Nádoby na skladovanie potravín (plastové) - sú škodlivé?

Created by Monika Sojka |

V priebehu rokov si plast (plast) "vyslúžil" zlé meno, ktoré poukazuje na nebezpečenstvo, ktoré predstavuje pre planétu. Je však vždy opodstatnené "vešať na plasty psy"? Z nášho pohľadu si myslíme, že nie celkom. Najmä ak si uvedomíme, koľko úžitku prináša, hoci len pre priemysel zapojený do výroby, spracovania a ďalšej prepravy potravín.

Neváhajte s otázkami!

Sme tu, aby sme na ne odpovedali a pomohli vám lepšie spoznať našu ponuku. Váš záujem o našu firmu bekuplast je pre nás prioritou. Kliknite na tlačidlo vedľa – tešíme sa na vašu spätnú väzbu!

Vďaka vhodne zvoleným surovinám sú nádoby a boxy na skladovanie potravín nielen hygienické a bezpečné. Okrem toho sú to riešenia na opakované použitie, ktoré znižujú spotrebu iných zdrojov (napr. kartónových krabíc). Prečítajte si, čo by ste mali o týchto riešeniach vedieť.

Aký materiál sa najčastejšie používa na nádoby na skladovanie potravín?

V tejto oblasti môžeme spomenúť až päť hlavných skupín surovín. Patrí medzi ne polyetylén s vysokou hustotou (HDPE) a polyetylén s nízkou hustotou (LDPE), ako aj polypropylén (PP), polystyrén (PS) a polyetyléntereftalát (PET). Samozrejme, nádoby môžu byť vyrobené aj z iných druhov plastov. Avšak vzhľadom na ich vlastnosti - rozhodne nie sú vhodné na to, aby sa do nich umiestňovali akékoľvek výrobky určené na konzumáciu.

Pokiaľ ide o sortiment bekuplast - malé aj veľké nádoby na skladovanie potravín sa vyrábajú na báze vysokokvalitného plastu. Na tento účel používame materiál s názvom HDPE, t. j. polyetylén s vysokou hustotou, ktorý je uznávaný ako jedna z najbezpečnejších surovín. Vyznačuje sa vynikajúcimi parametrami - je napríklad odolný voči alkoholu a kyselinám, ako aj dobre funguje pri nízkych a vysokých teplotách.

Majú nádoby dostupné v obchodoch potrebné certifikáty?

Aby sa akýkoľvek obal mohol používať na prepravu a skladovanie potravín, musí byť najprv na tento účel schválený. Potvrdzujú to príslušné schválenia a certifikáty, ktoré určujú, ako a aké suroviny sa v nich môžu skladovať.

Aké potraviny sa môžu skladovať v našich plastových nádobách? Sortiment bekuplast.

Vďaka širokému sortimentu výrobkov spoločnosti bekuplast ľahko nájdete a objednáte boxy a nádoby, na ktoré sa vaša spoločnosť špecializuje pri preprave potravín. Medzi produkty, ktoré máte k dispozícii, patria: nádoby na pečivo a cukrovinky, prepravky na mäso a hydinu, plastové přepravky na ovoce a zeleninu a mnoho ďalších.

Chcete si objednať osvedčené nádoby na prepravu a skladovanie potravín?

Prejdite teraz na našu kontaktnú stránku a obráťte sa na našich odborníkov z bekuplastu. Radi vám poskytnú potrebnú a odbornú podporu, aby ste mohli do svojho podniku priniesť na mieru šité a trvanlivé prepravné riešenia.

 

Autor príspevku: M:

Monika Sojka - marketingová špecialistka