický vzhľad. Rôzne typy dna, plné alebo perforované bočné steny, uzavreté alebo otvorené ručné držadlá a široká škála príslušenstva umožňujú konfiguráciu podľa potrieb. Sortimentu basicline zodpovedajú voľne priliehajúce veka, ktoré poskytujú optimálnu ochranu tovaru pred poškodením a znečistením počas prepravy; po nasadení na kontajnery sa nezošmyknú. Nádoby radu basicline, ktoré sú vyrobené z recyklovaného materiálu šetrného k životnému prostrediu a majú aj certifikát The Blue Angel, sú ideálne na prepravu potravín, pretože sa vďaka hladkému povrchu ľahko čistia a sú hygienické. Spoločnosť ponúka aj ďalšie nádoby pre potravinársky priemysel vrátane nádob na chlieb, mäso, parené klobásy a ovocie a zeleninu.

Euro-Norm lightline

Rad kontajnerov Euro-Norm lightline je vďaka svojej dvojstennej konštrukcii univerzálny a veľmi stabilný. Majú ergonomické rukoväte a sú ideálne na ručnú manipuláciu. Sú k dispozícii v dvoch veľkostiach dna (400x300 mm a 600x400 mm), takže sa dajú stohovať na europalety rovnako ako séria basicline. Vďaka ich ľahkosti a stabilite, dosiahnutej vďaka dvojstennej konštrukcii, sú vhodné na ručnú manipuláciu a automatickú prepravu ľahkého tovaru. Výrobca k nim ponúka široký sortiment príslušenstva, ako napríklad: veká, doplnkové kontajnery, vložky s priehradkami a prepravné vozíky. Séria ľahkých kontajnerov Euro-Norm lightline je univerzálna a rovnako ako séria basicline je ideálna na prepravu potravín.

Je všeobecne známe, že plastové kontajnery poskytujú vynikajúcu ochranu prepravovaných predmetov; sú stabilné, nosné a vďaka svojej stohovateľnosti uľahčujú paletizáciu a skladovanie. Príklad bekuplastu ukazuje, že môžu mať aj ďalšiu výhodu: sú šetrné k životnému prostrediu.

 

Autor príspevku: Mgr:

Monika Sojka - marketingová špecialistka