Prepravky na potraviny - na aké produkty sa dajú použiť?

Created by Monika Sojka | |   Logistika

Ak existuje len jedno odvetvie, ktoré sa vyznačuje vysokou náročnosťou (a teda aj požiadavkami) na prepravu, je to určite oblasť potravinárskych výrobkov. Prečo?

Neváhajte s otázkami!

Sme tu, aby sme na ne odpovedali a pomohli vám lepšie spoznať našu ponuku. Váš záujem o našu firmu bekuplast je pre nás prioritou. Kliknite na tlačidlo vedľa – tešíme sa na vašu spätnú väzbu!

Súvisí to s tromi kľúčovými aspektmi. Prvým je, samozrejme, legislatíva týkajúca sa okrem iného hygieny a bezpečnosti (preprava v sterilných a čistých nádobách). Druhý sa týka zachovania ich vhodnosti (vrátane udržiavania primeranej teploty, vlhkosti, ochrany pred svetlom atď.) Tretia sa týka priamo typu výrobkov (zodpovedajúcich ich veľkosti, hmotnosti a vlastnostiam). Ako vám pri tom všetkom môže pomôcť výber správnych kontajnerov? Poďme to zistiť!

Aké potraviny možno prepravovať a skladovať pomocou kontajnerov?

Aby sa nádoby na prepravu potravín mohli takto používať, musia spĺňať tri základné podmienky: musia byť schválené na styk s potravinami, musia sa ľahko čistiť (aj pomocou automatických umývacích strojov) a musia byť prispôsobené konkrétnemu sortimentu výrobkov. Takéto riešenia sú ideálne na prepravu:

#1. voľne ložené výrobky

V tejto oblasti je mimoriadne dôležité nielen zabezpečiť bezpečnosť potravín, ale najmä prispôsobiť sa forme samotných výrobkov. Ako už názov napovedá, tieto výrobky sú voľne sypké, čo samozrejme znamená, že boxy na ich prepravu by mali znížiť alebo úplne vylúčiť riziko kontaminácie a straty (napr. v dôsledku rozliatia). Preto sú na túto úlohu ideálne vstavané kontajnery - často vybavené špeciálnymi uzamykateľnými vekami.

#2 Mäsové výrobky

Tieto typy kontajnerov by mali byť prísne prispôsobené konkrétnemu typu mäsových výrobkov. V prípade salám, šuniek a podobných výrobkov - perfektné budú perforované boxy zabezpečujúce cirkuláciu vzduchu z radu kontajnerov na skladovanie a prepravu mäsa v norme EURO-NORM. V prípade surového mäsa - stojí za zváženie výber pevných nádob, ktoré sú kompatibilné s automatickými umývačkami, ale predovšetkým - udržiavajú primeranú vlhkosť a zabraňujú vysychaniu výrobkov.

#3 Pekárske a cukrárske výrobky

Špeciálne perforované nádoby alebo prepravky sú ideálne na skladovanie a prepravu všetkých druhov pečiva. Vďaka ich konštrukcii sú úspešne priepustné pre vzduch, vďaka čomu pečivo zostáva oveľa dlhšie čerstvé a vhodné na konzumáciu. Okrem toho sú (na rozdiel od kartónových krabíc) mimoriadne odolné, čo umožňuje ich opakované používanie. Vynikajúcim riešením sú aj polystyrénové obaly na prepravu potravín. Tieto typy výrobkov sú vďaka svojim vysokým tepelnoizolačným parametrom skvelou voľbou pre potraviny, ktoré je potrebné skladovať a prepravovať pri správnej teplote.

Aké druhy dóz sa dobre hodia na prepravu potravín? Návrhy zo sortimentu bekuplast.

Ak podnikáte v oblasti spracovanie potravín Ak podnikáte v oblasti spracovania voľne ložených potravín, rozhodnite sa pre vstavané riešenia s dodatočnou ochranou v podobe viečok a krytov. Ak je jadrom vášho podnikania pekárenské pečivo - pozrite si pekárenské boxy a prepravky bekuplast. Pozrite si boxy na pečivo a cukrovinky. A ak je vašou oblasťou záujmu najmä mäso - pozrite si ponuku prepravky na mäso a hydinu.

Chcete vedieť, aké prepravky na prepravu potravín si vybrať, aby ste ochránili a predĺžili trvanlivosť svojich výrobkov?

Obráťte sa na skúsených odborníkov značky bekuplast. Radi vám odpovieme na všetky otázky a poskytneme vám ponuku kontajnerov na prepravu potravín, ktorá je dokonale prispôsobená vášmu konkrétnemu podnikaniu.

 

Autor príspevku: M. K:

Monika Sojka - marketingová špecialistka