Plastové palety - čím sa líšia? Čo ponúka výrobca prepravných paliet?

Created by Monika Sojka | |   Paletovanie

Plastové palety už niekoľko rokov vytláčajú drevené palety. Sú odolnejšie, robustnejšie, ľahko sa udržiavajú v čistote a tým ich výhody nekončia. Výrobcovia plastov zabezpečujú, že plastové palety sa môžu používať dlhý čas a nájdu uplatnenie v rôznych odvetviach. Aké sú vlastnosti a najobľúbenejšie typy paliet?

Neváhajte s otázkami!

Sme tu, aby sme na ne odpovedali a pomohli vám lepšie spoznať našu ponuku. Váš záujem o našu firmu bekuplast je pre nás prioritou. Kliknite na tlačidlo vedľa – tešíme sa na vašu spätnú väzbu!

Prepravné palety - kde sa používajú?

Plastové palety sa používajú v mnohých priemyselných odvetviach, najmä vďaka vysokej kvalite plastov, z ktorých sú vyrobené. Sú vhodné najmä na použitie v doprave, skladovaní, priemysle, pri výrobe chemikálií a potravín. Vďaka mnohým typom paliet, ktoré výrobca ponúka, sa dajú prispôsobiť potrebám mnohých podnikov.

Plastové palety - čím sa vyznačujú?

Plastové prepravné palety sa vyznačujú predovšetkým mimoriadnou robustnosťou. Plastová paleta je robustná, odoláva širokému rozsahu zaťaženia, je bezúdržbová a nepodlieha plesniam ani hubám. Plastová paleta zabezpečuje vysokú stabilitu a je 100 % recyklovateľná, takže je jednoznačnou výhodou pre životné prostredie. Výberom takéhoto výrobku sa minimalizuje riziko poškodenia ako v prípade drevených paliet (triesky, vyčnievajúce klince). Takéto palety sa tiež ľahko čistia a sú hygienické, čo je dôležité v mnohých odvetviach, najmä v potravinárskom priemysle. Dôležitá je aj dlhá životnosť týchto výrobkov. Nie je potrebné neustále kupovať nové alebo ich opravovať, ako je to v prípade drevených europaliet. Tie plastové môžu zákazníkom slúžiť mnoho rokov a po použití sa dajú opäť recyklovať.

Ktoré plastové palety sa vyberajú najčastejšie?

Prepravné palety sú k dispozícii v niekoľkých typoch. Ktorý z nich sa vyberie, závisí od potrieb danej spoločnosti a zamýšľaného použitia. V sortimente bekuplast sú plastové prepravné palety, ktoré sa najčastejšie používajú v priemysle a pri distribúcii tovaru - stredné palety. Sú určené na stredne ťažké náklady, sú mimoriadne pevné a stabilné a nevyžadujú žiadne opravy ani údržbu. Tieto palety sú k dispozícii v rôznych verziách (vrátane recyklovaného plastu) a rozmeroch. Spoločnosť Bekuplast má v ponuke aj plastové palety na prepravu ťažkého tovaru. Tieto sú vhodné na prepravu ťažkých nákladov a manipuláciu s ťažkými bremenami. Dobre fungujú vo vysokých skladovacích regáloch. Takéto palety je možné zakúpiť v plnom alebo aku prevedení. Palety na ťažké náklady sú k dispozícii v mnohých veľkostiach, napr.

  • 1200 x 800 x 145 mm,
  • 1200 x 800 x 160 mm,
  • 1200 x 1200 x 167 mm
  • 1300 x 1100 x 165 mm.

Ich statická nosnosť je od 4 000 do 5 000 kg a dynamická nosnosť je od 1 000 do 1 500 kg.

Čo sú to polpalety?

Okrem tradičných plastových paliet existujú aj plastové polpalety. Tie sa najčastejšie používajú na prepravu a skladovanie. Používajú sa aj na prezentáciu tovaru v obchodoch. Polopalety Bekuplast majú vnorenú konštrukciu, vďaka ktorej sa dajú stohovať, čo pozitívne ovplyvní prepravné podmienky. Toto príslušenstvo je stabilné a robustné. Nie je potrebné ich opravovať, ľahko sa čistia a sú recyklovateľné. Polopalety sú k dispozícii s rozmermi 600 x 400 mm, s dynamickou nosnosťou 500 kg a dynamickou nosnosťou 200 - 250 kg.

Palety na mieru - je to možné?

Spoločnosť bekuplast ponúka plastové palety na mieru. Týka sa to všetkých typov, či už ľahkých, stredne ťažkých alebo zosilnených. Zákazníci sa môžu sami rozhodnúť, v akých farbách si palety objednajú. Existuje ešte väčší priestor na personalizáciu týchto doplnkov. Palety je možné vyrobiť s individuálnym označením. To sa môže vykonať sieťotlačou, horúcou razbou alebo inkrustáciou. Ak chce zákazník palety alebo plastové nádoby identifikovať, na identifikáciu príslušenstva je k dispozícii možnosť označovania vo forme alebo kódovania.

 

Autor príspevku:

Monika Sojka - marketingová špecialistka