Úložné boxy - aké typy existujú?

Created by Monika Sojka | |   Rady od bekuplast

Správna organizácia skladovacích priestorov, ktorá umožňuje prehľadné skladovanie tovaru, ovplyvňuje nielen kvalitu a efektívnosť práce, ale aj bezpečnosť zamestnancov a skladovaných výrobkov. Nevyhnutným prvkom každého efektívne riadeného skladu sú skladovacie zásobníky a boxy, ktoré umožňujú bezchybné a rýchle nájdenie potrebného tovaru v danom okamihu.

Neváhajte s otázkami!

Sme tu, aby sme na ne odpovedali a pomohli vám lepšie spoznať našu ponuku. Váš záujem o našu firmu bekuplast je pre nás prioritou. Kliknite na tlačidlo vedľa – tešíme sa na vašu spätnú väzbu!

Vybavené na mnohé úlohy

Skladacie úložné prepravky EURO-NORM sú veľmi objemnou koncepčnou kategóriou. Zahŕňajú rôzne typy kontajnerov používaných v mnohých odvetviach (vrátane priemyslu, automobilového priemyslu, potravinárstva a ďalších). Dobre zvolený, kvalitný box ochráni tovar pred znečistením, poškodením a zabezpečí očakávanú trvanlivosť. Nespornou výhodou tohto typu riešenia je mimoriadne široká ponuka typov prepraviek, a to z hľadiska rozmerov aj materiálov. Používatelia si môžu vybrať z boxov a zásobníkov vyrobených z kovu, dreva alebo plastu, hoci vďaka ich výnimočnej univerzálnosti a množstvu ďalších výhod - ako je napríklad jednoduché čistenie a udržiavanie hygieny a vynikajúci pomer hmotnosti a pevnosti - si v posledných rokoch najväčšiu popularitu získali boxy vyrobené z plastu. Je potrebné pripomenúť, že na zvýšenie ich funkčnosti je možné dokúpiť ďalšie príslušenstvo - napríklad veko, priehradky atď. - Stojí za to pripomenúť, že je možné k nim dokúpiť ďalšie príslušenstvo, ako sú veka, priehradky atď. a zvýšiť tak ich funkčnosť.

Typy úložných boxov

Plastové úložné boxy sú k dispozícii vo výnimočne širokej škále riešení. Ich zoznam - určite nie vyčerpávajúci - je skutočne pôsobivý. Zoznam zahŕňa okrem iného prepravné boxy EURO, plastové pracovné boxy, pracovné boxy s priehradkami, plné a ažurové skladovacie boxy, skladovacie boxy s kontrolným okienkom a skladovacie zásobníky.

EURO boxy

Kontajnery EURO-NORM sú univerzálne riešenia, ktoré sa dajú použiť v každom odvetví. Eurokontajnery zohrávajú veľmi dôležitú úlohu všade tam, kde je potrebné mať certifikované boxy na prepravu alebo skladovanie výrobkov z potravinárskeho priemyslu (mäsiarstva, pekárne, sady, predajne zeleniny a rýb), záhradníctva (kvety, obilie) a poľnohospodárstva (hnojivá, rastliny). Spoločnosť bekuplast ponúka široký sortiment riešení EURO. Príkladom je séria technických skladovacích kontajnerov lightline: ľahké, ale zároveň stabilné vďaka dvojstennej konštrukcii, so základňou štandardných rozmerov, ktorá umožňuje ich stohovanie na europalety a priemyselné palety; k dispozícii v plnom, priehľadnom alebo perforovanom/panelovom vyhotovení, tiež s kontrolným okienkom a výklopnou klapkou na jednoduché vyberanie výrobkov.

Plné a ažurové skladovacie boxy - čo všetko sa v nich dá skladovať?

