Kontajnery Contecline od spoločnosti bekuplast: domino kocky v projekte Onninen

Created by Monika Sojka - Specjalista ds. marketingu | |   Výrobky Bekuplast

Projekt DOMINO, ktorý bol spustený v roku 2019, je jedným z najdôležitejších projektov v histórii spoločnosti Onninen - ide o sériu kombinovaných investícií do rozvoja infraštruktúry, optimalizácie logistických procesov a zvyšovania kompetencií tímu zamestnancov. Dôležitú úlohu pri realizácii jedného z kľúčových cieľov projektu - automatizácie vychystávania generálneho nákladu - zohrala spoločnosť bekuplast, ktorá na tento účel dodala 40 000 vlastných kontajnerov AKL radu contecline.

Neváhajte s otázkami!

Sme tu, aby sme na ne odpovedali a pomohli vám lepšie spoznať našu ponuku. Váš záujem o našu firmu bekuplast je pre nás prioritou. Kliknite na tlačidlo vedľa – tešíme sa na vašu spätnú väzbu!

Moderný a efektívny dodávateľský reťazec

DOMINO je ucelený a starostlivo naplánovaný sled investícií, ktoré ako presne umiestnené a do pohybu uvedené kocky z obľúbenej hry viedli k modernizácii a zefektívneniu dodávateľského reťazca. Projekt okrem iného pozostával z rozšírenia skladových priestorov a modernizácie vybavenia centrálneho skladu v Teoline o automatizačné a robotické riešenia. Automatizácia distribučných a výrobných centier prebieha na celom svete rýchlym tempom, čo je spôsobené zvyšujúcimi sa požiadavkami na kvalitu a efektívnosť plnenia objednávok, tlakom na náklady a nedostatkom voľných priestorov a zamestnancov. Moderné riešenia v tejto oblasti zavádza aj spoločnosť Onninen. V novom centrálnom sklade v Teoline bol postavený centrálny automatizovaný regálový systém Onnimat s výškou približne 10 metrov a kapacitou 40 000 pohyblivých kontajnerov, ktoré sú rozmiestnené v troch 66 m dlhých regálových uličkách na 20 skladovacích úrovniach s trojnásobnou hĺbkou. Automatizované skladovacie systémy umožňujú efektívne skladovať veľkú časť zásob na minimálnej ploche. Vstup a výstup tovaru z automatizovaného skladu zabezpečuje systém automatizovaných dopravníkov. Všetok všeobecný tovar, t. j. približne 70 % výdaja z centrálneho skladu spoločnosti Onninen, sa dostal do automatizovaného regálu. V konečnom dôsledku takýto systém organizácie práce viedol k veľkému zvýšeniu efektívnosti vychystávania drobného tovaru, čo prispelo k zvýšeniu skladového priestoru pre takéto výrobky. Navyše uvoľnením plných pracovných úväzkov na manipuláciu s drobným tovarom spoločnosť posilnila ostatné skladové oblasti, aby sa ešte viac minimalizoval čas vybavovania objednávok, a tým sa prispôsobila rýchlosti, akou prebiehajú procesy podporované automatizáciou; to zase skracuje časy dodania tovaru zákazníkovi.

Žiadne kontajnery bez kontajnerov

Tu prichádza na rad spoločnosť bekuplast, popredný dodávateľ obalových riešení na skladovacie a prepravné účely a výrobca radu kontajnerov contecline pre automatizované systémy skladovania a prepravy malých dielov. Plastové prepravky pro automatizované sklady contecline spĺňajú náročné požiadavky moderných skladových dopravníkov a skladovacej techniky. Zákazníci sa môžu rozhodnúť pre verziu vyrobenú z polypropylénu alebo vysokokvalitnej zmesi od spoločnosti bekuplast s názvom BQC, ktorá je udržateľnejšia a lacnejšia ako pôvodný PP. Použitie plastov predlžuje životnosť kontajnerov a umožňuje ich používanie aj niekoľko rokov. Medzi ďalšie výhody patrí jednoduché čistenie a možnosť stohovania (čo poskytuje výhodu úspory cenného skladovacieho priestoru).

Kontajnery radu contecline majú uzavretú, obvodovú miniloadovú základňu; vďaka tomu sú napriek nízkej vlastnej hmotnosti veľmi robustné a vhodné na skladovanie ťažkých nákladov do 50 kg. Špeciálna konštrukcia základne zabezpečuje ideálne prevádzkové vlastnosti a umožňuje tichý pohyb po dopravníkoch - výhodu, ktorú ocenia pracovníci skladu, ktorým sa nad hlavami neustále vznáša 40 000 krabíc. Hladký transport na automatických linkách je možný aj vďaka stabilnej dvojstennej rohovej konštrukcii, ktorá je ideálna na prekonávanie zákrut. Spoločnosť bekuplast ponúka kontajnery s dĺžkou 600 mm a šírkou 400 mm v troch výškových variantoch: 220 mm, 270 mm a 320 mm. Okrem verzie s plnými stenami na použitie vo výškových skladoch sú kontajnery k dispozícii aj s drenážnymi otvormi v základni a bočných stenách; v prípade bočných stien si môžete vybrať medzi drenážnymi otvormi, ktoré sú v súlade s protipožiarnymi smernicami VDS alebo FM Global. Okrem toho sú intralogistické kontajnery štandardne vybavené integrovaným deliacim systémom, ktorý umožňuje flexibilné rozdelenie vnútorného priestoru kontajnera na oddelenia s rôznou kapacitou (delenie od 1/8 do 1/2). Priečky sú bezpečne upevnené a počas prepravy sa neposúvajú ani nevydávajú hluk. Na zákazníkovi je tiež, aby si zvolil verziu ručného držadla - uzavretú alebo otvorenú.

Po uvedení do pohybu sa kocky domina plynulo kotúľajú, kým nenarazia na prekážku v podobe nesprávne umiestneného alebo nezhodného predmetu. Kontajnery Bekuplast contecline dokonale zapadajú do skladačky Onninen. A vďaka ich spoľahlivému výkonu pravdepodobne prispejú k optimalizácii pracovných procesov a spokojnosti zákazníkov.

 

Autor príspevku: Ing:

Monika Sojka - marketingová špecialistka