Kontajnery na prepravu kvetov - aké normy musia spĺňať?

Created by Monika Sojka | |   Záhradníctvo
Neváhajte s otázkami!

Sme tu, aby sme na ne odpovedali a pomohli vám lepšie spoznať našu ponuku. Váš záujem o našu firmu bekuplast je pre nás prioritou. Kliknite na tlačidlo vedľa – tešíme sa na vašu spätnú väzbu!

Jemné, náročné a veľmi často .... neodpúšťajúci žiadnu, ale absolútne žiadnu chybu. Takto možno niekoľkými jednoduchými slovami opísať kvety a iné rastliny určené na prepravu. Pracujete v tomto odvetví a ste okrem iného zodpovedný za dodávku takýchto produktov zmluvným partnerom alebo priamo koncovým zákazníkom? Zistite, ako k tejto problematike pristupovať, aby boli vaše produkty bezpečné, vo výbornom stave a zostali krásne a zdravé - ešte dlho po tom, ako dorazia na miesto určenia.

Ako prepravujete živé a rezané kvety?

Presný prístup k preprave takýchto rastlín by sa mal riadiť ich druhom, a teda predovšetkým požiadavkami jednotlivých druhov. Ak hovoríme o živých kvetoch (napríklad v kvetináčoch) - netreba zabúdať na zabezpečenie nákladového priestoru tak, aby sa zabránilo vysypaniu zeminy. V prípade rezaných kvetov by mali byť naopak usporiadané tak, aby sa znížilo riziko ich rozbitia a iného poškodenia. Pôda, v ktorej sú zasadené živé rastliny, by mala byť dostatočne vlhká. Naopak, prevažná väčšina rezaných kvetov si nevyžaduje prístup k vode počas samotnej prepravy (za predpokladu, že preprava je krátka).

Ako zabezpečiť dlhú životnosť prepravovaných rastlín - nielen v prípade nádob?

Okrem vyššie uvedených aspektov je potrebné dbať aj na udržiavanie správnej teploty a vlhkosti. Rôzne druhy si vyžadujú rôzne podmienky. Preto sa tieto parametre musia prispôsobiť konkrétnym rastlinám. Spoločné je, že prevažná väčšina z nich uprednostňuje skôr nízke teploty (10 až 15 stupňov Celzia) a relatívne vysokú vlhkosť. Preprava rastlín pri príliš nízkych teplotách môže brzdiť ich rast a pri príliš vysokých teplotách môže viesť k dehydratácii.

Teplota a vlhkosť sú v súlade - tak čo ďalej? Ďalším kľúčovým faktorom sú, samozrejme, kontajnery na rezané kvety, živé kvety a iné rastliny, ktoré nielen chránia prepravovaný sortiment, ale aj samotnú prepravu výrazne urýchľujú, spríjemňujú a zefektívňujú.

Aké nádoby použiť na prepravu rastlín?

Na výber nádob a záhradných boxov používaných pri balení a preprave kvetov a rastlín možno pristupovať viacerými spôsobmi.

  • Po prvé - zvážte čas prepravy. Ak je relatívne krátka - vlhkosť a teplota nebudú hrať až takú úlohu, a preto ich môžete prepravovať v perforovaných debničkách aj v plných nádobách.
  • Po druhé - prispôsobte typ a požiadavky rastlín. Ak prevážate kvety v kvetináčoch, uistite sa, že sú dostatočne pevne zabalené, aby sa počas cesty nepohybovali. Ak ide najmä o sadenice - môžete použiť špeciálne navrhnuté podnosy na sadenice a ďalšie.
  • Po tretie - zvážte veľkosť zásielok. Ak sa chystáte prepravovať väčšie množstvá a stohovať prepravky na kvety "jednu na druhú" - nezabudnite venovať pozornosť ich výške.

Hľadáte osvedčené riešenia? Objavte kvetinové boxy a kontajnery od spoločnosti bekuplast.

Ponúkame celý rad kontajnerov na zabezpečenie a pohodlnú prepravu rôznych rastlín (rezaných aj živých kvetov). táto stránka aby ste si pozreli dostupný sortiment. Ak potrebujete podporu - kliknite sema obráťte sa na jedného z našich poradcov.

 

Autor príspevku:

Monika Sojka - marketingová špecialistka