Skladovanie čučoriedok pre dlhšiu čerstvosť

Created by Monika Sojka | |   Logistika

Dodacia lehota sa môže výrazne predĺžiť použitím špeciálnych nádob na čučoriedky.

Neváhajte s otázkami!

Sme tu, aby sme na ne odpovedali a pomohli vám lepšie spoznať našu ponuku. Váš záujem o našu firmu bekuplast je pre nás prioritou. Kliknite na tlačidlo vedľa – tešíme sa na vašu spätnú väzbu!

Zber čučoriedok a skladovacie boxy

Sezóna čučoriedok sa začína v júli a vtedy sa konečne opäť začnú predávať miestne čučoriedky. Aby sa zachovala vysoká kvalita plodov po zbere a aby sa bobule dostali k spotrebiteľovi v čerstvom stave, je nevyhnutné skladovať plody ochranným spôsobom v optimálnych klimatických podmienkach.

Nádoby ideálne na skladovanie

Perforácia nádob na bobuľové ovocie spoločnosti bekuplast má mimoriadny význam. Otvory v spodných a bočných stenách nádoby by nemali byť príliš veľké, aby cez ne mohli prepadnúť malé bobule, ale mali by stále zabezpečovať dostatočné vetranie. Ako vysvetľuje Gerold Wilms zo spoločnosti bekuplast, ktorá je lídrom vo vývoji a výrobe nádob na ovocie a zeleninu: "Naše nádoby na bobuľové ovocie sú navrhnuté tak, aby vzduch mohol optimálne cirkulovať. Sú ideálne na dlhodobé skladovanie čučoriedok v skladoch s kontrolovanou atmosférou a veľmi nízkym obsahom kyslíka." Výrobca z dolnosaského mesta Ringe dodáva svoje kontajnery mnohým pestovateľom čučoriedok už mnoho rokov. Optimálna cirkulácia vzduchu v týchto kontajneroch umožňuje, aby vlhké a mokré bobule počas skladovania vyschli. Vlhkosť sa tak môže odparovať a zabraňuje sa tvorbe plesní. Okrem toho sa bobule rýchlo a rovnomerne ochladzujú vďaka veľmi dobrej cirkulácii vzduchu v skladoch s riadenou atmosférou a veľmi nízkym obsahom kyslíka. Pri stohovaní paliet v sklade sú kontajnery mimoriadne pevné a vydržia zaťaženie až 450 kg v stohu kontajnerov. Ako uvádza spoločnosť Wilms, ktorej zákazníci už majú s týmto kontajnerom pozitívne skúsenosti: "Použitím správneho kontajnera možno výrazne predĺžiť čerstvosť, takže čučoriedky sa môžu predávať v dobrej kvalite aj počas sezóny vysokých cien na jeseň."

Ploché nádoby na šetrný zber a skladovanie bobúľ

Na zber a skladovanie čučoriedok možno použiť ploché nádoby. S výškou 90 alebo 100 mm sú mimoriadne ploché. Tým sa zabráni rozdrveniu v dôsledku príliš veľkého množstva plodov v nádobe. Voliteľne sú k dispozícii kontajnery so stredovou tyčou, ktorá zabraňuje tomu, aby sa bobule kotúľali sem a tam. Okrem toho nádoby nemajú ostré hrany, ktoré by mohli poškodiť ovocie. Hladký povrch sa ľahko čistí a je hygienický. Nádoby sa dodávajú v štandardnej veľkosti Euro (600 x 400 mm) a sú kompatibilné s inými štandardnými nádobami.

 

Autor príspevku:

Monika Sojka - marketingová špecialistka