Identifikácia najväčšieho potenciálu automatizácie skladu - ako k nej správne pristupovať.

Created by Monika Sojka | |   Automatizácia

Automatizácia v sklade - je to len "horúci trend" a ďalšia "novinka", na ktorú sa časom zabudne? Alebo je zverenie niektorých, a následne dokonca väčšiny úloh do "rúk" robotov prirodzeným vývojom a niečím, od čoho niet cesty späť?

Neváhajte s otázkami!

Sme tu, aby sme na ne odpovedali a pomohli vám lepšie spoznať našu ponuku. Váš záujem o našu firmu bekuplast je pre nás prioritou. Kliknite na tlačidlo vedľa – tešíme sa na vašu spätnú väzbu!

Podľa nášho názoru je to jednoznačne odpoveď číslo dva. Rozdiel je v tom, že rozhodnutie investovať do automatizácie skladu by nemalo byť ovplyvnené len módou alebo predpovedami odborníkov. Uskutočnenie takéhoto strategického kroku by malo závisieť predovšetkým od reálnych indícií, že sa jednoducho oplatí. Teraz už asi viete, o čom bude zvyšok tohto blogového príspevku. Preto bez ďalších rečí - prejdime k veci. V nasledujúcich odsekoch vám povieme, čo môžete považovať za znak toho, že je najvyšší čas automatizovať aj váš sklad. Ste viac než vítaní!

Čo môžete považovať za dôvod na zavedenie priemyselnej automatizácie?

Špeciálne pre túto príležitosť sme pripravili prehľad 4 hlavných faktorov, ktorých splnenie môže znamenať, že investícia do takejto modernej technológie je pre vás jedinou správnou voľbou. Konkrétne medzi dôvody, ktoré hovoria "ZA" automatizáciu skladových procesov, patria:

Dôvod č. 1: vo vašom sklade pravidelne dochádza k viac či menej nebezpečným nehodám

Jedným z kľúčových prvkov v prospech takejto investície sú práve bezpečnostné aspekty. Automatizácia skladov znamená, že ľudská práca sa minimalizuje alebo znižuje na nulu. Zamestnanci už fyzicky nepracujú "v sklade". Namiesto toho sa podieľajú na plánovaní a riadení práce, ktorú za nich vykonávajú stroje a zariadenia.

Predpoklad č. 2: Vaši zamestnanci robia chyby a vaše vybavenie a zariadenia čoraz častejšie zlyhávajú.

Chyby spôsobené únavou, nedostatočnou koncentráciou alebo nedostatočnými znalosťami a zručnosťami - sú normálne a vždy sa budú stávať. Ak sa vo vašej spoločnosti vyskytujú neočakávane často, vedú k poruchám, prestojom a vyvolávajú vážne obavy o bezpečnosť ľudí aj strojov - je to znamenie. Znamenie, že je najvyšší čas zaviesť do vášho podniku automatizáciu skladových procesov.

Predpoklad č. 3: Váš sklad nezvláda súčasné zaťaženie.

Príčiny tohto stavu možno hľadať na viacerých úrovniach. Patria medzi ne napríklad personálne obmedzenia, technologický nesúlad alebo jednoducho nedostatočný priestor, ktorý efektívne obmedzuje efektívnosť prevádzky. Automatizácia skladu si poradí s každou z nich. Minimalizuje ľudský faktor, takže "živí" zamestnanci sú potrební len na jeho obsluhu a priebežné monitorovanie. Pracuje rýchlejšie, efektívnejšie a bez prerušenia - dokonca 24 hodín a 7 dní v týždni. Okrem toho nevyžaduje toľko voľného priestoru. Vďaka tomu je možné ešte efektívnejšie využívať dostupný úložný priestor.

Dôvod č. 4: výška generovaných nákladov sa nebezpečne blíži k sume vašich príjmov alebo ich dokonca prevyšuje.

Ak neviete, o čo ide, je to vždy o.... Presne tak - posledným aspektom je jednoducho konečný výsledok. Aj keď investícia do automatizácie skladových procesov môže znamenať vynaloženie státisícových alebo dokonca miliónových výdavkov - aj tak sa vám pravdepodobne oplatí. Použitie určitej sumy peňazí "teraz" sa premietne do výhod, ktoré vaša spoločnosť získa v oveľa dlhšom časovom horizonte.

Automatizácia skladu a čo ďalej?

Zvážte, že realizácia profesionálnej automatizácie vašich skladových procesov nie je len o nákupe strojov a príslušnom zaškolení zamestnancov. Aby vaše zariadenie fungovalo tak, ako má - musíte ho vybaviť správnymi prepravnými boxmi - prispôsobenými novej technológii. V sortimente spoločnosti Bekuplast na vás čaká celý rad takýchto riešení. Vitajte!

 

Autor príspevku: Bkupkupal, s. r. o:

Monika Sojka - marketingový špecialista