Opätovne uzatvárateľné plastové nádoby - záruka bezpečnosti pri dodávaní a skladovaní vašich výrobkov

Created by Monika Sojka | |   Výrobky Bekuplast

Plastové kontajnery sú nevyhnutnou súčasťou efektívneho logistického procesu. Najkratší čas dodania, najudržateľnejší spôsob dopravy alebo najlacnejšie náklady na skladovanie sú irelevantné, ak sa výrobok pri preprave tovaru poškodí. Jedným zo spôsobov, ako zabezpečiť, aby náklad dorazil na miesto určenia v neporušenom stave, je používanie kontajnerov s vekom.

Neváhajte s otázkami!

Sme tu, aby sme na ne odpovedali a pomohli vám lepšie spoznať našu ponuku. Váš záujem o našu firmu bekuplast je pre nás prioritou. Kliknite na tlačidlo vedľa – tešíme sa na vašu spätnú väzbu!

Tovar vyrobený vo výrobných podnikoch musí prejsť dlhú cestu, kým sa dostane do rúk zákazníka. Skladované v skladoch a potom prepravované na dlhé vzdialenosti sú vystavené nežiaducim faktorom, ktoré môžu ovplyvniť kvalitu a čerstvosť výrobkov. Preto sa musia v každej fáze dodávateľského reťazca zabezpečiť optimálne podmienky skladovania. Uzatvárateľné plastové kontajnery by mali byť súčasťou vybavenia každej spoločnosti, ktorá potrebuje oddeliť svoje výrobky od vonkajšieho prostredia. To znamená, že sú ideálne na potraviny, ale aj na skladovanie a prepravu chemických, farmaceutických a stavebných výrobkov atď.

Výhody uzatvárateľných plastových nádob

Plastové nádoby s vekom poskytujú pohodlie a ochranu prepravovaných a skladovaných výrobkov. Vyrábajú sa z vysokokvalitných plastov a vyznačujú sa vysokou stabilitou pri extrémnych teplotách (dobre odolávajú chladu a sú odolné aj voči UV žiareniu), preto sú ideálne na použitie za všetkých poveternostných podmienok. Vyznačujú sa aj vysokou pevnosťou a odolnosťou voči fyzickému poškodeniu - preto sa často používajú na prepravu ťažkého tovaru. Sú nákladovo efektívnym riešením, ktoré ponúka vynikajúci pomer ceny a kvality: vydržia veľmi dlho a po použití sa môžu recyklovať. Plast je veľmi pevný a neporézny materiál, ktorý neabsorbuje pachy výrobkov vo vnútri. To znamená, že aj keď sa vnútri niečo vyleje alebo vytečie, dá sa to rýchlo vyčistiť bez toho, aby sa poškodil samotný box. Vďaka nepriepustnému a vzduchotesnému tesneniu, ktoré poskytujú viečka, sa výrazne znižuje riziko vzniku plesní alebo nebezpečných mikroorganizmov.

Ďalšou výhodou takýchto nádob je ich nízka hmotnosť, ktorá je dôležitá pre optimalizáciu prepravy a zníženie jej uhlíkovej stopy. To všetko z nich robí obľúbenú voľbu pre spoločnosti v mnohých priemyselných odvetviach. O to viac, že poprední dodávatelia takýchto riešení - medzi ktorých patrí aj spoločnosť bekuplast - ponúkajú individuálne riešenia v podobe kontajnerov s voľným vekom, zacvakávacím vekom alebo výklopných kontajnerov, ktoré sa dajú podľa potreby namontovať alebo odstrániť, vďaka čomu sú plastové boxy funkčné za každých okolností.

Kontajnery s prekrytým vekom z radu basicline

Sortiment bekuplast zahŕňa otvorené plastové prepravky, ktoré možno podľa potreby vybaviť zodpovedajúcimi vekami. Patria k nim kontajnery z radu EURO-NORM basicline, pre ktoré sú k dispozícii pohodlné a odolné plastové veka ako dodatočná ochrana výrobkov pri preprave a skladovaní. Zákazníci si môžu vybrať voľne priliehajúce veká bez závesov, ktoré poskytujú vynikajúcu ochranu obsahu pred vonkajšími vplyvmi, znečistením a poškodením. Konštrukcia viečok a presnosť ich uchytenia znamená, že bezpečne priliehajú k nádobám EURO-NORM so základnými rozmermi 400 x 300 mm a 600 x 400 mm bez akéhokoľvek upevnenia. Voľne priliehajúce plastové viečka sú vyrobené z polypropylénového kopolyméru PP-C schváleného pre styk s potravinami.

Druhou možnosťou sú sklopné plastové veká, ktoré zaručujú optimálnu bezpečnosť a účinne zabraňujú vysypaniu obsahu. Sú pripevnené k nádobám pomocou dvoch pántov a ľahko sa otvárajú a zatvárajú. Možno ich namontovať na všetky plastové nádoby EURO-NORM so základnými rozmermi 300 x 200 mm, 400 x 300 mm a 600 x 400 mm. Rovnako ako veká bez závesov sú dokonale vhodné na styk s potravinami.

Skladacie kontajnery Clever-Retail-Box

Pevné skladacie nádoby bekuplast Clever-Retail-Box majú trochu odlišný dizajn. Vďakaergonomickému uzáveru so zdvíhacím zámkom sa dá rýchlo zložiť ručne alebo automaticky a jeho plocha sa dá zmenšiť približne o 80 %, čo výrazne znižuje množstvo zabraného priestoru, a tým aj náklady na spätnú prepravu. Použitie zosilnenej základne a rohovej konštrukcie zaručuje jeho výnimočnú stabilitu a podmieňuje jeho väčšiu odolnosť voči deformáciám pri stohovaní a pri veľkom zaťažení. Plný plastový box poskytuje aj dostatok priestoru na etikety alebo potlač užitočné na identifikáciu tovaru alebo vlastníka nákladu; na tento účel môže používateľ využiť patentovaný systém kariet RFID spoločnosti bekuplast na identifikáciu a sledovanie kontajnerov Clever-Retail-Box v dodávateľských reťazcoch. Medzi ďalšie výhody tohto riešenia patrí možnosť výberu z troch variantov dna (hladké, miniload, dvojité) a voliteľné plombovanie.

Zhrnutie

Na trhu nájdete širokú škálu uzatvárateľných plastových kontajnerov dostupných v mnohých veľkostiach a farbách. Treba však pamätať na to, že by sa mali používať len nádoby, ktoré spĺňajú príslušné normy kvality. Z tohto dôvodu by sa mal používateľ vždy rozhodnúť pre ich nákup od dôveryhodných výrobcov: len tak si môžete byť istí, že získavate pevný a odolný výrobok.

 

Autor príspevku: Ing:

Monika Sojka - marketingová špecialistka