Plastové skladovacie boxy ako základné vybavenie každého skladu

Created by Monika Sojka | |   Úložisko

Plastové skladovacie boxy z názvu sú jedným z prvkov, bez ktorých sa nezaobíde žiadna spoločnosť zaoberajúca sa skladovaním a prepravou tovaru. Úloha týchto položiek je kľúčová, pretože sú zodpovedné za účinné zabezpečenie obsahu a udržiavanie poriadku a čistoty. Je potrebné mať na pamäti, že majú tiež významný vplyv na hladký a efektívny chod celých skladov.

Neváhajte s otázkami!

Sme tu, aby sme na ne odpovedali a pomohli vám lepšie spoznať našu ponuku. Váš záujem o našu firmu bekuplast je pre nás prioritou. Kliknite na tlačidlo vedľa – tešíme sa na vašu spätnú väzbu!

Ktoré riešenia si nájdu cestu do malých, stredných, veľkých a automatizovaných skladov? O tom vám povieme viac neskôr v tomto príspevku!

Skladovacie boxy pre malé a stredné sklady

Pre tento typ zariadení je charakteristická prevaha ľudskej práce - niekedy podporovaná strojmi a vozidlami na uľahčenie prepravy (napr. vysokozdvižnými vozíkmi). Preto sa oplatí zabezpečiť, aby boli vybavené pevnými plastovými skladovacími boxmi, ktoré majú praktické úchyty uľahčujúce ich držanie, premiestňovanie a skladovanie. Dobrými príkladmi boxov používaných v malých a stredne veľkých skladoch (väčšinou s ručným ovládaním) sú napr:

  • klasické, "otvorené" boxy jednofarebné - s pevnými stenami
  • perforované boxy, t. j. vybavené stenami s otvormi
  • priehľadné kontajnery - umožňujúce prezrieť si obsah
  • výrobky vybavené dodatočným okienkom s klapkou

Väčšina uvedených položiek má na oboch stranách držadlá a je k dispozícii v najobľúbenejších veľkostiach: 400 x 300 mm a 600 x 400 mm. Na túto úlohu je ideálny rad boxov lightline - navrhnutý presne na ručnú manipuláciu.

Skladovacie boxy pre veľké a automatizované sklady

Vo väčšine prípadov prevádzka tohto typu zariadení kombinuje prácu ľudí a strojov. Rozdiel je v tom, že ďaleko väčšiu časť činností vykonávajú špecializované stroje, vozidlá a celé dopravné linky. Preto by tento typ skladu mal byť vybavený špecializovanými plastovými skladovacími boxmi - schopnými automaticky prijímať, prepravovať, ukladať, nakladať a vykladať tovar. Príklady týchto typov boxov, ktoré sa bežne používajú vo veľkých a automatizovaných skladoch, sú:

  • Plné, "otvorené" boxy - prispôsobené na automatickú prepravu a vybavené aj držadlami na uľahčenie manuálnej prepravy.
  • Debny s vekom na ešte lepšiu ochranu ich obsahu.

Uvedené výrobky sú zvyčajne k dispozícii až v 4 obľúbených veľkostiach: 300 x 200 mm, 400 x 300 mm, 600 x 400 mm a 800 x 600 mm. Ideálnym riešením pre túto záležitosť sú plastové prepravky so spevneným dnom silverline a plastové prepravky pre internú logistiku EURO-NORM contecline.

Úložné boxy - ako si správne vybrať?

Rozhodnutie o kúpe tohto typu výrobku by malo vychádzať z niekoľkých kľúčových faktorov.

  • Po prvé, zamýšľané použitie. Plastové boxy by mali byť prispôsobené tovaru, ktorý sa v nich bude skladovať. Určite budú iné prepravky vhodné na potraviny a úplne iné na prepravu napríklad automobilových súčiastok.
  • Po druhé, veľkosť. Netreba zabúdať na ich rozmery - aby boli prispôsobené nielen tomu, čo je v nich, ale aj infraštruktúre celého skladu (linky, regály, dopravníky atď.).
  • Po tretie - potreby. Každá spoločnosť má vlastnú stratégiu rozvoja, ako aj vlastnú filozofiu a víziu práce. Preto sa oplatí zabezpečiť, aby boli vybrané správne boxy, ktoré plne spĺňajú jej ciele.

Prečo sú správne plastové skladové boxy základom dobre fungujúceho skladu?

Správne plastové skladovacie boxy zabezpečujú plynulý a efektívny chod skladu. Ich úlohou je zároveň postarať sa o stav všetkého skladovaného a prepravovaného tovaru, čím sa znižuje riziko jeho poškodenia alebo straty časti jeho hodnoty. Ak hľadáte riešenia, ktoré vám umožnia postarať sa o každý z týchto prvkov - celá ponuka spoločnosti bekuplast je nevyhnutnosťou. Ak máte počas hľadania akékoľvek otázky - obráťte sa na nás.

 

Autor príspevku: Mgr:

Monika Sojka - marketingová špecialistka