Plastové nádoby na potraviny - výhody a nevýhody

Created by Monika Sojka | |   Znalosti spoločnosti Bekuplast

Dajú sa o plastových nádobách na skladovanie potravín povedať len samé superlatívy? Alebo naopak, existujú problémy, ktoré spôsobujú, že tento typ výrobku má aj svoje negatívne stránky? O tom si povieme o chvíľu!

Neváhajte s otázkami!

Sme tu, aby sme na ne odpovedali a pomohli vám lepšie spoznať našu ponuku. Váš záujem o našu firmu bekuplast je pre nás prioritou. Kliknite na tlačidlo vedľa – tešíme sa na vašu spätnú väzbu!

Vo zvyšnej časti tohto príspevku sa dozviete, aké výhody a nevýhody sú spojené s pravidelným používaním plastových nádob vhodných na prepravu potravín.

Hlavné výhody plastových nádob na potraviny

Medzi kľúčové výhody, ktoré ponúkajú (plastové) nádoby na potraviny a ktoré nemožno opomenúť, patria:

  • flexibilný a prispôsobivý dizajn

Široká ponuka plastových prepraviek znamená, že každá spoločnosť nájde riešenie, ktoré dokonale vyhovuje jej potrebám, ako aj povahe prepravovaných potravín.

  • Úplná hygiena a bezpečnosť

Všetky takéto prepravky na potraviny (plastové) sú vyrobené z testovaného plastu, ktorý pri kontakte s potravinami zostáva úplne neutrálny. Neabsorbujú ani neprenášajú pachy či chute, takže výrobky si zachovávajú svoje vlastnosti - počas celého procesu prepravy. Ďalším dôležitým aspektom je, že sa vďaka vhodne navrhnutému povrchu ľahko udržiavajú v čistote.

  • Vynikajúca výkonnosť

Plastové dózy na potraviny sú plne funkčné. Preto sú (v závislosti od ich účelu použitia) odolné voči nízkym a vysokým teplotám, deformácii a dokonca aj praskaniu a iným mechanickým poškodeniam. Okrem toho sa dajú prispôsobiť spôsobu používania (ručná manipulácia, manipulácia pomocou vozíkov alebo dokonca dopravníkov).

Nezjavné nevýhody spojené s plastovými nádobami na potraviny

Vzhľadom na všetky vyššie opísané výhody je naozaj ťažké nájsť konkrétne dôvody, prečo si tento typ výrobku nekúpiť. Ak by sa však mala uviesť jedna hlavná, ale nie taká zjavná nevýhoda, určite by to bola vysoká cena nádob používaných na prepravu potravín. Samozrejme, k tomu treba pristupovať s veľkou opatrnosťou. Pretože otázka vynaložených nákladov je spôsobená predovšetkým vysokou kvalitou samotných plastových prepraviek na prepravu potravín. Vyrábajú sa modernou technológiou s použitím testovaných a certifikovaných surovín. Práve vďaka tomu ponúkajú vynikajúce vlastnosti a odolnosť, čo samozrejme znamená aj akceptovanie o niečo vyšších nákladov.

Pre koho sú plastové prepravky na potraviny lepšie?

Rozhodne hlavnými zákazníkmi, ktorí budú schopní akceptovať nevýhody, ale predovšetkým ocenia všetky výhody - sú spoločnosti spojené s potravinárskym priemyslom v najširšom zmysle slova. Myslíme tým tie, ktoré pôsobia v oblastiach, ako sú mäso a údeniny, mliečne výrobky, ovocie a zelenina, pekárenské a cukrárenské výrobky, hotové jedlá a mnohé ďalšie potraviny. Každá z týchto skupín ich ocení svojím vlastným spôsobom. Pekárenský priemysel - pre zachovanie čerstvosti; mliekarenský a mäsový priemysel - pre ochranu pred poškodením; ovocinársky a zeleninársky priemysel - pre všestrannosť; hotové jedlá - pre ergonómiu. Okrem toho implementácia takýchto riešení vo všetkých týchto spoločnostiach zefektívni a zjednoduší prepravu ich výrobkov. Prvoradou výhodou, ktorá prispeje k výraznému zlepšeniu kvality, však budú samozrejme bezpečnostné aspekty.

Ako si vybrať správne nádoby na potraviny (plastové)?

Je to jednoduchšie, ako si myslíte! Určite odvetvie a účel vašich nádob. Zvážte, ako sa budú používať (ručná, strojová alebo automatická manipulácia), ich kapacitu, a potom sa rozhodnite, koľko ich bude vo vašom podniku užitočných. Keď to máte za sebou - prejdite na webovú stránku s kontajnermi na potraviny bekuplast. Ak potrebujete podporu - obráťte sa na nás. Naši odborníci sa radi pozrú na špecifiká vášho podnikania a na základe toho navrhnú najvhodnejšie riešenia.

 

Autor príspevku: Mgr:

Monika Sojka - marketingová špecialistka