Typy skladovacích kontajnerov. Ktoré kontajnery zlepšia prácu v sklade?

Created by Monika Sojka | |   Procesy spoločnosti

Skladovanie tovaru by malo prebiehať za prísnych podmienok. Dôležité je nielen efektívne skladovanie, ale aj zabezpečenie obsahu. Preto musia priemyselné kontajnery spĺňať množstvo rôznych podmienok. Aké sú to? Odporúčame, na čo sa zamerať pri výbere skladovacích kontajnerov.

Neváhajte s otázkami!

Sme tu, aby sme na ne odpovedali a pomohli vám lepšie spoznať našu ponuku. Váš záujem o našu firmu bekuplast je pre nás prioritou. Kliknite na tlačidlo vedľa – tešíme sa na vašu spätnú väzbu!

Úložnýbox - čo by mal obsahovať ?

Technické a skladovacie boxy sa používajú na uskladnenie a ochranu tovaru pred poškodením alebo znečistením. Mali by byť odolné, robustné a ľahko sa čistiť. Mali by byť tiež ľahko ovládateľné a funkčné. Ich typ sa zvyčajne prispôsobuje potrebám konkrétnej spoločnosti. A aké typy skladovacích boxov existujú? Obľúbené sú sieťové kontajnery, hoci ich použitie je obmedzené. Ich steny sú vyrobené z pevnej sieťoviny s rôznymi veľkosťami ôk. Sú ľahké a pohodlné na prepravu, ale ich obsah nesmie byť menší ako priemer oka. Majú aj menšiu verziu, sieťové koše. Na sypké materiály sú oveľa vhodnejšie plechové kontajnery a kovové prepravky. Debny sú často lepšou voľbou, pretože dodatočne chránia obsah pred vlhkosťou, znečistením. Okrem toho existujú plastové skladovacie boxy. Sú veľmi praktické a používajú sa v mnohých rôznych odvetviach, preto sa na ne zameriame. Ale skôr, ako sa budeme venovať tomu, aké sú to typy, radi by sme napísali niečo o skladovacích kontajneroch používaných v automatizovaných skladovacích systémoch.

Automatické skladovacie systémy - pre koho?

V súčasnosti čoraz viac skladov zavádza automatické skladovacie systémy, ktoré výrazne urýchľujú prácu a minimalizujú riziko chýb. Toto riešenie si však vyžaduje, aby boli kontajnery prispôsobené novej technológii. Preto výrobcovia plastových boxov vychádzajú firmám v ústrety a ponúkajú kontajnery na automatické skladovanie, ktoré sa používajú v pásovej technológii a prietokových regáloch. Zároveň môžu mať aj ergonomické ručné držadlá v prípade, že je potrebná manuálna manipulácia. Výrobca boxov bekuplast vám rád poradí s výberom skladovacích kontajnerov, stačí nás kontaktovať telefonicky alebo prostredníctvom formulára dostupného na webovej stránke.

Skladacie plastové boxy - pre koho?

Skladacie plastové boxy sú praktickým riešením pre sklady. Ich výhodou je, že keď sa nepoužívajú, dajú sa zložiť, a tak zmenšiť svoj objem až o 84 %. Tým sa šetrí priestor pri preprave aj skladovaní. A sú kvôli svojej konštrukcii menej robustné? Nie. Rohy a dno boxov sú navrhnuté tak, aby zvyšovali odolnosť voči vysokému zaťaženiu. Navyše sa dajú stohovať. Dôležité je, že skladacie plastové prepravky sú určené na automatickú alebo poloautomatickú skladovú manipuláciu. Úchyty by mali byť vhodné nielen na ručnú manipuláciu, ale aj na dopravné pásy.

Stohovateľné kontajnery - pre koho?

Stohovateľné kontajnery ponúkajú aj veľkú úsporu miesta. Sú navrhnuté tak, aby sa dali stohovať do seba. Keď sú prázdne, priestor, ktorý zaberajú, sa tak môže znížiť až o 75 %. Je to možné, pretože majú mierne kónický tvar. Ľahko sa s nimi manipuluje, sú vhodné na stohovanie ťažkých nákladov a poskytujú vysokú stabilitu. Na zvýšenie ich funkčnosti je možné dokúpiť aj veka.

Skladovacie boxy s vekom - pre koho?

Skladovacie boxy s vekom sú vhodné vždy, keď je potrebné chrániť tovar pred poškodením počas skladovania alebo pred znečistením. Viečka sa zvyčajne kupujú samostatne a rovnako ako boxy majú štandardizované rozmery. Preto je možné zakúpiť presne taký počet viečok, aký je v podniku potrebný.

Kontajnery VDA - pre koho?

Kontajnery VDA sa používajú najmä v automobilovom priemysle. Sú určené na optimalizáciu logistického reťazca medzi výrobcami automobilov a dodávateľmi. Najčastejšie sa používajú na skladovanie malých dielov. Sú vhodné na použitie v automatizovaných skladovacích systémoch. Dôležité je, že sú trvanlivé, odolné voči UV žiareniu a ľahko sa čistia. Existuje tiež niekoľko typov: kontajnery VDA-R-KLT majú dno s nožičkami pre väčšiu stabilitu, čo umožňuje ich bezpečné stohovanie, zatiaľ čo kontajnery VDA-RL-KLT majú hladké dno s odtokovými otvormi. Na skladovanie elektroniky sa odporúčajú kontajnery VDA-ESD. Tie chránia elektronické komponenty pred elektrostatickým výbojom. Je dôležité, aby sa s nimi používali len kryty ESD.

Oddeľovacie boxy - pre koho?

V pivovarníckom a fľašovateľskom priemysle je dôležité zachovať bezpečnosť skladovaných výrobkov, presnejšie ich chrániť pred poškodením. Na tento účel sa používajú prepážkové boxy. Môžu mať plné steny, ktoré umožňujú aplikovať etikety. K dispozícii sú aj verzie s displejom, ktoré umožňujú zobrazenie obsahu vďaka špeciálnym "oknám".

Vyhradené kontajnery - pre koho?

Stojí za to vedieť, že výrobcovia boxov ponúkajú aj vyhradené kontajnery, ktoré sú navrhnuté v súlade s potrebami zákazníka. Môžu to byť skladovacie zásobníky, prepravné zásobníky, medzisklady alebo boxy s priehradkami. Ich rozmery, tvar, ďalšie možnosti pripravuje konštrukčné oddelenie podľa individuálnych pokynov.

 

Autor príspevku: Mgr:

Monika Sojka - marketingová špecialistka

Druhy skladovacích kontajnerov

Druhy skladovacích kontajnerov

Stohovateľné plastové prepravky EURO-NORM

Stohovateľné plastové prepravky EURO-NORM

Skladacie prepravky EURO-NORM

Skladacie prepravky EURO-NORM