Spoločnosť bekuplast skombinovala drevený dizajn s funkčnými výhodami plastového kontajnera

Created by Monika Sojka | |   Výrobky Bekuplast

Spoločnosť bekuplast vyvinula pre spoločnosť Karls plastový kontajner s dreveným vzhľadom na prezentáciu tovaru vo farmárskych predajniach. Toto špeciálne riešenie spája funkčnosť a dizajn, ktorý zodpovedá podstate značky.

Neváhajte s otázkami!

Sme tu, aby sme na ne odpovedali a pomohli vám lepšie spoznať našu ponuku. Váš záujem o našu firmu bekuplast je pre nás prioritou. Kliknite na tlačidlo vedľa – tešíme sa na vašu spätnú väzbu!

Spoločnosť Karls so sídlom v Rövershagene je jedným z najväčších producentov jahôd v Nemecku. Čerstvé jahody sa predávajú v severovýchodnom Nemecku a v Berlíne prostredníctvom priameho predaja v známych predajných stánkoch s jahodami a v "Karlsových dobrodružných dedinách". Tie sú turistickou atrakciou a spájajú farmársky obchod, skláreň, reštauráciu a voľnočasové aktivity.

Výzva - kontajner na skladovanie a vystavovanie tovaru na mieste predaja

Od mája do septembra sa na poliach spoločnosti Karls zbierajú jahody. Čerstvé ovocie sa okamžite zmrazuje na ďalšie spracovanie. Z tejto úrody sa v "dobrodružných dedinách" spoločnosti Karls vyrába slávny jahodový džem. Džem sa varí v predvádzacích kuchyniach, plní sa do fliaš a predáva sa priamo vo farmárskom obchode. Doteraz sa na medziskladovanie až do predaja používala štandardná plastová nádoba z bekuplastu. Funkčná, ale pri prezentácii na mieste predaja nepútavá. Želaním zákazníka bolo túto nádobu nahradiť. Nové riešenie by malo obmedziť manuálnu manipuláciu a odrážať charakter značky spoločnosti.

Riešenie - špeciálny kontajner, ktorý spája dizajn a funkciu

Spoločnosti Karls a bekuplast úzko spolupracovali na vývoji plastovej nádoby, do ktorej sa zmestí 18 pohárov s džemom. Zvláštnosťou nádoby je, že kombinuje prirodzený vzhľad drevenej nádoby s funkčnými výhodami plastovej nádoby. Drevený vzhľad znamená, že nádoba dokonale zapadá do sveta značky Karls.

Drevený dizajn, ktorý sa hodí do sveta značky Karls "dobrodružná dedina".

Plastový povrch má štruktúru podobnú drevu. Na dosiahnutie ideálnej farby sa počas výrobného procesu priebežne optimalizovala farebná zmes. Pridaním tmavšieho materiálu sa dosiahla harmonická farebná schéma, ktorá napodobňuje prirodzený vzhľad sukov a inklúzií v dreve. Drevený vzhľad nádoby dokonale zapadá do rustikálnej, nostalgickej atmosféry farmárskych obchodov.

Výhody plastovej nádoby, prírodný vzhľad dreva

Spoločnosť Karls si vedome vybrala plastovú nádobu. Plastové nádoby sú hygienické a ľahko sa čistia. Je s nimi praktická manipulácia, pretože sa dajú dokonale stohovať. Vďaka hladkému povrchu plastových nádob sa s nimi ľahko manipuluje - na rozdiel od drevenej nádoby nehrozí riziko poranenia o drevené triesky.

Nádoby na mieru

Nádoby na džem sa predávajú ako jednotlivé nádoby alebo v kartónoch ako súprava 3. Nádoby sú navrhnuté tak, aby sa do nich zmestilo 18 nádob na džem alebo prípadne päť kartónov. Vonkajšie rozmery nádob sú 404 x 299 x 144 mm. Mierne sa odchyľujú od rozmerov Euro, ale stále sú kompatibilné so štandardným prepravným vozíkom.

Vyššia efektivita vďaka menšiemu počtu manuálnych operácií

V doteraz používaných štandardných plastových nádobách sa čerstvo vyrobené džemy skladovali len dočasne a potom sa museli jednotlivo premiestňovať na predajné stoly. Nové nádoby dreveného vzhľadu sa používajú nielen na skladovanie, ale aj na prezentáciu tovaru. Tým sa znížilo množstvo manuálnej práce. Džemy sa skladujú v kontajneri na vozíku a dopĺňajú sa priamo "škatuľa po škatuli" na predajných stoloch. Tým sa ušetrí veľa ručnej práce, a teda aj času. Poháre s džemom zároveň bezpečne stoja a nemôžu sa prevrátiť.

 

Autor príspevku: Mgr:

Monika Sojka - marketingová špecialistka