Super nádoba na cukrovinky

Created by Monika Sojka | |   Výrobky Bekuplast

Spoločnosť Bekuplast vyvinula pre holandského výrobcu cukroviniek Concorp nový kontajner na prepravu, skladovanie a konzervovanie.

Neváhajte s otázkami!

Sme tu, aby sme na ne odpovedali a pomohli vám lepšie spoznať našu ponuku. Váš záujem o našu firmu bekuplast je pre nás prioritou. Kliknite na tlačidlo vedľa – tešíme sa na vašu spätnú väzbu!

Riešenie špeciálne prispôsobené pre cukrárenský priemysel

Špecifický kontajner pre toto odvetvie, z ktorého sa v súčasnosti v spoločnosti Concorp používa 50 000 krabíc, bol navrhnutý tak, aby spĺňal vysoké požiadavky na vnútropodnikovú logistiku v cukrárenskom priemysle. Spoločnosť Concorp je známa svojimi cukrovinkami a vínnymi gumami v tvare vozidiel ("Autodrops", "Candy Cars") a vynašla technológiu na výrobu cukroviniek s tekutou náplňou a kombináciou čokolády a cukrovinky v jednej kvapke. Z továrne v holandsko-francúzskom meste Jirnsum ročne odchádza niekoľko miliónov kilogramov cukroviniek. Kvalita je najvyššou prioritou: vždy a všade sa musia dodržiavať vysoké normy IFS a BRC pre bezpečnosť potravín.

Jedna plastová nádoba na prepravu, skladovanie a uchovávanie

Spoločnosť Concorp potrebovala nové prepravné nádoby na zachytávanie ešte vlažných ovocných žuvačiek a sladkého drievka, keď vychádzajú z lisu a sušiacej linky na dopravný pás. Zároveň museli podporovať proces sušenia a byť vhodné na bezpečnú prepravu, ako aj na skladovanie a konzervovanie cukroviniek. Špecialisti na prepravné kontajnery zo spoločnosti bekuplast analyzovali požiadavky a navrhli pre spoločnosť Concorp nový kontajner. Kontajner vyrobený z potravinárskeho HDPE je robustný, ale zároveň ľahký, hygienický a recyklovateľný.

Konštrukcia kontajnera pre bezproblémovú manipuláciu

Kľúčové vlastnosti priemyselného riešenia spoločnosti bekuplast:

Kontajner na inteligentné vetranie a skladovanie cukrárenských výrobkov

Bočné steny kontajnerov sú jemne perforované - dostatočne veľké na to, aby dobre vetrali cukrárenské výrobky a rovnomerne ich sušili, ale dostatočne malé na to, aby jemná sieťka nezanechala na cukrárenských výrobkoch žiadne stopy. Každý z kontajnerov pojme desať kilogramov cukroviniek. Mäkké výrobky sa ukladajú len v niekoľkých vrstvách, aby sa zachoval ich tvar.

Stohovací kontajner na úsporné a bezpečné stohovanie

Pevné rohy a nohy umožňujú bezpečné stohovanie počas prepravy a skladovania. Kontajnery sú naplnené približne 10 kg cukroviniek. Aj spodná nádoba spoľahlivo unesie najväčší náklad. Vďaka stohovacím rohom stoja nádoby mierne vyvýšené jedna nad druhou - vzniká tak medzera pre cirkuláciu vzduchu na udržanie definovaného teplotného rozsahu na sušenie a konzervovanie.

Dózy na potraviny so špeciálnymi rozmermi

S rozmermi 570 x 370 x 140 mm sú kontajnery presne prispôsobené prepravným linkám výrobcov cukroviniek. Sú praktické a ergonomicky navrhnuté tak, aby ich pracovníci mohli ľahko vybrať z dopravníka.

Opakovane použiteľné nádoby - udržateľné a recyklovateľné

Kontajnery sú vyrobené z mimoriadne odolného plastu. Aj keď sa životný cyklus prepravky po mnohých rokoch skončí, je 100 % recyklovateľná - recyklovateľný materiál sa dá recyklovať na nové prepravky.

 

Autor príspevku: Mgr:

Monika Sojka - marketingová špecialistka