Fumigované palety - čo sú to? Aké označenie musia mať a sú lepšie ako plastové?

Created by Monika Sojka | |   Paletovanie

Fumigované palety - čo sú to? Aké označenie musia mať a sú lepšie ako plastové? Toto všetko a ešte oveľa viac sa dozviete, ak si prečítate náš príspevok, vitajte!

Neváhajte s otázkami!

Sme tu, aby sme na ne odpovedali a pomohli vám lepšie spoznať našu ponuku. Váš záujem o našu firmu bekuplast je pre nás prioritou. Kliknite na tlačidlo vedľa – tešíme sa na vašu spätnú väzbu!

Obrovský pokrok v oblasti logistiky a dopravy viedol k vývoju rôznych riešení zameraných na zvýšenie efektívnosti a bezpečnosti procesov skladovania a prepravy. Jedným z dôležitých prvkov v tejto súvislosti sú palety, ktoré zohrávajú kľúčovú úlohu pri uľahčovaní manipulácie a skladovania tovaru. Palety, ktoré sa tradične vyrábali z dreva, sa vyvíjali spolu s technologickým pokrokom a dali vzniknúť novým typom paliet, ako sú napríklad fumigované palety a palety vyrobené z plastu. V tomto článku sa bližšie pozrieme na tieto typy paliet, ich význam, proces ošetrovania, označovanie a ich porovnanie s plastovými paletami z hľadiska výhod, ktoré prinášajú dnešným dodávateľským reťazcom.

Čo znamená, že paleta je fumigovaná?

Fumigovaná paleta je paleta, ktorá prešla špeciálnym chemickým ošetrením, aby sa zbavila škodlivého hmyzu a chorôb rastlín. Pri tomto procese sa na usmrtenie škodcov používa plyn alebo chemikália. Ich správna identifikácia prostredníctvom vhodného označenia je nielen požiadavkou právnych predpisov, ale zaručuje aj bezpečnosť prepravy tovaru.

Čo je fumigované drevo?

Fumigované drevo je drevený materiál, napríklad dosky alebo palety, ktoré prešli procesom fumigácie. Tento proces zahŕňa vystavenie dreva chemickým látkam vo forme plynu alebo pary, aby sa zbavilo škodcov, lariev a iných potenciálne škodlivých organizmov. Používa sa najmä v medzinárodnej doprave, aby sa zabránilo prenosu chorôb rastlín a škodcov do nových oblastí.

Ako vyzerá certifikát pre fumigovanú paletu?

Certifikát pre paletu tejto triedy je dokument, ktorý potvrdzuje, že paleta bola fumigovaná na odstránenie rastlinných škodcov a chorôb. Certifikát obsahuje informácie, ako je názov a adresa spoločnosti, ktorá túto službu vykonáva, typ použitej chemikálie, dátum vykonania ošetrenia a fytosanitárne označenie.

Certifikát je mimoriadne dôležitý pri medzinárodnej preprave, kde poskytuje dôkaz o súlade palety s fytosanitárnymi predpismi a pomáha predchádzať problémom pri hraničných kontrolách. Správne osvedčenie je dôležité na zabezpečenie bezpečného a legálneho používania palety v medzinárodnom obchode a preprave.

Aké sú rozdiely medzi fumigovanou paletou a plastovou paletou?

Rozdiely medzi fumigovanou paletou a plastovou paletou zahŕňajú:

  • Materiál. Fumigovaná paleta je vyrobená z dreva, zatiaľ čo plastová paleta je vyrobená z umelých materiálov, ako je plast.
  • Výrobný proces. Fumigovaná paleta prechádza chemickým fumigačným procesom na odstránenie rastlinných škodcov a chorôb. Na druhej strane plastová paleta sa vyrába tvarovaním a spracovaním plastu.
  • Trvanlivosť. Plastová paleta má väčšiu trvanlivosť a odolnosť voči poveternostným vplyvom a vlhkosti v porovnaní s fumigovanou paletou, ktorá môže prejsť procesom rozkladu.
  • Hmotnosť: Plastová paleta je často ľahšia ako fumigovaná paleta, čo môže ovplyvniť náklady na prepravu a manipuláciu.
  • Účel. Fumigovaná paleta sa zvyčajne používa na medzinárodnú prepravu, kde existujú fytosanitárne predpisy. Plastová paleta sa často volí na prepravu tovaru, ktorý si vyžaduje väčšiu ochranu pred vlhkosťou a neznáša prítomnosť škodcov.

V konečnom dôsledku výber medzi fumigovanou paletou a plastovou paletou závisí od konkrétnych potrieb, predpisov, typu prepravovaného tovaru a environmentálnych preferencií.

Aké palety nájdete v sortimente bekuplast?

Spoločnosť bekuplast má v ponuke široký sortiment výrobkov. Máme mnoho typov paliet, ktoré sú k dispozícii vo viacerých veľkostiach. pozývame vás, aby ste sa oboznámili s naším sortimentom a kontaktovať našu spoločnosť, aby ste si mohli vybrať vhodnú paletu.

Fumigované palety - prečo ich používať v doprave? Zhrnutie.

Používanie fumigovaných paliet je cenné vďaka ich schopnosti eliminovať škodcov a choroby rastlín, čím sa minimalizuje riziko šírenia týchto nebezpečenstiev v medzinárodnom obchode a preprave. Palety spĺňajú fytosanitárne požiadavky, čo uľahčuje prekračovanie hraníc a zabezpečuje hladký priebeh prepravy. Okrem toho výber fumigovaných paliet potvrdzuje záujem o ochranu zdravia rastlín, zvierat a ľudí a prispieva k zachovaniu bezpečných a udržateľných dodávateľských reťazcov.

 

Autor príspevku: Ing:

Monika Sojka - marketingová špecialistka