Vyberanie podľa svetla, vyberanie podľa bodu, vyberanie podľa rámu - čo to je?

Created by Monika Sojka |

Hľadáte ideálny systém na organizáciu práce v sklade? Objavte tri najčastejšie používané metódy vychystávania vo veľkých logistických skladoch. Prispôsobte jednu z nich potrebám vašej spoločnosti a využite jej potenciál na zlepšenie priepustnosti skladu. Pick by light, pick by point a pick by frame vám pomôžu zvýšiť zisky vašej spoločnosti!

Neváhajte s otázkami!

Sme tu, aby sme na ne odpovedali a pomohli vám lepšie spoznať našu ponuku. Váš záujem o našu firmu bekuplast je pre nás prioritou. Kliknite na tlačidlo vedľa – tešíme sa na vašu spätnú väzbu!

Vyberte si moderné riešenia a použite v sklade vychystávanie podľa svetla, vychystávanie podľa bodu alebo vychystávanie podľa rámu. Zistite, čo sa skrýva za týmito anglickými termínmi.

Prečo by ste mali dbať na zavedenie optimálnej metódy vychystávania vo svojom sklade?

Na svete neexistujú dve rovnaké spoločnosti, ani dva rovnaké profily spoločností, ktorých potreby budú v každej fáze vývoja rovnaké. Riadenie podniku si vyžaduje prijímanie správnych rozhodnutí, ktoré optimalizujú výdavky a zvyšujú zisky. Z tohto dôvodu existuje mnoho metód vychystávania. Každá z nich je mierne odlišná, takže sa dá ľahko prispôsobiť, hoci len rozpočtu danej spoločnosti. Okrem toho si spoločnosti vyberajú tieto metódy aj podľa ďalších faktorov, ako je kapacita skladu, jeho veľkosť alebo počet špecializovaných zamestnancov. Zistite rozdiely medzi tromi obľúbenými metódami vychystávania, aby ste mohli nájsť tú, ktorá najlepšie vyhovuje vašej firme. Nezabudnite ani na príslušenstvo, ktoré uľahčuje a zefektívňuje prepravu tovaru zo skladu do expedičného oddelenia.

Vychystávanie podľa svetla - čo to je a kedy by sa malo používať?

Tento spôsob vychystávania tovaru vo veľkých skladoch zahŕňa implementáciu špeciálneho svetelného značenia a vyhradených obrazoviek. Účelom svetelného značenia je skrátiť čas vychystávania. Bezpochyby ide o účinnú metódu, ktorá zefektívňuje proces a výrazne skracuje trvanie jednotlivých krokov. Po zapnutí svetelnej signalizácie v regáli skladník nepochybuje o tom, že v danej sekcii sa nachádza tovar, ktorý je potrebné prepraviť. A aby sa účinnosť tejto metódy ešte viac optimalizovala, oplatí sa okrem iného používať priemyselné kontajnery basicline euro štandard a prepravné vozíky s príslušenstvom kontajnerov euro štandard.

Pick by point - čo to je a čo z toho môžete získať?

Pick by point je systém, ktorý spočíva v laserovom označovaní skladových regálov. V tomto prípade zamestnanec skladu dostane pokyny, kde presne sa nachádza tovar, ktorý sa má zabaliť. Na displeji sa tiež zobrazuje presné množstvo výrobkov, ktoré sa majú zabaliť. Tento systém využíva elektronické vychystávanie, čo prispieva k jeho efektívnosti a výrazne znižuje počet chýb. V prípade pick by point sa oplatí investovať do priemyselných kontajnerov basicline podľa euroštandardov a prepravných vozíkov v sklade, pretože uľahčia spracovanie objednávok.

Pick by frame - čo to je a prečo sa to oplatí?

Ak chcete ešte viac optimalizovať svoje náklady a zlepšiť prácu skladníkov, tento spôsob vychystávania tovaru je pre vašu spoločnosť vhodný. Pick by frame zahŕňa používanie svetelnej signalizácie v sklade, ktorá na prvý pohľad pripomína metódu pick by light. V tomto prípade však skladník o niečo väčšiu voľnosť konania. Môže umiestniť rám so semaforom navigujúcim jeho prácu kdekoľvek, aby mal voľné ruky. Je prispôsobený na umiestnenie na skladový regál alebo na vysokozdvižný vozík. Navyše sa tu dajú použiť aj funkčné prepravné vozíky, ako aj praktické priemyselné kontajnery basicline euronormy.

Zhrnutie: prispôsobte spôsob vychystávania individuálnym potrebám vašej spoločnosti

Ak organizujete prácu v logistickom sklade správnym spôsobom, môžete efektívne zlepšiť priepustnosť, minimalizovať chyby a skrátiť časy realizácie s minimálnym zásahom človeka. Tieto faktory majú, samozrejme, reálny vplyv aj na dosahované mesačné, štvrťročné a ročné zisky - v súlade s obchodnými cieľmi na dané obdobie. Stavte na moderné riešenia a zabudnite na problémy s personálom alebo nedostatkom kompetencií. Moderné vybavenie a správne metódy vychystávania vám účinne pomôžu dosiahnuť vaše ciele. A so skladovacími kontajnermi od spoločnosti Bekuplast bude tento proces ešte jednoduchší.

 

Autor príspevku: Mgr:

Monika Sojka - marketingová špecialistka