Jednoduché, ale užitočné: dielenské kontajnery

Created by Monika Sojka | |   Odvetvia priemyslu

Dielenské kontajnery sú jedným z typických prvkov krajiny každej výrobnej haly, dielne alebo servisného miesta. Vďaka svojej univerzálnosti sa dobre osvedčujú takmer za každých okolností. Zdanlivo podobné a konštrukčne triviálne jednoduché, v praxi sa môžu v mnohých ohľadoch líšiť.

Neváhajte s otázkami!

Sme tu, aby sme na ne odpovedali a pomohli vám lepšie spoznať našu ponuku. Váš záujem o našu firmu bekuplast je pre nás prioritou. Kliknite na tlačidlo vedľa – tešíme sa na vašu spätnú väzbu!

Akýkoľvek výber, akákoľvek farba

Dielenské přepravky sa dodávajú ako tzv. jednoduché zásobníky alebo väčšie kontajnery s priehradkami, s vekom alebo otvorené. Zvyčajne sa vyrábajú z odolného a kvalitného plastu. Alternatívou sú kovové kontajnery - dostupné aj v pozinkovanom, úplne odolnom proti korózii vyhotovení - ktoré môžu byť vďaka svojej odolnosti zaujímavou možnosťou na uskladnenie ťažších predmetov. Zvyčajne sa používajú na uskladnenie drobného náradia, napr. klincov, skrutiek, skrutiek atď. v praxi však široká škála dostupných riešení umožňuje ich použitie prakticky v akomkoľvek prostredí (vrátane domácnosti). Špeciálne tvarovaná konštrukcia zlepšuje prácu tým, že poskytuje ľahký prístup k obsahu a zároveň zabraňuje náhodnému vypadnutiu a vzniku neporiadku.

Dielenské kontajnery: prispôsobené individuálnym potrebám

Použitie kontajnerov zabezpečuje, že pracovisko zostane upratané a výrazne zvyšuje efektivitu zamestnancov. Veľkou výhodou týchto riešení je, že ich typ a usporiadanie možno ľubovoľne prispôsobiť potrebám a špecifikám vykonávanej práce; boxy s ich obsahom možno prestavovať, premiestňovať a prepravovať. Je možné ich tiež kombinovať do regálových modulov alebo zavesiť na špeciálne koľajničky v kontajnerových regáloch a na dvere a zadné steny skríň na náradie alebo servisných skríň. Výrobcovia kontajnerov ponúkajú mnoho rôznych typov riešení, ktoré sa líšia tvarom, veľkosťou a farbou (najbežnejšie typy sú A, B a C). Niektoré z nich sú vkladacie a stohovateľné, s držadlami na ručnú manipuláciu alebo upevnenie na koľajničky, police atď. Pri zvažovaní vybavenia pracoviska skladacie prepravky sa preto odporúča riadiť sa individuálnymi potrebami konkrétnej spoločnosti alebo odvetvia.

Aké vlastnosti by ste mali zohľadniť pri výbere správneho zásobníka?

Po prvé: pevnosť, odolnosť a nízka hmotnosť - parametre, ktoré sú ovplyvnené materiálom, z ktorého sú boxy vyrobené. Tu vedú plasty, predovšetkým polypropylén alebo polyetylén, vďaka ktorým sú prepravky odolné voči deformácii, vlhkosti a teplote a zároveň sa ľahko čistia - to všetko pri nízkej vlastnej hmotnosti. Napríklad spoločnosť bekuplast, výrobca plastových nádob s dlhoročnými skúsenosťami, ponúka sortiment vyrobený z polyetylénu vysokej hustoty (HDPE), ktorý sa vyznačuje vysokou nosnosťou, odolnosťou voči vonkajším vplyvom a mechanickému poškodeniu. Špeciálnym typom dielenských kontajnerov sú kontajnery vyrobené z čiastočne elektricky vodivého polypropylénu (ESD), ktoré umožňujú bezpečné skladovanie súčiastok a elektronických komponentov citlivých na elektrostatický náboj. Treba tiež zdôrazniť udržateľný charakter dielenských kontajnerov, pretože po ich opotrebovaní alebo poškodení do takej miery, že sa už nedajú použiť, sa dajú recyklovať a získaná surovina sa môže opätovne použiť (napr. na výrobu nových kontajnerov).

Optimálne využitie priestoru dielne

Ďalšími vlastnosťami, ktoré stoja za zváženie, sú po prvé možnosť stohovania kontajnerov na seba (tzv. hniezdenie), čo je obzvlášť užitočné - pretože sa tým šetrí cenný priestor - v prípade prázdnych boxov, a po druhé stohovanie do stabilných hromád na seba (stohovanie), ktoré zabezpečuje bezpečné skladovanie tovaru a optimálne využitie dielenského alebo skladového priestoru (to je tiež výhodou skladacích kontajnerov). Za určitých okolností sa oplatí investovať do uzatvárateľných boxov, aby boli výrobky do nich vložené dodatočne chránené pred znečistením a vonkajšími vplyvmi.

Zhrnutie

Plastové dielenské kontajnery nie sú najkomplexnejším riešením, ale ich vplyv na rýchlosť a presnosť prác je neoceniteľný. Pracovníci s plastovými dielenskými kontajnermi (dostupnými v rôznych farbách, tvaroch a veľkostiach) robia menej chýb, čo sa premieta nielen do ich efektivity a produktivity, ale aj do spokojnosti s prácou.

 

Autor príspevku: Mgr:

Monika Sojka - marketingová špecialistka