Návrh prepravy rezaných kvetov od výrobcu bekuplast

Created by Monika Sojka | |   Výrobky Bekuplast

Preprava rezaných kvetov predstavuje osobitnú logistickú výzvu. Spoločnosť bekuplast spolu s holandskou spoločnosťou Heyl vyvinula odolné riešenie na opakované použitie.

Neváhajte s otázkami!

Sme tu, aby sme na ne odpovedali a pomohli vám lepšie spoznať našu ponuku. Váš záujem o našu firmu bekuplast je pre nás prioritou. Kliknite na tlačidlo vedľa – tešíme sa na vašu spätnú väzbu!

Špeciálne riešenie pre rezané kvety

Holandský veľkoobchod Heyl dodáva rezané kvety, rastliny a príslušenstvo viac ako 1 000 zákazníkom v celom Nemecku. Krátkodobé dodávky, ktoré Heyl zvyčajne umožňuje do 12 hodín, sú špeciálnou logistickou službou. Z logistického centra v Honselerdijku pri Rotterdame vychádza spravidla približne 10 nákladných vozidiel denne.

Chytré opakovane použiteľné prepravné obaly pre efektívnejšiu logistiku

Na zefektívnenie logistiky sa spoločnosť Heyl rozhodla vymeniť svoje existujúce prepravné obaly. Na tento účel hľadala spoločnosť špecialistu na opakovane použiteľné prepravné obaly. "O spoločnosti bekuplast sme sa dozvedeli prostredníctvom poskytovateľa poolových služieb Container Centralen," - informuje Koen Heijl, ktorý spolu so svojím bratom Bramom Heijlom vedie úspešný rodinný podnik druhej generácie.

Skladovací kontajner, kontajner na vyzdvihnutie objednávok, prepravný kontajner - jeden box na všetko

Opakovane použiteľné kontajnery sa používajú na internú logistiku, vychystávanie objednávok a prepravu k zákazníkovi a zostávajú u zákazníka až do ďalšej dodávky tovaru. Prepravný kontajner, ktorý predtým používala spoločnosť Heyl, sa používal od založenia spoločnosti. Cieľom bolo vyvinúť nový kontajner, v ktorom by kvety zostali čerstvé a prepravovali sa šetrne, ale ktorý by bol zároveň udržateľnejší a ergonomickejší. Pre tieto špeciálne požiadavky vyvinula spoločnosť bekuplast v úzkej spolupráci so spoločnosťou Heyl prepravný kontajner na mieru na opakované použitie. "Spoluprácu a výmenu nápadov sme počas celého projektu vnímali veľmi pozitívne," uviedol výkonný riaditeľ Koen Heijl.

Výsledkom je presvedčivé opakovane použiteľné riešenie: kontajner vyvinutý a vyrobený spoločnosťou bekuplast má nadrozmerný formát s rozmermi 1 123 x 455 x 272 mm a ponúka objem približne 104 l. Vďaka nízkej vlastnej hmotnosti len 4 kg je výrazne ľahší, a preto je manipulácia s ním pre zamestnancov a zákazníkov pohodlnejšia. Vnútorné plastové rukoväte zlepšujú ergonómiu pracoviska. Nielenže sú ľahšie ako kovové podpery, ale sú aj tiché, pretože v prepravnom systéme ani pri stohovaní nedrnčia. To je výhoda, ktorú oceňujú zamestnanci logistického centra spoločnosti Heyl, ako aj zákazníci. Aby sa umožnila sledovateľnosť v logistickom procese, všetky kontajnery sú vybavené samolepiacimi štítkami s čiarovými kódmi.

Udržateľnosť vďaka menšiemu množstvu materiálu a nižším emisiám CO2

Pokiaľ ide o udržateľnosť, nový opakovane použiteľný kontajner od spoločnosti bekuplast má mnoho výhod. Na výrobu je potrebných o 25 % menej plastu, čo šetrí cenné zdroje. Špeciálna konštrukcia kontajnera zaručuje vysokú stabilitu napriek menšiemu množstvu použitého materiálu. Počas spätnej prepravy sa prázdne kontajnery môžu stohovať na seba, čím sa šetrí miesto. Okrem toho nový prepravný kontajner váži približne o 20 % menej, čo má pozitívny vplyv na spotrebu paliva nákladného vozidla, a tým aj na emisie CO2.

V súčasnosti sa v spoločnosti Heyl úspešne používa približne 30 000 kontajnerov.

 

Autor príspevku: Ing:

Monika Sojka - marketingová špecialistka