Obaly v logistike: čo možno urobiť, aby boli dodávateľské reťazce ekologickejšie a rozvoj dopravných spoločností ešte udržateľnejší?

Created by Monika Sojka | |   Procesy spoločnosti

Globálne otepľovanie, rastúce znečistenie vody, pôdy a ovzdušia a čoraz viac civilizačných chorôb. Za vznik a rozvoj všetkých týchto faktorov sme zodpovední my ľudia. Presnejšie povedané, naše konanie, ktoré neberie ohľad na blaho životného prostredia okolo nás.

Neváhajte s otázkami!

Sme tu, aby sme na ne odpovedali a pomohli vám lepšie spoznať našu ponuku. Váš záujem o našu firmu bekuplast je pre nás prioritou. Kliknite na tlačidlo vedľa – tešíme sa na vašu spätnú väzbu!

Odborníci sa v tomto bode zhodujú. Ak sa s tým "nezačneme zaoberať" a nezačneme sa starať o planétu dnes, tu a teraz, dôsledky ľudskej činnosti na Zemi budú veľmi poľutovaniahodné. Platí to pre všetky aspekty života a činnosti vrátane procesov súvisiacich s logistikou, dopravou a skladovými operáciami. Zistite viac o udržateľnosti v odvetví dopravy a skladovania a pozrite sa, čo s ňou majú spoločné obaly.

Logistické procesy a udržateľnosť - ako to vyzerá v praxi?

Hoci fungovanie dopravných a skladovacích oblastí v súčasnej podobe má ďaleko od dokonalosti - zdá sa, že každým rokom sa "svetlo na konci tunela" približuje. Čoraz prísnejšie normy a požiadavky "ukladané" príslušnými orgánmi, ako aj rastúce povedomie samotných podnikateľov. To všetko znamená, že oveľa väčšia časť ich pozornosti sa zameriava nielen na snahu o dosiahnutie zisku a finančnú optimalizáciu podniku, ale aj na to, ako to ovplyvňuje životné prostredie ako celok.

Aké podoby má udržateľnosť pre logistické spoločnosti?

Jedným z hlavných cieľov je účinné zníženie emisií CO2. Medzi kľúčové oblasti, ktoré majú reálny vplyv na životné prostredie, preto patria napr:

optimalizácia dodávateľských reťazcov

To sa nedá poprieť. Jedným z hlavných faktorov zodpovedných za súčasný stav životného prostredia sú vysoké emisie oxidu uhličitého, ktoré spôsobuje... automobily. Mimoriadne dôležitú úlohu v boji za lepší zajtrajšok preto zohráva rovnomenná optimalizácia zameraná na zásobovanie.

Využívanie moderných technológií

Hovoríme najmä o 2 oblastiach, ako napr:

  • Postupná eliminácia ľudského faktora (ktorý sa zameriava na ovládanie strojov, a nie na samotnú manuálnu prácu) spôsobuje, že podniky fungujú plynulejšie, čím sa znižuje riziko prestojov, chýb a iných brzdiacich faktorov (doteraz spôsobených najmä "živými" zamestnancami).
  • Podpora technológie AI (tzv. umelej inteligencie), ktorá agreguje a analyzuje údaje, na základe ktorých sa uľahčujú a optimalizujú mnohé logistické procesy.

Používanie vhodných obalov

Zmeny na zlepšenie stavu našej planéty sa však neobmedzujú len na technológie. Ekologický pokrok sprevádza napríklad vývoj v oblasti obalov a výrobkov na skladovanie a prepravu. Výborným príkladom sú všetky druhy kontajnerov, krabíc a paliet z plastu. Ponúkajú výrazne lepšie vlastnosti ako ich drevené alebo papierové (kartónové) náprotivky. Navyše, keď už nie sú potrebné, dajú sa recyklovať a opätovne použiť na rovnaké alebo iné predmety.

Ako výrobky bekuplast zapadajú do tohto trendu?

Smerovanie k znižovaniu uhlíkovej stopy, znižovaniu emisií CO2 a tiež minimalizácii rozsahu produkcie odpadu je cesta, z ktorej už nie je možné vrátiť sa späť. V spoločnosti bekuplast si to uvedomujeme, a preto vytvárame riešenia, ktoré podporujú prepravné spoločnosti aj samotné sklady. Naše úsilie zakladáme na troch hlavných pilieroch, ktorými sú:

Po prvé: suroviny

Používame šetrné, netoxické a ekologické suroviny, ktoré sú ľahko recyklovateľné. Výsledkom je, že väčšinu kontajnerov na drobné predmety a ďalšie predmety možno opätovne použiť. Samozrejme, až po tom, čo splnia svoj účel ?

Po druhé: kvalita

Rozhodujeme sa pre riešenia, ktoré sú odolné, a preto sa dajú opakovane používať - a to po mnoho rokov. Starostlivosť o životné prostredie si vyžaduje prístup, ktorý neplytvá tým, čo už máme. Preto vyrábame naše plastové nádoby z šetrných, ale pevných surovín. Takto slúžia dlho a bez problémov, aj keď sú vystavené mnohým negatívnym faktorom (mechanickým aj atmosférickým).

Po tretie: univerzálnosť

Starostlivosť o životné prostredie si vyžaduje aj komplexný prístup k dizajnu našich výrobkov, aby boli kompatibilné nielen so sortimentom výrobkov, ale aj s technológiou príslušného skladu. Ponúkame celý rad plastových kontajnerov, prepraviek, paliet a mnoho ďalších flexibilných riešení, ktoré možno ľahko prispôsobiť špecifickým vlastnostiam konkrétneho skladu. Ľahko si nájdu cestu do manuálnych skladov, poloautomatických skladov aj plne automatizovaných jednotiek.

Objavte všetky možnosti výrobkov bekuplast, vďaka ktorým bude vaše podnikanie udržateľné

Ak chcete urobiť ďalší krok smerom k zdravšej, čistejšej a jednoducho lepšej budúcnosti - určite zvážte implementáciu ekologických riešení do svojho podnikania. Pozrite si rozsiahle portfólio spoločnosti bekuplast, a ak chcete ďalšiu podporu - nechajte si poradiť od našich odborníkov.

 

Autor príspevku: Mgr:

Monika Sojka - marketingová špecialistka