Príslušenstvo zvyšuje univerzálnosť plastových nádob

Created by Monika Sojka | |   Výrobky Bekuplast
Neváhajte s otázkami!

Sme tu, aby sme na ne odpovedali a pomohli vám lepšie spoznať našu ponuku. Váš záujem o našu firmu bekuplast je pre nás prioritou. Kliknite na tlačidlo vedľa – tešíme sa na vašu spätnú väzbu!

Kontajnery od popredných výrobcov ponúkajú celý rad vlastností, ktoré z nich robia nepostrádateľný nástroj pre každú spoločnosť zaoberajúcu sa skladovaním alebo prepravou tovaru. Odolnosť a pevnosť, estetika a jednoduché čistenie, ľahkosť a prenosnosť - to sú vlastnosti plastových kontajnerov. To však nie je všetko: vďaka prístupu k rozmanitému doplnkovému príslušenstvu môžu používatelia zvýšiť ich všestrannosť a rozsah možných aplikácií.

Prepravné vozíky: pohodlie a jednoduchá preprava

Neexistuje sklad, veľkosklad alebo výrobná hala, kde by nebolo potrebné prepravovať rôzne predmety z miesta na miesto. Z rôznych dôvodov - či už logistických, nákladových alebo z dôvodu nedostatku miesta - nie je vždy možné na prepravu ťažkých nákladov použiť priemyselné vozíky alebo valčekové dopravníky. Alternatívnym a určite lacnejším riešením v tomto prípade môže byť použitie ručných vozíkov na prepravu kontajnerov.

Pri výbere optimálneho prepravného vozíka sa oplatí venovať pozornosť niekoľkým vlastnostiam. Prvou je maximálne povolené zaťaženie; vozíky bekuplast s nosnosťou až 300 kg umožňujú prepravu ťažkých výrobkov bez potreby použitia ručného vozíka. Ďalšou je konštrukcia, ktorá sa premieta do možností nakladania; vozíky bekuplast sú k dispozícii s rámom obklopujúcim kontajner alebo s rámovou základňou a sú ideálne vhodné pre kontajnery formátu Euro 600 x 400 mm a umožňujú ich prepravu v stohu. Vhodný materiál a kvalitné spracovanie vozíkov zaručujú ich trvanlivosť a vysokú odolnosť voči poškodeniu; hoci plast nie je taký odolný ako oceľ a hliník, ponúka atraktívny pomer ceny a kvality. Pozornosť sa oplatí venovať aj typu kolies: vďaka možnosti výberu medzi gumovými a polyamidovými kolesami ich možno použiť na prepravu nákladu na rôznych povrchoch.

Kolesá a veko: rozšírte možnosti svojich kontajnerov

Preprava veľkých kontajnerov na krátke vzdialenosti je možná aj bez použitia vozíkov; spoločnosť bekuplast ponúka pre svoj sortiment samonosné kolieska, pomocou ktorých možno naložený kontajner premiestňovať z miesta na miesto. Okrem koliesok sú k dispozícii aj lyžiny a pätky na bezpečné umiestnenie kontajnerov na zemi; všetko toto príslušenstvo sa vďaka použitiu zásuvných konektorov ľahko inštaluje.

Možnosti kontajnerov bekuplast rozširujú aj vzduchotesné veká, ktoré chránia tovar pred znečistením alebo poškodením počas prepravy a skladovania. Na výber sú zacvakávacie, sklopné alebo voľne priliehajúce veka (séria basicline) alebo voľne priliehajúce, sklopné a dvojdielne sklopné veka (séria silverline), ktoré možno kombinovať so všetkými štandardnými kontajnermi Euro-Norm. Viečka pre kontajnery sú k dispozícii vo veľkostiach od 150 x 200 mm do 800 x 600 mm. Pre rad prepraviek VDA-KLT ponúka spoločnosť bekuplast špeciálne voľne priliehajúce veka a k dispozícii je aj verzia viečok z vodivého materiálu ESD.

Vložky a doplnkové nádoby zvyšujú všestrannosť

Univerzálnosť kontajnerov je jednou z ich kľúčových výhod. Tú možno ešte rozšíriť použitím špecializovaných vložiek. Takto sa dózy, ktoré sa denne používajú na skladovanie iného tovaru, môžu použiť na skladovanie alebo prepravu sklenených obalov. Ako je dobre známe, krehká a jemná štruktúra skla ho robí náchylným na poškodenie, preto nie je vhodné prepravovať sklenené fľaše bez primeranej ochrany. Vďaka rozmerovo rôznorodým vložkám bekuplast možno sklo skla skladať alebo prepravovať v štandardných obaloch spĺňajúcich normy Euro-Norm. Verzia "spodnej" vložky sa umiestňuje na dno nádoby; verzia "hornej" sa upevňuje pomocou dvoch rebier umiestnených vpredu v otvore pre rukoväť.

Trochu inú úlohu - nie chrániť krehké sklo, ale zabezpečiť poriadok pri preprave a skladovaní drobného tovaru - plnia doplnkové kontajnery. Myšlienka je však rovnaká: slúžia na komplexné rozdelenie euroobalu na menšie priehradky. Aj v tomto prípade ponúka spoločnosť bekuplast vložky veľkostne prispôsobené vlastným kontajnerom basicline a prepraviek silverline; tie sú ideálne na priemyselné použitie, pretože sú vybavené hranami na ručný aj plne automatický zber.

Uvedený sortiment dopĺňa ďalšie príslušenstvo: pružinové samolepiace držiaky etikiet, plomby proti krádeži, rohové uzávery na zvýšenie kontajnera a adaptéry na zdvojnásobenie jeho objemu.

Zhrnutie

Príslušenstvo pre skladovacie a prepravné kontajnery uľahčuje podnikom život. Vďaka nim sú boxy, ktoré sa kupujú na konkrétne okolnosti a účely, univerzálnejšie a osvedčujú sa v situáciách, ktoré presahujú rámec normy: keď potrebujeme prepravovať sklo v nádobách na chlieb (vložky), oddeliť citlivý náklad od vonkajších faktorov (veko pre prepravky) alebo rýchlo nájsť dodatočný priestor pre prebytočný výrobok (adaptéry na zväčšenie objemu). Je fakt, že ich nie vždy využijeme, ale je dobré mať ich na sklade. Pre pokoj v duši.



Autor príspevku: Mgr:

Monika Sojka - marketingová špecialistka