Od hrášku po škatule - plastové nádoby vyrobené z obnoviteľných surovín.

Spoločnosť bekuplast je prvou spoločnosťou, ktorá používa hrachové vlákna na výrobu plastových nádob.

Neváhajte s otázkami!

Sme tu, aby sme na ne odpovedali a pomohli vám lepšie spoznať našu ponuku. Váš záujem o našu firmu bekuplast je pre nás prioritou. Kliknite na tlačidlo vedľa – tešíme sa na vašu spätnú väzbu!

Opakovane použiteľné nádoby sa môžu používať roky a na konci ich životného cyklu sa môžu recyklovať. Vďaka tomu sú mimoriadne udržateľné. Na ich výrobu z nového materiálu sú však potrebné zdroje a recyklovaný materiál je k dispozícii len v obmedzenom množstve. Preto spoločnosť bekuplast už mnoho rokov skúma vývoj alternatívnych surovín a teraz úspešne otestovala použitie hrachových vlákien v plastových nádobách.

Hrášok sa používa na výrobu škrobových a bielkovinových výrobkov. Na tento účel sa hrach lúpe a odstraňujú sa z neho vlákna hrachových orechov. Vlákna z hrachových horčíkov sa opätovne nepoužívajú; sú odpadom škrobárenského priemyslu. Vďaka rozsiahlej vývojovej práci sa spoločnosti bekuplast (výrobca plastových boxov) podarilo špeciálne pripraviť "odpadové vlákno z hrachu" a spracovať ho v plastových nádobách. Vysoké teploty vo výrobnom procese predstavovali pre vývojárov osobitnú technickú výzvu. Zatiaľ čo plast sa zvyčajne spracováva pri teplotách okolo 220 až 230 stupňov Celzia, rastlinné hrachové vlákna sa spaľujú len pri 190 stupňoch Celzia. Obnoviteľná surovina hrach preto nahrádza približne 20 % plastu.

Nádoby Basicline s vláknami hrachu

Kontajnery basicline sú teraz k dispozícii s vláknami hrachu. Pozostávajú z 20 % hrachových vlákien a 80 % postkonzumného materiálu (recyklovaný materiál zo žltej tašky). Použitie hrachových vlákien nielenže šetrí plast, ale výstuže na nádobách ich spevňujú a dodávajú im osobitý dizajn. Pre spotrebiteľov, ktorí sa starajú o životné prostredie, sú opakovane použiteľné obaly z hrachových vlákien udržateľnou alternatívou k bežným plastovým obalom na trhu.

Nádoby na hrachovú vlákninu

Nádoby na hrachovú vlákninu

Ekologické plastové nádoby

Ekologické plastové nádoby