Skladovacie systémy: žiadny pohyb bez kontajnerov

Created by Monika Sojka - Specjalista ds. marketingu | |   Úložisko

Skladovanie tovaru je kľúčovou zložkou toku výrobkov medzi jednotlivými článkami moderného hospodárstva. Automatizovaný skladový systém podniku - jedna z najdôležitejších častí intralogistiky - je v skutočnosti komplexnou kombináciou mnohých systémov na efektívne plnenie úlohy skladovania a manipulácie so zásobami.

Neváhajte s otázkami!

Sme tu, aby sme na ne odpovedali a pomohli vám lepšie spoznať našu ponuku. Váš záujem o našu firmu bekuplast je pre nás prioritou. Kliknite na tlačidlo vedľa – tešíme sa na vašu spätnú väzbu!

Skladovacie systémy - najlepšie riešenie pre usporiadané procesné toky

Má niekto z vašich známych rád neporiadok a vyhovuje mu nekontrolovaný chaos? Nikto? Je to veľmi pravdepodobné. Neporiadok znamená nervy, stratený čas a vo firme aj peniaze. Preto sú funkčné a inteligentné skladovacie systémy v kombinácii s vhodnou skladovou technikou v súčasnosti nevyhnutným predpokladom úspechu a ekonomickej efektívnosti maloobchodných a výrobných podnikov. O to dôležitejšie je, že spoločnosti, ktoré nie sú schopné dodať svoje výrobky načas, riskujú stratu imidžu, zníženie konkurencieschopnosti na trhu a v mnohých prípadoch aj žaloby o náhradu škody. Proces skladovania možno rozdeliť na 4 hlavné a na seba nadväzujúce fázy: príjem tovaru, skladovanie, vychystávanie a vydávanie.

Fáza 1 - príjem tovaru v procese skladovania

Príjem - či už od externého dodávateľa, alebo prebiehajúci v rámci interných činností spoločnosti - by mal byť potvrdený overením, či tovar zodpovedá dokumentácii; to je veľmi dôležité, pretože po potvrdení príjmu je za tovar zodpovedný sklad. Operácie vykonávané v tejto fáze zahŕňajú vykládku, kontrolu tovaru a prepravu do skladových priestorov;

Fáza 2 - skladovanie v procese skladovania

Skladovanie - t. j. umiestnenie materiálov v skladových priestoroch - súvisí s technickým vybavením, ktorým sklad disponuje. Zvyčajne sa vykonáva buď v radoch - na regáloch usporiadaných v radoch rovnobežne vedľa seba - alebo v blokoch, keď sú skladovacie jednotky umiestnené jedna na druhej. Príkladom skladovacích operácií je nakladanie a vykladanie regálov a skladovanie vo vhodných podmienkach;

Fáza 3 - vychystávanie v procese skladovania

Vychystávanie - môže sa vykonávať buď v skladovom priestore, alebo vo vyhradenom prevádzkovom priestore (vychystávacia oblasť). Môže prebiehať podľa metódy človek - tovar alebo tovar - človek, čo znamená (v uvedenom poradí) vychystávanie prebiehajúce na mieste, kde sa nachádza tovar, alebo premiestňovanie tovaru v dosahu obsluhy pomocou vhodného automatizovaného zariadenia. Kľúčové operácie vykonávané v tejto fáze skladovania sú kontrola množstva a kvality a označovanie.

Fáza 4 - Vydávanie v procese skladovania

Vydanie - interné alebo externé - je fáza, v ktorej tovar fyzicky opúšťa sklad. Medzi operácie vykonávané v tejto fáze patrí napríklad kontrola uvoľnenia a nakládky.

Nie všetky sklady sú rovnaké...

Sklady sa v mnohých ohľadoch líšia:

  • konštrukcia,
  • funkciami,
  • spôsoby skladovania atď,

Preto bolo vyvinutých mnoho rôznych variantov pre rôzne oblasti použitia. Hovoríme preto o otvorených, polootvorených a uzavretých typoch skladov (z hľadiska konštrukcie); kontajnerových, colných, dodávkových, výrobných, distribučných a prekládkových skladoch (funkcie); nízkych/stredných/vysokých skladoch v rozsahu do 4,2 m/4,2-7,2 m/7,2-25 m (distribúcia tovaru), resp. s pevným skladovaním, s voľnými skladovacími priestormi a s rozmiestnením podľa frekvencie vychystávania. Pokiaľ ide o techniky skladovania, často budete počuť aj pojem"statické a dynamické skladovanie". V prvom prípade tovar na skladovacie miesto dodáva a z neho vyberá zamestnanec skladu, v druhom prípade sa tovar pohybuje automaticky. Oba typy techniky úzko súvisia so stupňom automatizácie skladu: pri statickej metóde sa tovar zvyčajne vyberá ručne a skladuje sa na pevnom mieste, čo uľahčuje posúdenie dostupnosti daného výrobku. Pri dynamickom systéme, ktorý sa zvyčajne používa vo veľkých prietokových skladoch a kyvadlových skladoch, sa na presun tovaru používajú automatické dopravné zariadenia. Automatický dynamický skladovací systém skracuje čas pracovného procesu a šetrí priestor a energiu.

