Nádoby na potraviny: 5 návrhov pre 5 rôznych odvetví

Created by Monika Sojka | |   Znalosti spoločnosti Bekuplast

Ako vybrať správnu nádobu na prepravu potravín? Ktoré nádoby na suché alebo sypké potraviny, ktoré sú vhodné na mäso a údeniny, ktoré na mliečne výrobky a ktoré sú najlepšie na zeleninu a ovocie?

Neváhajte s otázkami!

Sme tu, aby sme na ne odpovedali a pomohli vám lepšie spoznať našu ponuku. Váš záujem o našu firmu bekuplast je pre nás prioritou. Kliknite na tlačidlo vedľa – tešíme sa na vašu spätnú väzbu!

Alebo sa tým vôbec nemusíte zaoberať, pretože každý z týchto typov výrobkov je vhodný na skladovanie iných produktov? Odpovede na tieto otázky vás čakajú o niekoľko odsekov nižšie - neskôr v tomto príspevku. Zistite, aké vlastnosti by mali mať prepravky na prepravu potravín používané v odvetviach, ako je pekárenstvo, výroba mäsa a údenín, mliečnych výrobkov, zeleniny, ovocia a dokonca aj hotových jedál!

Ktoré prepravky na suché potraviny - pre pekárenský a cukrárenský priemysel?

Aby si takzvané suché potraviny (najmä pekárske a cukrárske výbery všetkého druhu) zachovali 100 % svojej hodnoty - musia sa prepravovať za správnych podmienok. Tým máme na mysli najmä voľné vetranie a neutrálne prostredie, ktoré neabsorbuje, nieto ešte vydáva svoj pach alebo chuť. Na túto úlohu sú ideálne špecializované kontajnery: majú perforované steny a sú vyrobené z materiálu odolného voči teplu a chladu. Ak hľadáte osvedčené výrobky, ktoré budú fungovať vo vašom podniku, pozrite si naše kontajnery na suché a sypké potraviny.

Aké nádoby na mliečne výrobky?

Všetky druhy syrov, tvarohu, jogurtov, cmaru a ďalších výrobkov z mlieka sa vyznačujú citlivosťou. Týka sa to tak prostredia, v ktorom sa prepravujú a skladujú (teplota, vlhkosť atď.), ako aj spôsobu balenia (chúlostivé obaly). Vhodné obaly na mliečne výrobky by preto mali kombinovať dve kľúčové vlastnosti:

  • Robustná konštrukcia, ktorá je zodpovedná za účinnú ochranu pred mechanickým poškodením. Máme na mysli predovšetkým hrubé a odolné steny, primeranú izoláciu proti slnečným lúčom a konštrukciu, ktorá uľahčuje nakladanie (ručné a automatické).
  • Bezpečné materiály, ktoré sú schválené na styk s potravinami a nijako neovplyvňujú ich vlastnosti.

Ak zastupujete spoločnosť v mliekarenskom priemysle - pozrite si ponuku spoločnosti Bekuplast. Zahŕňa profesionálne nádoby na mlieko, vďaka ktorým sa postaráte o bezpečnosť svojich výrobkov.

Aké nádoby na mäso a údeniny?

Mäsové a údenárske výrobky - podobne ako je to v prípade vyššie uvedených mliečnych výrobkov - patria do skupiny výrobkov, ktoré si počas prepravy vyžadujú osobitnú starostlivosť. Týka sa to teploty, času a tiež použitých nádob. Debny na mäso, údeniny, salámy a iné podobné výrobky by sa mali vyznačovať:

  • úplnou neutralitou, ktorá zaručuje, že výrobky po kontakte s materiálom nestratia svoje parametre (týka sa to najmä chuti a vône).
  • jednoduchosťčistenia - tieto nádoby sú obzvlášť náchylné na znečistenie (mastnota, zvyšky atď.). Aby sa s nimi dalo efektívne pracovať, čistenie by malo byť jednoduché.

Ak pracujete v mäsovom priemysle a hľadáte osvedčené riešenia na zabezpečenie bezpečnej a hygienickej prepravy, pozrite si naše kontajnery na mäso a údeniny.

Aké kontajnery na ovocie a zeleninu?

Vzhľadom na to, že tieto typy prepraviek putujú na dlhú cestu (od výrobcov, cez sprostredkovateľov, sklady až do obchodov, kde si ich môžu kúpiť koneční príjemcovia) - musia byť vyrobené z naozaj trvanlivého materiálu odolného voči poškodeniu alebo deformácii. Dôležitým prvkom, ktorému treba venovať pozornosť pri výbere týchto typov prepraviek, je ich kompatibilita. Preprava ovocia a zeleniny sa zvyčajne uskutočňuje vo veľkom. V dôsledku toho by dobre padnúce prepravky mali mať možnosť stohovania. Okrem toho, podobne ako pri výbere pekárne - mali by byť vybavené vetraním a (charakteristické pre prepravky na mäso) - povrchmi, ktoré umožňujú rýchle a účinné čistenie. Ak ste zástupcom odvetvia ovocia a zeleniny - určite si pozrite prepravky na ovocie a zeleninu, ktoré sú k dispozícii od spoločnosti Bekuplast.

Aké nádoby na prepravu hotových jedál?

Poslednou skupinou výrobkov, o ktorej budeme hovoriť v tomto článku, sú všetky druhy hotových jedál. Ak chcete zaistiť bezpečnosť tohto typu prepravy - oplatí sa staviť na nádoby, ktoré sú:

  • Odolné - na jednej strane musia poskytovať vynikajúcu úroveň ochrany proti mechanickému poškodeniu a na druhej strane umožňovať manipuláciu s výrobkami s rôznou hmotnosťou - dokonca až do niekoľkých desiatok kilogramov.
  • Praktické - v mnohých prípadoch sa preprava vykonáva dvoma spôsobmi: ručne a strojovo. Pri výbere kontajnerov, ktoré vám najlepšie vyhovujú, sa oplatí zohľadniť túto skutočnosť.

Kontajnery na potraviny používané v rôznych odvetviach - zhrnutie

Ako vidíte, jednotlivé odvetvia súvisiace s potravinárstvom sa líšia nielen typom a špecifickosťou svojho sortimentu. Faktorom, ktorý ich tiež charakterizuje, je potreba rôznych kontajnerov na nakladanie, prepravu, ako aj skladovanie výrobkov. Ak máte záujem nájsť priemyselné riešenia, ktoré dokonale vyhovujú vášmu podniku - pozrite si rozsiahly sortiment spoločnosti Bekuplast. Sme presvedčení, že nájdete to, čo je pre vás najlepšie!

 

Autor príspevku: Bkuplast, s. r. o. Autor príspevku: Bkuplast, s. r. o:

Monika Sojka - marketingová špecialistka