Na čo si dať pozor pri výbere pivnej prepravky?

Created by Monika Sojka | |   Rady od bekuplast

Pivo v sklenených obaloch sa musí prepravovať za špeciálnych podmienok, aby sa fľaše ochránili pred rozbitím a prepravca a predajca pred finančnými stratami. Tu prichádzajú na pomoc výrobcovia, ktorí ponúkajú špecializované veľkoobjemové kontajnery, ktoré zaručujú bezpečnú prepravu tekutého nákladu na miesto určenia. Ako si vybrať správny box a na čo by ste mali pri jeho kúpe dbať?

Neváhajte s otázkami!

Sme tu, aby sme na ne odpovedali a pomohli vám lepšie spoznať našu ponuku. Váš záujem o našu firmu bekuplast je pre nás prioritou. Kliknite na tlačidlo vedľa – tešíme sa na vašu spätnú väzbu!

Ako sa vyrába prepravka na pivo?

Najdôležitejšou úlohou nápojovej prepravky na sklenené fľaše (ľudovo nazývanej "mreža" kvôli členenému interiéru) je oddeliť jednotlivé fľaše tak, aby pri preprave a premiestňovaní z miesta na miesto nehrozilo riziko kontaktu medzi jednotlivými obalmi. Vzhľadom na svoju štruktúru (konkrétne priestorovo neusporiadané usporiadanie atómov vo vnútornej štruktúre) je sklo krehký materiál náchylný na poškodenie a jeho preprava bez primeranej ochrany si koleduje o katastrofu. Aby sa tomu predišlo, inžinieri vyvinuli škatule s prepážkami, ktoré rozdeľujú vnútro na menšie časti, ktoré umožňujú jednotlivé fľaše od seba oddeliť, aby do seba nenarážali. Prehrádky oddeľujúce krehký obsah debny sú kľúčovým prvkom. Dizajnéri dbali aj na to, aby sa zberné boxy používali pohodlne a bez problémov, a preto ich vybavili viacerými riešeniami na zjednodušenie manipulácie. Patria medzi ne ergonomické rukoväte a zosilnené rohy, ktoré zabraňujú praskaniu plastu počas stohovania a prepravy.

Diabol sa skrýva v detaile - optimálny box

Existuje aspoň niekoľko vlastností, ktoré by mala spĺňať ideálna prepravka na pivo. Prvou je správna veľkosť a kapacita. Na trhu možno nájsť prepravky mnohých veľkostí, čo umožňuje zákazníkovi vybrať si optimálny model pre svoje potreby, a to z hľadiska objemu fliaš (zvyčajne 0,33 l a 0,5 l) aj množstva (12, 20 alebo dokonca 30 fliaš). Používatelia plastových boxov očakávajú, že vydržia aspoň niekoľko rokov. Preto je jednou z najdôležitejších vlastností takýchto obalov ich trvanlivosť. Tú možno dosiahnuť použitím správnych materiálov, ako je napríklad polyetylén s vysokou hustotou (HDPE), ktorý je odolný aj voči extrémnym teplotám, tukom a olejom. Takéto boxy sú chránené aj pred poškodením spôsobeným hmyzom, hrdzou a koróziou. Medzi ďalšie výhody patrí ich jednoduché čistenie a stohovateľnosť (čo prináša výhodu úspory cenného skladovacieho priestoru). Plastové prepravky sú tiež 100 % recyklovateľné, čo znamená, že po ich použití sa z nich dajú vyrobiť rovnako kvalitné pelety, ktoré sa môžu použiť napríklad na výrobu ďalších prepraviek na pivo.

Na čo by som sa mal pri výbere prepravky na pivo zamerať?