Vybavenie skladu - základné prvky v automatizovanom sklade

Technické vybavenie skladu zahŕňa okrem iného

  • dopravné zariadenia (žeriavy), t. j. všetky riešenia používané na premiestňovanie tovaru na krátke vzdialenosti vrátane mostových žeriavov, žeriavov, vysokozdvižných vozíkov a paletových vozíkov;
  • skladovacie zariadenia, t. j. regálové alebo policové jednotky na skladovanie tovaru (paletové regály, police, karusely atď.);
  • osvetľovacie zariadenia,
  • ventilačné a klimatizačné zariadenia,
  • protipožiarne zariadenia a vertikálne a horizontálne značenie.

Kľúčovou vecou je riadenie v procese skladovania

Medzi prvky skladovacích systémov, ktoré sú kľúčové najmä v prípade veľkoskladov, patrí riadenie skladových zariadení a inštalácií používaných na ich prevádzku. Bezproblémová prevádzka skladov závisí od správneho toku materiálov a informácií, ktorý umožňuje minimalizovať dopravné cesty a zabezpečiť rýchly prístup k uskladneným dielom a materiálom, čo vedie k vysokej priepustnosti skladu a primeranej kvalite a flexibilite zásobovania. Je tiež potrebné zabezpečiť správne podmienky na skladovanie konkrétnych výrobkov; niektoré si vyžadujú špecifické úrovne vlhkosti a teploty. Chemické, horľavé, priemyselné výrobky atď. si vyžadujú špeciálne podmienky skladovania. Preto by sa nemalo podceňovať používanie softvéru na riadenie skladu, aby sa zabezpečila efektívna a hospodárna prevádzka skladu. Odporúča sa už pre malé spoločnosti, ktoré majú len niekoľko položiek. Stručne povedané, systémy skladovania zahŕňajú systémy kontroly a riadenia skladu, skladový personál, skladovacie techniky a prostriedky vnútornej dopravy. Spôsob organizácie skladu závisí najmä od počtu skladovaných predmetov.

Skladovacie kontajnery sú základným prvkom efektívneho skladovania

Veľmi dôležitou súčasťou každého skladu sú skladovacie plastové přepravky, ktoré sú prispôsobené konkrétnym potrebám skladovania a druhu skladovaných výrobkov. Správny výber kontajnera je rozhodujúci pre optimálny tok materiálu a ochranu tovaru pred znečistením a poškodením. Kontajnery určené pre rôzne odvetvia musia často spĺňať špecifické požiadavky. Napríklad vo farmaceutickom alebo potravinárskom priemysle platia prísne predpisy pre skladovanie s regulovanou teplotou. Na druhej strane skladovanie elektronických a elektromechanických súčiastok si vyžaduje kontajnery, ktoré chránia pred elektrickými výbojmi (ESD kontajnery). Na skladovanie a prepravu nebezpečných látok sú potrebné testované prepravné a skladovacie kontajnery, ktoré zabezpečujú špeciálnu bezpečnosť. Ďalšími kritériami výberu sú spôsob prepravy do skladu (ručná alebo automatická); v druhom prípade je potrebné vybrať kontajnery vyznačujúce sa rozmerovou stabilitou a konštrukciou, ktorá umožňuje efektívny a tichý pohyb v prepravných linkách, na valcoch, paletových vozíkoch alebo vysokozdvižných vozíkoch. Stohovateľné kontajnery sa budú konštrukčne líšiť od kontajnerov, ktoré nie sú určené na stohovanie, rovnako ako kontajnery používané výlučne na skladovanie od kontajnerov určených na vratnú prepravu (t. j. pevné od skladacích a hniezdových).

Po stanovení oblasti použitia a osobitných požiadaviek by sa mali presne definovať vnútorné a vonkajšie rozmery, kapacita a systém rozmerov skladovacích kontajnerov. Mal by to byť napríklad kontajner typu EURO-NORM? Rozmerový systém eurokontajnerov je modulárny a prispôsobený základným rozmerom: 1200 × 800 mm (europaleta) a 1200 × 1000 mm (ISO). Potrebujeme malé kontajnery na skladovanie malých dielov? Ako často a ako dlho sa majú používať? Z akého materiálu by mali byť vyrobené? Otázky sa môžu množiť. Predpokladom bezproblémového fungovania skladovacích systémov je, aby mnohé prvky, ktoré tvoria celok, bez problémov spolupracovali. Správny výber kontajnerov - s prihliadnutím na veľkosť skladu, stupeň automatizácie a druh skladovaného tovaru - je dôležitou súčasťou skladačky. Použitie dôveryhodného výrobcu plastových skladovacích kontajnerov - ako je napríklad spoločnosť bekuplast, ktorá sa už mnoho rokov špecializuje na dodávky skladovacích boxov na mieru a dobre pozná potreby moderných intralogistických skladovacích systémov - je za týchto podmienok optimálnym riešením.

Predpokladom bezproblémového fungovania skladovacích systémov je bezproblémová súhra mnohých prvkov, ktoré tvoria celok. Správny výber kontajnerov - s ohľadom na veľkosť skladu, stupeň automatizácie a druh skladovaného tovaru - je dôležitou súčasťou tejto skladačky. Dôveryhodný výrobca plastových skladovacích kontajnerov, akým je napríklad spoločnosť bekuplast, ktorá sa už mnoho rokov špecializuje na výrobu kontajnerov na mieru a dobre pozná potreby intralogistiky v oblasti skladovacích systémov, je za týchto podmienok optimálnym riešením.

 

Autor príspevku: Ing:

Monika Sojka - marketingová špecialistka