Plastové skladovacie nádoby: typy a použitie

Created by Monika Sojka - Specjalista ds. marketingu | |   Úložisko

Pre každý sklad pôsobiaci v Poľsku aj v zahraničí je dôležitých niekoľko základných vecí. Sú to: bezpečnosť skladovaného tovaru, poriadok a ľahký prístup ku každej položke a efektívne riadenie zásob.

Neváhajte s otázkami!

Sme tu, aby sme na ne odpovedali a pomohli vám lepšie spoznať našu ponuku. Váš záujem o našu firmu bekuplast je pre nás prioritou. Kliknite na tlačidlo vedľa – tešíme sa na vašu spätnú väzbu!

Jedným zo základných prvkov, o ktoré sa musí každý postarať, sú skladovacie nádoby z odolného plastu. V tomto článku sa pozrieme na ich účel, výhody, hlavné typy, ako aj na odvetvia, ktoré tento typ riešenia mimoriadne oceňujú.

Na čo sa používajú plastové skladovacie kontajnery?

Skladovacie a priemyselné kontajnery sú určené na trvalú podporu všetkých procesov súvisiacich so skladovaním a prepravou tovaru.

  • V prvom rade chránia ich obsah, čím obmedzujú možné straty.
  • Po druhé, umožňujú udržiavať poriadok a čistotu, čo zvyšuje pracovný komfort a presnosť.
  • 3 - výrazne urýchľujú skladové operácie, čo sa prejavuje vo zvýšenej produktivite celých spoločností.

Aké sú najobľúbenejšie typy plastových skladovacích kontajnerov?

Medzi najobľúbenejšie typy tohto typu patria:

  • Skladovacie zásobníky alebo kontajnery na skladovanie drobných predmetov

Ide o výrobky s charakteristickým polootvoreným a mierne nakloneným dizajnom, ktorý uľahčuje ich nakladanie, ako aj pravidelný prístup k nim. Dodávajú sa v širokej škále veľkostí, takže ich možno ľahko prispôsobiť konkrétnym potrebám a špecifikáciám spoločnosti. Sú však vhodné najmä na použitie v skladoch a dielňach. Vďaka svojmu tvaru sú vhodné najmä na skladovanie malých predmetov vrátane skrutiek, matíc, tesnení atď.

  • Boxy radu Lightline (aj pre sklady) s všestranným využitím

Jedným z najobľúbenejších riešení, ktoré pravidelne používajú osoby zodpovedné za skladové hospodárstvo - sú klasické obdĺžnikové boxy, ktoré sú k dispozícii v mnohých rozmeroch. V tejto oblasti existuje niekoľko typov plastových prepraviek, medzi ktoré patria napr:

  • Tradičné vstavané boxy s držadlami, ktoré umožňujú ich ručnú prepravu.
  • Boxy vybavené prídavnými vekami, ktoré chránia ich obsah aj zhora. V tejto oblasti rozlišujeme medzi sklopnými a voľne nasadenými vekami.
  • Takzvané sieťové boxy, ktorých steny sú vybavené špeciálnymi očkami. Sú vhodné najmä na prepravu ľahkého tovaru.

Medzi ďalšie typy skladovacích kontajnerov patria: priehľadné, vybavené špeciálnymi okienkami, priečkami a tiež klapkami, aby bolo možné kontrolovať ich obsah. Každý z uvedených typov plastových boxov nájdete v našej ponuke. Okrem toho poskytujeme široký výber týkajúci sa ich rozmerov a dokonca aj farieb.

Ďalšou skupinou výrobkov, ktorá sa stáva čoraz populárnejšou, sú riešenia určené na logistické procesy, ktoré prebiehajú automatizovaným spôsobom. Tieto typy výrobkov majú vysokú pevnosť (až do 50 kg) a špeciálny dizajn, ktorý je prispôsobený prepravným systémom používaným v skladoch. (Zistite, či sa oplatí zaviesť automatizované sklady, v príspevku Automatizácia skladov: kedy sa oplatí uvažovať o jej zavedení?)

Skladovacie kontajnery - v ktorých odvetviach sa najmä používajú?

Výhody odolných a prispôsobených skladovacích kontajnerov (skontrolujte viac na webovej stránke Typy skladovacích kontajnerov. Ktoré kontajnery zlepšia prácu v sklade?) oceňujú všetci, ktorým záleží na bezpečnosti, ako aj na efektívnosti a predvídateľnosti všetkých procesov súvisiacich s prepravou a skladovaním. V dôsledku toho sa tento typ riešenia dobre osvedčuje v oblastiach, ako je intralogistika, automobilový priemysel, záhradníctvo, ako aj potravinárstvo (vrátane mäso a hydinu, pečivo a cukrovinky, zeleniny a ovocia).

Aké plastové skladovacie kontajnery u nás nájdete?

V našej ponuke na vás čaká široký výber spoľahlivých plastových kontajnerov, medzi ktorými si ľahko nájdete ten, ktorý vyhovuje vašim potrebám. Pozrite si ich teraz, a ak máte počas hľadania akékoľvek otázky - obráťte sa na našich poradcov.

Autor príspevku: Mgr:

Monika Sojka - marketingová špecialistka