Krabice na technické články - aké typy ponúkame?

Created by Monika Sojka | |   Výrobky Bekuplast

Plastové nádoby sa používajú v mnohých priemyselných odvetviach vrátane priemyslu, automobilového priemyslu a potravinárstva. Dobrý skladovací kontajner ochráni tovar pred znečistením, poškodením a zabezpečí jeho trvanlivosť. Ako si však takýto kontajner vybrať? Vysvetľujeme, na čo si treba dávať pozor pri kúpe technických boxov

Neváhajte s otázkami!

Sme tu, aby sme na ne odpovedali a pomohli vám lepšie spoznať našu ponuku. Váš záujem o našu firmu bekuplast je pre nás prioritou. Kliknite na tlačidlo vedľa – tešíme sa na vašu spätnú väzbu!

Prepravné boxy

Existuje široký výber prepravných boxov, ktoré musia byť dobre prispôsobené typu prepravovaného tovaru, aby ste na jednej strane nepreplatili, ale na druhej strane poskytli primeranú ochranu. Čo potrebujete vedieť? Debny môžu byť vyrobené z rôznych materiálov: kovu, dreva, plastu. V súčasnosti sú najobľúbenejšie plastové prepravky, pretože sú univerzálne. Možno ich použiť na rôzne druhy výrobkov, sú hygienické a ľahko sa čistia. Okrem toho je dôležitým parametrom maximálna nosnosť. Takto budete vedieť, koľko výrobkov do nej môžete naraz zabaliť. Okrem toho by samotné nádoby mali byť ľahké. To je ďalší dôvod na výber plastových boxov.

Kontajnery majú zvyčajne štandardizované rozmery, čo uľahčuje ich umiestnenie na regály alebo palety. Výrobcovia prepravných boxov však často umožňujú prispôsobenie dizajnu. Čo ešte potrebujete vedieť? Na výrobu samotných prepraviek existujú rôzne technológie. Steny kontajnera môžu byť plné alebo ažurové. V druhom prípade je zabezpečené dostatočné vetranie, cirkulácia vzduchu. Zaujímavým riešením sú boxy na technické predmety s priehľadnými stenami - presne vidíte, čo je vnútri. To je mimoriadne užitočné počas skladovania.

Na záver sa oplatí skontrolovať, či sú plastové boxy vhodné na ručnú (rukoväte) aj automatickú manipuláciu. Kontajnery na technické predmety majú tiež svoje obmedzenia. Najčastejšie sa používajú len v nepotravinárskom sektore. Na potravinárske výrobky, ktoré prichádzajú do priameho kontaktu s prepravkami, sa musí použiť iný typ - napríklad plastové prepravky na pečivo, plastové prepravky na ovocie a zeleninu alebo plastové prepravky na mäso.

2 Plastové prepravky

Výrobca plastových prepraviek bekuplast má v ponuke prepravné a skladovacie prepravky. O dvoch typoch (technické a automobilové prepravky), ktoré sú predmetom tohto článku, sa podrobnejšie zmienime o chvíľu, teraz by sme chceli upozorniť na niektoré zaujímavé riešenia. Prvým z nich sú skladacie kontajnery. Ich výhodou je, že pri skladovaní zaberajú málo miesta, ale ponúkajú rovnakú odolnosť. Podobnú funkciu plnia aj stohovateľné kontajnery. Sú navrhnuté tak, že je možné vkladať jednu škatuľu do druhej, stohovať ich. V sortimente bekuplast sú k dispozícii aj veľké boxy. Vyznačujú sa veľkou kapacitou. Okrem toho je možné zakúpiť rôzne príslušenstvo pre plastové boxy - prepravné vozíky, veka, ako aj vložky s priehradkami.

3 Prepravné a skladovacie kontajnery

Euro-Norm boxy na technické predmety sú najuniverzálnejšie a majú mnoho rôznych možností použitia. Treba rozlišovať medzi radmi lightline, basicline, basicline plus a ERG-Line. Aké sú medzi nimi rozdiely? Technické boxy radu lightline sú ľahké, ale zároveň stabilné vďaka svojej dvojstennej konštrukcii. Vďaka ergonomickým rukovätiam sa dajú ovládať ručne. Majú štandardnú veľkosť základne, vďaka čomu sú vhodné na stohovanie na europalety a priemyselné palety. Môžu byť plné, priehľadné alebo perforované. Zaujímavým riešením sú kontajnery s kontrolným okienkom a výklopným vekom.

Špičkovým produktom spoločnosti Bekuplast sú prepravné boxy. Sú univerzálne a všestranné, ako aj stabilné a odolné. Poskytujú maximálnu ochranu tovaru vo vnútri. Ľahko sa čistia a sú hygienické a môžu sa používať na prepravu potravín, hoci nie všetky typy - špecializované prepravky sa používajú na mäso alebo zeleninu. Sortiment basicline plus sa líši tým, že kontajnery sú určené na automatizované skladovanie malých dielov a možno ich používať s pásovým dopravníkom a priemyselnou regálovou technológiou. Na druhej strane kontajnery ERG-Line sú typické kontajnery na technické predmety, ktoré sa vyznačujú vysokou nosnosťou.

4 Automobilové boxy

Trochu odlišným typom prepravných boxov sú kontajnery VDA KLT, ktoré sa používajú v automobilovom priemysle. Majú hladké dno a odtokové otvory. Kontajnery VDA majú ďalšiu výhodu, že ich dno je vybavené nožičkami, ktoré zabezpečujú stabilitu a umožňujú stohovanie boxov. V skutočnosti je táto technológia už štandardom v logistike pri výrobe automobilov.

Kontajnery ESD

Plastové antistatické ESD prepravky zabezpečujú bezpečnú prepravu elektronických zariadení. Ako je to možné? Sú vyrobené pomocou technológie, ktorá chráni elektronické komponenty pred elektrostatickým výbojom počas prepravy a skladovania. Okrem toho sa môžu používať v automobilovom priemysle.

 

Autor príspevku: Ing:

Monika Sojka - marketingová špecialistka