Automatizácia procesov skladovania: kedy sa oplatí uvažovať o implementácii?

Created by Monika Sojka | |   Automatizácia

Automatizácia skladovania pozostáva zo série opatrení zameraných na zvýšenie efektívnosti, účinnosti, rýchlosti a bezpečnosti skladových operácií. Cieľom je nahradiť prácu ľudských rúk a rôznych zariadení, prístrojov a vozidiel, ktoré ovládajú, strojmi.

Neváhajte s otázkami!

Sme tu, aby sme na ne odpovedali a pomohli vám lepšie spoznať našu ponuku. Váš záujem o našu firmu bekuplast je pre nás prioritou. Kliknite na tlačidlo vedľa – tešíme sa na vašu spätnú väzbu!

Automatizované skladovanie je aj zmenou existujúcich úloh samotných zamestnancov. Snaží sa ich totiž presunúť z úlohy "manuálnych operátorov" na pozície spojené s každodennou kontrolou a riadením intralogistických procesov. Celý proces rozhodne pomáha zaviesť automatizáciu skladovacích procesov.

Aké sú hlavné výhody automatizovaného procesu skladovania?

Automatizácia skladu, a teda aj automatizácia skladovacích procesov, zahŕňa celý rad výhod, ale aj oblastí, ktoré sa oplatí zvážiť pred prijatím konečného rozhodnutia o realizácii investície. Zistite , kedy sa oplatí zaviesť automatizáciu skladovacích procesov vo vašom sklade, a tiež zistite, aké výhody prináša investícia do automatizácie skladu. Všetky potrebné informácie nájdete nižšie.

Automatizované skladovanie zvyšuje efektívnosť a zrýchľuje skladové procesy

Zavedenie automatických skladovacích systémov je výborným receptom na zvýšenie obratu tovaru a následne na potrebu zvýšiť efektivitu skladových procesov. Aby však bol tento druh investície ekonomicky opodstatnený - oplatí sa ho dôkladne analyzovať. Najlepšie dôkladným preskúmaním súčasného aj budúceho dopytu. Ak prognózy naznačujú, že dopyt zostane na súčasnej úrovni, ktorú súčasné procesy dokážu zvládnuť, nemusí byť najlepší nápad automatizovať sklad. Na druhej strane, ak analýzy naznačujú, že dopyt sa bude časom zvyšovať - potom môže byť automatizácia skladovacích procesov jedinou možnosťou, ako splniť očakávania zákazníkov a tiež konkurovať konkurencii.

Automatizácia zvyšuje bezpečnosť a ochranu

Technológia automatizovaných skladovacích procesov je založená na presnosti a opakovateľnosti. Rovnako dôležité je, že výrazne znižuje ľudský faktor, čím sa pracovné prostredie stáva bezpečnejším. Ak pri používaní tradičných skladovacích procesov dochádza k mnohým (viac či menej závažným) nehodám - je to znamenie, že je čas investovať do novej technológie. To isté platí aj pre otázky týkajúce sa poškodenia tovaru. Automatizácia vám umožní chrániť ich v oveľa väčšej miere. Ak teda pravidelne zaznamenávate straty z tohto dôvodu - určite sa oplatí zvážiť automatizáciu skladu. [Čo je automatizácia skladu? Definícia a prečo sa oplatí].

Zavedenie automatizovaného skladu poskytuje rýchlu návratnosť investícií

Vzhľadom na všetky uvedené faktory je dôležité zdôrazniť, že rozhodnutie pre tento typ podniku by malo byť vedené aj ekonomickými úvahami. Každý z uvedených aspektov vedie k zvýšeniu produktivity a zníženiu nákladov, a preto výrazne prispieva k ziskovosti celého skladu.

Aké sú najlepšie kontajnery pre automatizovaný sklad?

Je potrebné si uvedomiť, že sklad nie je len zariadenie správnej veľkosti, vybavené modernou technológiou a podporované skúsenými odborníkmi. Aby práca v ňom prebiehala hladko, bezpečne a bez prerušenia - potrebujete priemyselné kontajnery a skladovacie boxy pre internú logistiku alebo plastové prepravky plné s víkem silverline. V sortimente bekuplast na vás čaká široká ponuka výrobkov, ktoré uľahčujú prepravu a skladovanie a zároveň dokonale chránia obsah vo vnútri.

Autor príspevku: Mgr:

Monika Sojka - marketingová špecialistka