Ako flexibilné môžu byť systémy automatizácie skladu z hľadiska rozšírenia?

Created by Monika Sojka | |   Automatizácia

Automatizované systémy v sklade sú bezpečné, moderné a vysoko efektívne riešenia, po ktorých začína siahať čoraz viac spoločností v oblasti logistiky, intralogistiky a dopravy. Nie je to prekvapujúce. Veď výhody, ktoré priamo vyplývajú z automatizácie skladových procesov, možno vymenúvať takmer donekonečna. Patrí medzi ne vyššia bezpečnosť, zníženie nákladov a okrem toho aj zefektívnenie mnohých procesov.

Neváhajte s otázkami!

Sme tu, aby sme na ne odpovedali a pomohli vám lepšie spoznať našu ponuku. Váš záujem o našu firmu bekuplast je pre nás prioritou. Kliknite na tlačidlo vedľa – tešíme sa na vašu spätnú väzbu!

Tentoraz sa však nebudeme zameriavať len na výhody. Namiesto toho sa v tomto článku pozrieme na ich funkcie. A presnejšie, aké možnosti rozšírenia a prispôsobenia konkrétnym potrebám a podmienkam ponúkajú tieto typy intralogistických systémov.

Flexibilita systémov automatizácie skladu

Zistite, aké možnosti a perspektívy sa vám otvárajú, ak sa rozhodnete investovať do tohto typu pokročilého riešenia na podporu práce a rozvoja vášho skladu. Zoznámte sa s 3 hlavnými funkciami, ktoré potvrdzujú flexibilitu a všestrannosť, s akou možno rozvíjať a rozširovať automatizované skladové systémy. Automatizáciu skladu možno rozšíriť a prispôsobiť faktorom, ako sú napr:

#1 Aktuálne potreby a možnosti spoločnosti

Ich univerzálnosť v tomto ohľade spočíva v tom, že s rastom potrieb a zmenou charakteristík práce možno tieto typy skladov jednoducho rozšíriť. Od poloautomatickej formy až po plne automatické jednotky. Vývoj v tejto oblasti je zvyčajne založený na princípe nahradenia ľudskej práce - správne navrhnutým, skonštruovaným a nakonfigurovaným zariadením. Úlohou "živých" pracovníkov je potom kontrolovať, či stroje pracujú tak, ako majú.

#2 Vlastné a využívané skladovacie priestory

Dôležitým faktorom sú aj obmedzenia (alebo možnosti!) spojené s kapacitou rôznych zariadení. Flexibilita automatizácie skladu spočíva v tom, že takéto systémy môžu "rásť". Na začiatku, keď sú potreby alebo zdroje skladu malé - automatizáciu možno zaviesť v symbolickom rozsahu. Keď spoločnosť rastie a potreby sa zvyšujú, do systému možno pridávať ďalšie "stavebné prvky". Týmto spôsobom sa systémy automatizácie neustále menia. Pokrytie nových skladových priestorov "na zemi", ako aj rast "smerom hore" - prostredníctvom čoraz vyššie umiestnených regálov.

#3 Sortiment v automatizovanom sklade

Ďalším a posledným faktorom zdôrazňujúcim flexibilitu automatizovaných skladovacích systémov je univerzálnosť spojená s veľkosťami a druhmi skladovaného tovaru alebo surovín. V tomto ohľade nemajú automatizované sklady prakticky žiadne obmedzenia. Ich výhody oceňujú spoločnosti v odvetviach, ako je intralogistika, automobilový priemysel, potravinárstvo (vrátane mäsa, zeleniny, ovocia a dokonca aj chleba).

A čo kontajnery používané v automatizovaných skladoch?

A ak už hovoríme o samotnom obsahu tohto typu zariadenia. Neoddeliteľnými prvkami, ktoré sprevádzajú poloautomatické, ale predovšetkým plne automatické skladovacie systémy, sú vhodne prispôsobené prepravné kontajnery. Do tejto skupiny výrobkov patria najmä špecializované riešenia Bekuplast z radu plastové prepravky pro automatizované sklady contecline, boxy na manipuláciu a priemyselné EURO-NORM, prepravky plné s víkem silverline a špeciálne prepravné zásobníky. Vďaka ich širokým možnostiam z hľadiska rozmerov, kapacity, konštrukcie a dokonca aj určenia - v tejto oblasti sú zodpovedné najmä za zachovanie plnej flexibility automatizovaných skladovacích systémov. Ak vás zaujíma, či sa tieto typy výrobkov uplatnia aj vo vašom sklade - nečakajte. Kontaktujte nás teraz a dohodnite si krátke nezáväzné stretnutie. Naši odborníci vám poskytnú všetky podrobnosti a odpovedia na všetky vaše otázky.

 

Autor príspevku: Ing:

Monika Sojka - marketingová špecialistka