contecline: nový štandard v skladovej intralogistike

Created by Monika Sojka | |   Výrobky Bekuplast

Spoločnosť bekuplast, popredný dodávateľ obalových riešení na skladovacie a prepravné účely, ktorý ponúka širokú škálu vynikajúcich skladovacích riešení, nedávno rozšírila svoje produktové portfólio. contecline je novo vyvinutý rad kontajnerov určených na automatizované skladovanie malých dielov a "Shuttle" systémy.

Neváhajte s otázkami!

Sme tu, aby sme na ne odpovedali a pomohli vám lepšie spoznať našu ponuku. Váš záujem o našu firmu bekuplast je pre nás prioritou. Kliknite na tlačidlo vedľa – tešíme sa na vašu spätnú väzbu!

Zvyšovanie podielu automatizácie v logistických procesoch je reakciou na zmeny na trhu práce. Klesajúca nezamestnanosť a s ňou spojený nedostatok pracovných síl, najmä v oblasti nešpecializovaných prác, ako aj starnutie obyvateľstva sú jednou stranou mince. Na druhej strane rastúce nároky zákazníkov si vyžadujú neustále hľadanie nových možností rozvoja a zlepšovania logistických procesov, ktoré môžu urýchliť rýchlosť dodávok a splniť očakávania kupujúcich. Výsledkom týchto faktorov je rastúca hodnota automatizovaných skladových systémov. Umožňujú zvýšiť efektívnosť procesov bez toho, aby bolo potrebné rozširovať počet zamestnancov alebo skladové priestory.

Kontajnery prispôsobené systémom AKL a Shuttle

Jedným z typov skladovacích centier je takzvaný AKL (Automatischen Kleinteilelage, t. j. automatizovaný sklad malých dielov), v ktorom sa paletová preprava, taká typická pre objemné výrobky, nahrádza kontajnermi/boxmi, zvyčajne vyrobenými z plastu. Výhody skladov AKL sú:

  • možnosť úplne kompaktného skladovania
  • automatická príprava tovaru,

výsledkom je vysoká kapacita vychystávania veľkého množstva drobného tovaru. Dodávajú sa obojsmerne (do regálu/vyzdvihnúť) pomocou regálových zariadení a automatických dopravných systémov. Vďaka vysokej skladovacej kapacite si sklady malých dielov vyžadujú relatívne malú plochu. Sklady AKL s kyvadlovými dopravnými systémami si vyžadujú kontajnery špeciálne prispôsobené ich potrebám. Spoločnosť bekuplast nedávno doplnila svoj sortiment o sériu kontajnerov contecline, ktoré spĺňajú náročné požiadavky kladené na modernú skladovú dopravnú a skladovaciu techniku. contecline sa vyrába z polypropylénu alebo alternatívne z vysokokvalitnej zmesi spoločnosti bekuplast s názvom BQC, ktorá je v porovnaní s panenským PP udržateľnejšia a lacnejšia. Vďaka použitiu vysokokvalitných plastov sú kontajnery odolné a môžu používateľom slúžiť až niekoľko rokov. Medzi ďalšie výhody patrí ich jednoduché čistenie a stohovateľnosť (čo poskytuje výhodu úspory cenného skladovacieho priestoru).

Ideálne prevádzkové vlastnosti

Kontajnery radu contecline majú uzavretú obvodovú miniloadovú základňu; v dôsledku toho sa napriek svojej nízkej hmotnosti vyznačujú

  • vysokou pevnosťou
  • vhodné na skladovanie ťažkých nákladov s hmotnosťou do 50 kg.

Okrem toho špeciálna konštrukcia dna zabezpečuje

  • ideálne prevádzkové vlastnosti
  • umožňuje tichý chod na dopravníkoch

plynulá preprava na automatických linkách je možná aj vďaka stabilnej dvojstennej rohovej konštrukcii, ktorá je ideálna na prekonávanie zákrut.

V troch výškach a rôznych variantoch

Zákazníci si môžu vybrať zo 600 mm dlhých a 400 mm širokých kontajnerov v troch výškových variantoch:

  • 220 mm
  • 270 mm
  • 320 mm

Okrem verzie s plnou stenou na použitie vo výškových skladoch sú kontajnery k dispozícii aj s drenážnymi otvormi v základni a bočných stenách; v prípade bočných stien je na výber medzi drenážnymi otvormi podľa smerníc VDS alebo FM Global pre protipožiarnu ochranu . Okrem toho sú intralogistické kontajnery štandardne vybavené integrovaným deliacim systémom, ktorý umožňuje flexibilné rozdelenie vnútorného priestoru kontajnera na oddelenia s rôznou kapacitou (1/8 až 1/2 delenia). Priečky sú bezpečne upevnené a počas prepravy sa neposúvajú ani nevydávajú hluk. Na zákazníkovi je tiež, aby si zvolil verziu ručného držadla - uzavretú alebo otvorenú. Spektrum skladových operácií je široké - od ukladania a skladovania tovaru, cez paletizáciu až po kompletizáciu a balenie. Automatizáciou skladu môže spoločnosť výrazne zvýšiť efektívnosť svojich operácií, optimalizovať časy realizácie, včas zachytiť logistické chyby a sledovať celkový stav zásob. To všetko by však nebolo možné bez spoľahlivých skladovacích kontajnerov vhodných na použitie v automatizovaných veľkoskladoch - presne takých, ako sú výrobky spoločnosti bekuplast z nového radu contecline.

 

Autor príspevku: Mgr:

Monika Sojka - marketingová špecialistka