Samozrejme, ako prvé - a mimochodom najvýraznejšie - je skontrolovať veľkosť a počet otvorov, t. j. miest na fľaše, v zbernej debne. Môže byť totiž vhodná na prepravu 0,25 l, 0,33 l, 0,5 l alebo 1,0 l fliaš a obsahovať rôzny počet otvorov (zvyčajne 12, 20 alebo 24 otvorov). Z hľadiska pracovníkov je mimoriadne dôležité pohodlie pri používaní; to platí aj pre zberné boxy. Preto by mali byť boxy dostatočne ľahké, aby sa dali ľahko premiestňovať z miesta na miesto, ako aj vyberať z prepravného vozidla. Z rovnakého dôvodu by mali byť vybavené pohodlnými rukoväťami. Je vhodné skontrolovať, či sú boxy dostatočne vystužené (dno, rohy), aby sa dali bezpečne prepravovať cez automatické dopravníky používané vo výrobných závodoch. Pohodlnosť používania a bezpečnosť výrobkov nevyčerpávajú zoznam očakávaných vlastností prepraviek. Ďalšou je ich marketingová hodnota, ktorú môžu zabezpečiť prispôsobené farby. Ďalšou zaujímavou možnosťou je možnosť personalizácie prepraviek pomocou technológie označovania/štítkovania, ktorá - okrem marketingovej funkcie a funkcie značky - uľahčuje identifikáciu prepraviek, a tým ich chráni pred stratou a krádežou. Napokon, pri výbere optimálneho riešenia treba venovať pozornosť povesti dodávateľa. Spoločnosti špecializujúce sa na výrobu plastových obalov ponúkajú praktické a osvedčené riešenia z najkvalitnejších surovín, ktoré výborne fungujú v náročných podmienkach a zaručujú bezpečnosť výrobkov.

Čo je najdôležitejšie pri používaní prepraviek na pivo?

Možno je to klišé, ale správne zaobchádzanie s plastovými prepravkami je veľmi dôležité. Nápoje patria do kategórie rýchloobrátkového tovaru (FMCG), čo zase znamená, že sa často a pravidelne dodávajú na predajné miesta. Pri intenzívnom používaní sú veľkoobjemové prepravky náchylnejšie na poškodenie počas používania. Hoci sú vyrobené z vysokokvalitných plastov, nie sú úplne odolné voči poškodeniu spôsobenému pádom alebo nárazom. Druhou vecou je zabezpečenie správnych podmienok prepravy. Pivo by sa malo prepravovať pri nízkej teplote a nemalo by byť vystavené silnému slnečnému žiareniu. Tento problém čiastočne riešia prepravky (napr. obmedzením dopadu svetla), ale v obmedzenej miere. Dodržiavaním noriem správnej prepravy a skladovania sa dá účinne postarať o jedinečnú chuť piva.

Pre koho sú prepravky na pivo určené?

Univerzálnosť pivných prepraviek znamená, že ich môže využívať výrobca, dodávateľ, skladník, ako aj typický milovník zlatistého moku. Ich zosilnená konštrukcia dokonale chráni krehký sklenený obsah pred poškodením v celom dodávateľskom reťazci, ale prepravky sa dobre uplatnia aj v domácnosti. Sú obzvlášť užitočné pri organizovaní veľkých večierkov, pretože použité fľaše sa dajú hneď zabaliť späť do prepravky a nezaberajú miesto v dome.

Zhrnutie

Přepravky pro pivo, sladké nealkoholické ovocné nápoje i vodu s priehradkami sú typom výrobku, ktorý zaujme, až keď sa minie. Stal sa štandardnou súčasťou nášho okolia: vidíme ho na nákladných autách, na regáloch obchodov, máme ho doma. Znižuje riziko poškodenia vzácneho - najmä z pohľadu človeka - produktu chmeľových nápojov. Ak má slúžiť dlho a spoľahlivo, mali by ho dodávať spoľahliví výrobcovia. Debny na pivo Bekuplast zabezpečujú efektívne využitie úložného priestoru, bezpečnosť výrobku a ergonómiu pri preprave. Kvalitu sa oplatí vybrať.

 

Autor príspevku: Mgr:

Monika Sojka - marketingová špecialistka