V závislosti od typu výrobkov, ktoré sa majú skladovať, si používatelia môžu vybrať medzi plnými a ažurovými skladovacími boxmi. Prvé z nich sú ideálne na skladovanie všetkého, čo si nevyžaduje cirkuláciu vzduchu, a teda nepotravinových predmetov: od drobných predmetov (skrutky, klince, malé súčiastky, drobné náradie a akékoľvek drobné výrobky) až po väčšie a ťažšie predmety, vždy však zodpovedajúce veľkosti a maximálnej nosnosti boxov. Takéto boxy môžu byť vybavené prídavnými vekami, ktoré tiež chránia ich obsah zhora, buď voľne pripevnenými, alebo umiestnenými na špeciálnych závesoch. Takzvané sieťové (ažurové) boxy majú steny vybavené špeciálnymi otvormi/otvormi a sú obzvlášť užitočné na skladovanie výrobkov, ktoré je potrebné prevzdušňovať. Ďalšou výhodou ich používania je, že obsah je možné prezerať bez toho, aby sa boxy museli otvárať. Medziriešenie, ktoré kombinuje výhody oboch uvedených typov kontajnerov, sú pevné boxy s priehľadnými stenami, ktoré uľahčujú pohľad na obsah, alebo nepriehľadné pevné boxy s tzv. kontrolnými okienkami.

Skladovacie zásobníky a lišty

Výrobcovia boxov ponúkajú aj špecializované kontajnery navrhnuté podľa potrieb zákazníka. Patria k nim skladovacie vaničky: kontajnery s charakteristickou polootvorenou a mierne sklonenou konštrukciou, vďaka ktorej sa ľahko plnia a potom sa do nich pohodlne siaha. Dodávajú sa v širokej škále veľkostí, takže sa dajú ľahko prispôsobiť konkrétnym potrebám a špecifikáciám spoločnosti - najčastejšie ich však nájdete v skladoch a dielňach. Kyvety a iné skladovacie plastové nádoby možno zavesiť na závesné lišty, ktoré pomáhajú udržiavať poriadok a lepšie organizovať pracovný priestor. Závesné lišty ponúkajú možnosť optimalizovať využitie priestoru na stenách. Sú estetickým a praktickým spôsobom, ako získať dodatočný priestor na výrobky malých rozmerov, napr. klince, skrutky, súčiastky. Kontajnerová lišta je neviditeľná a kontajnery na nej namontované sú esteticky usporiadané.

Ďalšie špecializované kontajnery

Stojí za to vedieť, že výrobcovia boxov majú vo svojom sortimente aj špecializované kontajnery navrhnuté podľa potrieb zákazníka. Môžu to byť skladovacie zásobníky, prepravné zásobníky, medzisklady alebo boxy s prepážkami. Ich veľkosť, tvar a ďalšie možnosti pripravuje konštrukčné oddelenie podľa individuálnych pokynov. Napríklad v pivovarníckom a plniacom priemysle je dôležité zachovať bezpečnosť skladovaných produktov. Na ochranu krehkých sklenených výrobkov pred poškodením pri skladovaní a počas prepravy sa používajú plné alebo ažurové boxy s priečkami (ktorých steny sú ideálne na umiestnenie reklamného obsahu); k dispozícii sú aj verzie s displejom, ktoré umožňujú vystavenie obsahu vďaka špeciálnym "oknám".

Zhrnutie

Poprední výrobcovia opakovane použiteľných skladovacích kontajnerov - medzi ktorých patrí aj spoločnosť bekuplast - ponúkajú výrobky, ktoré sa od seba okrem iného líšia typom materiálu, konštrukčným riešením a veľkosťou. Za týchto okolností je veľmi dôležité vybrať si ponuku, ktorá je čo najviac prispôsobená vašim špecifickým potrebám. Ak máte akékoľvek pochybnosti, je vhodné poradiť sa so zdrojom, t. j. výrobcom; jeho dlhoročné skúsenosti na trhu vám môžu byť tiež užitočné!

 

Autor príspevku: Ing:

Monika Sojka - marketingová špecialistka