Plastové prepravky: tajomstvo čerstvého ovocia a zeleniny

Created by Monika Sojka |

Skôr než siahneme po šťavnatom jablku alebo chrumkavej mrkve v obchode alebo predajni zeleniny, musia často prejsť dlhú, dlhú cestu zo sadu alebo zeleninového záhonu. Sú to preteky s časom a víťazom sa stane ten, komu sa podarí dostať čerstvé produkty k spotrebiteľovi včas.

Neváhajte s otázkami!

Sme tu, aby sme na ne odpovedali a pomohli vám lepšie spoznať našu ponuku. Váš záujem o našu firmu bekuplast je pre nás prioritou. Kliknite na tlačidlo vedľa – tešíme sa na vašu spätnú väzbu!

Ovocie a zelenina potrebujú osobitnú ochranu

Spoločnosti v potravinárskom priemysle hľadajú najlepšie spôsoby, ako zabezpečiť optimálne podmienky skladovania a prepravy ovocia a zeleniny predtým, ako sa dostanú do nákupnej tašky. Dôležitou súčasťou tohto dodávateľského reťazca sú správne nádoby na skladovanie a prepravu čerstvých produktov, ktoré, ak majú plniť svoj účel, musia mať správne vlastnosti. Plastové nádoby majú mnoho výhod, vďaka ktorým sú optimálnou voľbou pre tento sektor. Sú veľmi stabilné a robustné, a preto spoľahlivo chránia výrobky počas prepravy a skladovania. Nereagujú na prevažnú väčšinu kyselín a zásad, takže sa môžu skladovať v rôznych podmienkach prostredia (vrátane vonkajšieho). Sú ľahké, čo je dôležité pri manipulácii s tovarom, ľahko sa čistia - buď ručne, alebo pomocou automatických čistiacich systémov - a ľahko sa hygienicky udržiavajú, sú odolnejšie ako konkurenčné drevené nádoby a na rozdiel od nich sú odolné voči vlhkosti. A keďže sa dajú opakovane používať, z dlhodobého hľadiska sa ukazujú ako lacnejšie riešenie než ich drevené náprotivky. V neposlednom rade sú šetrné k životnému prostrediu: po prvé, nevyžadujú drevo z lesa a po druhé, po použití ich možno recyklovať.

Osvedčené riešenia

Spoločnosť bekuplast ponúka osvedčené riešenia na prepravu a skladovanie ovocia a zeleniny pre výrobné a obchodné spoločnosti. Ploché dno kontajnerov uľahčuje prepravu na automatických dopravných pásoch, zatiaľ čo ergonomické rukoväte uľahčujú ručnú manipuláciu. Všetky kontajnery zároveň spĺňajú európske bezpečnostné normy pre obaly a odpad. Rozmery a tvar kontajnerov sú tiež štandardizované, čo umožňuje bezpečné stohovanie na priemyselné a europalety. Kontajnery sa dajú navzájom kombinovať a sú kompatibilné aj so systémami pooling.

Debny na ovocie a zeleninu zabezpečujú maximálnu efektívnosť, pretože zaberajú menej miesta pri spätnej preprave. Kontajnery bekuplast sú vyrobené z vysokokvalitného potravinárskeho polyetylénu (HDPE) a sú plne recyklovateľné. Zaručujú vysokú odolnosť voči mechanickému poškodeniu, deformácii, rozbitiu a zaťaženiu pri stohovaní, pričom vďaka použitiu najkvalitnejších materiálov sú odolné voči extrémnym teplotám.

Perforácia: tajomstvo čerstvosti

Všetky prepravky bekuplast majú perforované steny, ktoré zabezpečujú optimálne prúdenie vzduchu vo vnútri, čo podporuje vetranie prepravovaného ovocia; umožňujú tiež odparovanie vody z vnútra prepravky, čo chráni rastliny pred nežiaducou vlhkosťou. Vetranie má ešte jednu kľúčovú výhodu: umožňuje odstraňovanie nežiaduceho etylénu z debny. Pripomeňme si, že etylén je jednoduchý uhľovodík v plynnej forme, ktorý sa bežne vyskytuje v prírode a najmä v rastlinných organizmoch, kde pôsobí ako hormón stimulujúci starnutie tkaniva, opad listov a dozrievanie plodov. Ak nie je vetraný, môže prispieť k urýchleniu tohto procesu až 10-krát! Niet divu, že zbavenie sa tohto plynu vo vnútri nádob na čerstvé produkty má pre sektor ovocia a zeleniny taký veľký význam.

Štandardné a viac

Okrem štandardných otvorených kontajnerov v sortimente bekuplast (k dispozícii v dvoch veľkostiach 400x300 cm + niekoľko výškových variantov a 600x400 cm + niekoľko výškových variantov) ponúka spoločnosť jedinečné riešenie v podobe skladacích boxov na ovocie a zeleninu s názvom Clever Fresh Box advance. Boli navrhnuté s cieľom zlepšiť logistiku vrátenia tovaru.

Keďže v zloženom stave zmenšujú svoj objem o 84 %, keď sú prázdne, ich použitie umožňuje efektívnejšie využitie skladovacích priestorov a zjednodušenie spätnej prepravy od príjemcu k dodávateľovi. Netreba pripomínať, že podľa jednoduchého ekonomického výpočtu minimalizácia použitého priestoru znamená maximalizáciu zisku výrobcu. Skladacie kontajnery majú kľúčový význam pri stratégii a organizácii dodávok a vďaka jednoduchému mechanizmu skladania a rozkladania sú ideálne na použitie v poloautomatických a automatických skladovacích systémoch. Ich ergonomické rukoväte zabezpečujú bezpečnosť a sú prispôsobené dopravným pásom.

Ďalšou nespornou výhodou skladacích boxov je ich rozmanitosť. Dostupnosť troch modelov poskytuje možnosť vybrať si optimálne riešenie z pohľadu individuálneho zákazníka. Ďalším prvkom, ktorý podporuje uvedené, je jednoduchý odhad jednotiek paletového nákladu - pri stohovaní majú vždy výšku 2,34 metra. Skúsenosti a znalosť trhu umožňujú spoločnosti bekuplast ponúkať riešenia optimálne prispôsobené potrebám zákazníkov. Jej cieľom je podeliť sa o udržateľné a kvalitné výrobky, ktoré sú užitočné na každej úrovni dodávateľského reťazca: od zberu čerstvých produktov až po ich prezentáciu spotrebiteľom. Špičkové riešenia spoločnosti Bekuplast podporené modernizovaným strojovým parkom a kvalifikovaným personálom sú zárukou spokojnosti.

 

Autor príspevku: Mgr:

Monika Sojka - marketingová špecialistka