Revolúcia v dodávateľskom reťazci: Opakovane použiteľné obaly verzus jednorazové obaly

S rastúcim environmentálnym povedomím a neustálym hľadaním efektívnosti v dodávateľských reťazcoch čelia spoločnosti na celom svete výzve minimalizovať množstvo odpadu a poškodenie prepravovaného tovaru. Štatistiky sú alarmujúce - približne 4 % všetkých jednorazových obalov sa poškodí počas prepravy od výrobcu k maloobchodníkovi, čo vedie nielen k materiálovým, ale aj environmentálnym stratám. Bohužiaľ, kartónové obaly, ktoré sa bežne používajú v logistike, sa vyznačujú nízkou pevnosťou a krátkou životnosťou, čo prispieva k zvýšenému riziku poškodenia

Neváhajte s otázkami!

Sme tu, aby sme na ne odpovedali a pomohli vám lepšie spoznať našu ponuku. Váš záujem o našu firmu bekuplast je pre nás prioritou. Kliknite na tlačidlo vedľa – tešíme sa na vašu spätnú väzbu!

Plytvanie potravinami, plytvanie zdrojmi

Poškodenie pri preprave vedie k tomu, že sa každý rok vyhodí približne 36 000 ton potravín, čo predstavuje stratu 68 miliónov EUR. Je to nielen ekonomická záťaž pre výrobcov a maloobchodníkov, ale aj obrovská záťaž pre životné prostredie. V reakcii na tieto výzvy sa logistický priemysel obracia k inovatívnemu riešeniu - opakovane použiteľným plastovým nádobám.

Prečo práve opakovane použiteľné plastové kontajnery?

Opakovane použiteľné kontajnery ponúkajú neporovnateľne väčšiu pevnosť a odolnosť v porovnaní s jednorazovými kartónovými obalmi. Poskytujú optimálnu ochranu tovaru a znižujú riziko poškodenia na minimum. Navyše sú plastové nádoby navrhnuté tak, aby vydržali mnoho rokov, čo prináša výrazné úspory a zníženie množstva odpadu.

Ekologická a ekonomická voľba

Na rozdiel od kartónových obalov sa plastové obaly môžu používať mnoho rokov a po skončení ich životného cyklu sú plne recyklovateľné. Materiál získaný recykláciou starých nádob sa používa na výrobu nových, čím sa minimalizuje spotreba surovín a vplyv na životné prostredie. Okrem toho sú nádoby určené na priamy kontakt s potravinami a ľahko sa čistia, takže sú ideálne nielen pre potravinársky priemysel.

Inovácie na trhu s obalmi

Trh s plastovými kontajnermi ponúka širokú škálu výrobkov prispôsobených špecifickým potrebám rôznych priemyselných odvetví - od logisticky efektívnych kontajnerov znižujúcich objem, cez štandardizované kontajnery pre automobilový priemysel až po riešenia pre citlivé elektronické komponenty (ESD). Spoločnosti tak môžu nájsť ideálne riešenie na zvýšenie efektívnosti svojej logistiky a zároveň ochranu životného prostredia.

Záver: Pred recykláciou opätovne použite!

Výberom opakovane použiteľných kontajnerov spoločnosti nielen šetria zdroje a znižujú množstvo odpadu, ale prispievajú aj k prevádzkovej efektívnosti. So životnosťou až 10 rokov a minimálnym počtom cyklov použitia aspoň 100 vykazujú tieto kontajnery lepšiu environmentálnu rovnováhu v porovnaní s jednorazovými kartónovými obalmi. Vďaka tomu môžu spoločnosti nielen znížiť svoje prevádzkové náklady, ale aj zlepšiť svoju povesť spoločensky zodpovednej a ekologicky uvedomelej spoločnosti.

Revolúcia v logistike: Vyberte si plastové kontajnery na opakované použitie!

V tomto videu sa dozviete, ako opakovane použiteľné plastové nádoby menia svet logistiky. Zanalyzujeme, prečo sú v porovnaní s jednorazovými kartónovými obalmi efektívnejšie, nákladovo efektívnejšie a šetrnejšie k životnému prostrediu. Dozviete sa, ako znižujú straty a poškodenie pri preprave a ako prispievajú k ochrane životného prostredia vďaka recyklácii a možnosti opätovného použitia.