Ktoré fľaše pre ktoré nosiče? Čo mám používať?

Created by Monika Sojka |
Neváhajte s otázkami!

Sme tu, aby sme na ne odpovedali a pomohli vám lepšie spoznať našu ponuku. Váš záujem o našu firmu bekuplast je pre nás prioritou. Kliknite na tlačidlo vedľa – tešíme sa na vašu spätnú väzbu!

Preprava sklenených fliaš "vo veľkom" je najkratšia cesta k strate cenného nákladu. Sklo vyrobené z roztaveného piesku je krehký a ľahko rozbitný materiál, takže na jeho ochranu je nevyhnutné spoľahlivo oddeliť fľaše od kontaktu s čímkoľvek, čo by mohlo spôsobiť rozbitie - najmä s inými fľašami. Výborným spôsobom, ako to dosiahnuť, je použitie špeciálne navrhnutých prepážok. Výhodou prepraviek na fľaše je okrem zabezpečenia potrebnej bezpečnosti pri balení vody, nápojov alebo piva aj efektívne využitie skladovacieho a prepravného priestoru.

Ktoré fľaše možno prepravovať v plastových prepravkách?

Ešte v 80. rokoch minulého storočia bolo obľúbeným materiálom na výrobu prepraviek na balenie skla drevo. Rozšírenie oveľa ľahších vstrekovaných plastových prepraviek s mimoriadnou pevnosťou a odolnosťou umožnilo vyrábať prepravky s konštrukciou prispôsobenou - pokiaľ ide o rozmery, počet a šírku otvorov - individuálnym potrebám. Z tohto dôvodu nájdete na trhu prepravky prispôsobené rôznym tvarom a kapacitám fliaš v širokej škále rozmerových verzií (400 x 300 mm, 400 x 330 mm, 400 x 304 mm a 415 x 285 mm), ktoré spĺňajú požiadavky každého zákazníka.

Je potrebné pripomenúť, že fľaše sa líšia tvarom a rozmermi v závislosti od typu nápoja, ktorý sa do nich nalieva. Inak sa prepravujú perlivé nápoje, inak pivo, víno a liehoviny. Každá prepravka na fľaše má priehradky, v ktorých sú umiestnené jednotlivé fľaše; tie zabraňujú tomu, aby obaly o seba narážali a boli náchylné na rozbitie. Výška a kapacita prepraviek sa však môže líšiť podľa typu prepravovaných nápojov.

Ktoré fľaše pre ktoré prepravky? Čo by som mal zvážiť?

V prepravkách na fľaše možno prepravovať sklenené aj plastové fľaše (hoci tie druhé sa kvôli odolnosti voči rozbitiu spravidla balia s tepelne zmrštiteľnými etiketami). Použitie priehradiek fľaše znehybňuje a chráni ich pred náhlymi otrasmi počas prepravy. Dodávatelia ponúkajú prepravky na fľaše s počtom a rozmermi otvorov (priehradiek) prispôsobenými objemu fliaš; zvyčajne 24 otvorov pre 0,33 l fľaše, 20 pre 0,5 l fľaše a 12 pre 1 l fľaše.

Debna na fľaše by mala byť prispôsobená tomu, aké fľaše budeme prevážať a s akým nápojom. V prepravkách, ktoré sú príliš nízke, budú vyčnievajúce hrdlá fliaš trčať nad obrys obalu, čo znemožní stohovanie (ukladanie jednej nádoby na druhú). Ďalším hľadiskom je veľkosť otvorov (t. j. priehradiek) - aj tu by ste sa mali riadiť veľkosťou fliaš, aby neboli ani príliš malé (pretože sa nezmestia), ani príliš veľké (pretože budú narážať, a to môže poškodiť fľašu).

Sú plastové prepravky na nápoje bezpečné?

Plastové prepravky na fľaše, ktoré vyrábajú poprední medzinárodní dodávatelia, ako napríklad bekuplast, zaručujú bezpečnosť výrobkov v nich uložených. Plasty použité na ich výrobu - zvyčajne polyetylén s vysokou hustotou alebo takzvaný HDPE - sú trvanlivé a odolné voči poškodeniu (vrátane praskania a odierania). Ani náhodné kopnutie do škatule nespôsobí jej prevrátenie a vysypanie krehkého obsahu. Vďaka tuhosti a stabilite, ktorú zabezpečuje dodatočné vystuženie dna a bokov, sú ideálne na stohovanie (stohovanie), čo výrazne znižuje množstvo miesta, ktoré zaberajú pri preprave a skladovaní. Okrem toho by takéto prepravky na fľaše mali byť určené na ručnú manipuláciu aj na automatické dopravníky. Väčšina plastových prepraviek od uznávaných výrobcov, je vybavená ergonomickými rukoväťami, vďaka ktorým je prenášanie ťažkých prepraviek na pivo pohodlnejšie.

Zodpovedajú špecifické farby špecifickým nápojom?

Spoločnosti vyrábajúce prepravky na vodu a nápoje nerozlišujú ich účel pomocou farebných kódov - takže, zjednodušene povedané, biela farba prepravky na fľaše nemusí nevyhnutne znamenať, že v nej prepravujete mlieko, a zelená nemusí nevyhnutne označovať pivo. Napriek tomu jednoduchosť, s akou možno plast zafarbiť do mnohých farieb, dodáva prepravkám atraktívny a moderný dizajn, ktorý dokonale prezentuje výrobok a priťahuje pozornosť zákazníkov. Vďaka tomu je jednoduchšie zachovať jednotnú vizuálnu identifikáciu obalov s jednotným a výrazným dizajnom. Kontajnery je tiež možné trvalo kombinovať s IML etiketami, vďaka čomu - okrem čisto estetických výhod - získavame možnosť 100 % identifikácie nášho prepravcu aj v najväčšej kope škatúľ od mnohých dodávateľov.



Autor príspevku: Mgr:

Monika Sojka - marketingová špecialistka