Riešenia na zjednodušenie skladovania, čo ponúka bekuplast na optimalizáciu skladových operácií?

Created by Monika Sojka | |   Paletovanie

Čoraz viac spoločností využíva automatizované skladovacie systémy, ako aj zariadenia na zlepšenie práce skladníkov. Aby sa však mohli používať, samotné skladovanie tovaru musí prebiehať za určitých podmienok. Čo sa dá urobiť na optimalizáciu tejto práce?

Neváhajte s otázkami!

Sme tu, aby sme na ne odpovedali a pomohli vám lepšie spoznať našu ponuku. Váš záujem o našu firmu bekuplast je pre nás prioritou. Kliknite na tlačidlo vedľa – tešíme sa na vašu spätnú väzbu!

Plastové boxy od výrobcu bekuplast

V skladoch sa popri vysokozdvižných vozíkoch a podobných zariadeniach čoraz častejšie používajú automatické alebo poloautomatické skladovacie systémy, ako sú karuselové regály alebo pásové dopravníky. Aby však tieto systémy fungovali efektívne, musia sa používať vnútorné prepravné a skladovacie kontajnery, ktoré sú určené na automatickú prevádzku. Tu prichádza na pomoc spoločnosť bekuplast, výrobca plastových boxov. bekuplast vo všetkých svojich výrobkoch používa technológie, ktoré zvyšujú efektívnosť skladovania a uľahčujú skladovanie a prepravu výrobkov. Nižšie uvádzame technológie, ktoré v tomto prípade fungujú najlepšie.

Technológie automatických dopravníkov

Plastové prepravky dostupné v sortimente spoločnosti bekuplast sú určené pre automatické dopravné technológie, ktoré zlepšujú a urýchľujú skladové operácie. Patria sem prepravky radu Euro-Norm basicline alebo Euro-Norm lightline. Vyznačujú sa zosilnenou, stabilnou konštrukciou, často sú vybavené dvojitými stenami. Prispôsobenie automatickým alebo poloautomatickým skladovým systémom je dôležité najmä v prípade prepraviek VDA, ktoré sa používajú najmä v automobilovom priemysle. Zvýšená efektivita manipulácie v sklade často vedie k vyšším ziskom spoločnosti.

Manuálna manipulácia v sklade

Okrem toho, že plastové skladovacie kontajnery bekuplast sú určené na použitie s automatickou dopravníkovou technikou, možno ich obsluhovať aj manuálne. Je to možné, pretože sú vybavené ergonomickými rukoväťami. Vďaka tomu sú univerzálne a vhodné na použitie v každom type skladu.

Skladacie alebo stohovateľné kontajnery, euroboxy

V sklade je každý štvorcový centimeter miesta drahý, preto by sa aj plastové boxy mali dať ľahko skladovať a nemali by zaberať príliš veľa miesta, keď sa nepoužívajú. Výrobca plastových kontajnerov bekuplast spĺňa aj túto potrebu. Jedným z riešení sú skladacie kontajnery, ktoré keď sú prázdne, môžu zmenšiť objem až o 84 %. Sú vybavené skladacím a rozkladacím mechanizmom, zároveň sa môžu používať s dopravnými pásmi a tam, kde je skladovanie plne automatizované. Dôležité je, že skladacie kontajnery bekuplast sú stohovateľné.

Ak ich použitie nie je z rôznych dôvodov možné, oplatí sa zvoliť plastové boxy z radu Euro-Norm. Majú štandardný základný rozmer, kompatibilný s formátom Euro. Čo to znamená? Možno ich stohovať na europalety a priemyselné palety. Tretím riešením, ktoré ponúka výrobca plastových boxov, sú stohovacie kontajnery. Ich konštrukcia umožňuje stohovať ich na seba alebo jeden na druhý a na rozdiel od skladacích prepraviek sú pevné. Možnosť stohovania však znamená, že umožňujú maximálne využitie úložného priestoru a neplytvajú miestom.

Plastové prepravky na špeciálne použitie

V niektorých prípadoch je možné efektívne skladovanie, ak sa použijú prepravky určené len na skladovanie a prepravu určitého druhu tovaru. Rozlišujú sa napr.

Každá z týchto prepraviek sa líši konštrukciou, použitými technológiami, čo umožňuje skladovať výrobky, ktoré si vyžadujú špeciálne podmienky. Zároveň, podobne ako niektoré z návrhov, o ktorých sa hovorilo predtým, sa môžu používať na ručnú aj automatickú manipuláciu.

Hygiena v skladoch, ekológia

V skladoch sa kladie veľmi veľký dôraz na dodržiavanie hygienických noriem, najmä pokiaľ ide o prepravu a skladovanie potravín. bekuplast používa riešenia, ktoré to umožňujú. Aké to sú? Plastové nádoby sa ľahko čistia a vo väčšine prípadov sú vyrobené z plastov schválených na styk s potravinami. Môžu mať odtokové otvory, vďaka čomu sa ešte ľahšie čistia. Hladký povrch navyše uľahčuje udržiavanie hygieny. A čo ekológia? Plastové boxy vyrábané spoločnosťou bekuplast sú 100 % recyklovateľné. Vďaka svojej odolnosti a robustnosti vydržia až niekoľko rokov intenzívneho používania, a keď už neplnia svoj účel, dajú sa recyklovať.

 

Autor príspevku: Mgr:

Monika Sojka - marketingová špecialistka